Как да отглеждате Cefazolin Novocaine?

как да направите цефазолин новокаин

ефазолин – антибиотик, който принадлежи към голяма група цефалоспорини. Трябва да инжектирате лекарството само инжективно. Ако го вземете вътре, активните вещества се разграждат много бързо в стомашно-чревния тракт, без да имате време да проникнете в кръвта и да постигнете желания ефект.

Може ли Cefazolone да се разрежда с Novocain или Lidocaine, и колко по-добре е да го направите?

Това лекарство е предназначено за лечение на различни системи и органи. Той се бори с заболявания, причинени от бактерии. Преди да инжектирате Cephazoline трябва да се разрежда с Novocaine, вода или Lidocaine.

Какво точно ще се използва за разреждане е без значение. Антибиотикът работи във всички случаи еднакво ефективно. Основното условие е стриктно да се спазват всички пропорции.

Колко правилно да се разрежда Cefazolinum Novokainom?

Прах Cefazolin трябва да се приема само в дозировката, предписана от специалист. Това означава, че ако искате 0,5 g, трябва да вземете бутилка с 0,5 g от лекарството, а не да го разделите на половин грам пакет:

  1. Леко разбийте ампулата с 2% лидокаин.
  2. Вземете стерилна спринцовка, поставете игла и я вкарайте в ампулата.
  3. Съберете необходимото количество течност. Обикновено възрастен пациент получава грам антибиотик за един изстрел. По правило тази доза Cefazolin acos се разрежда с 5 ml Novocain.
  4. Извадете спринцовката от ампулата и пробийте флакона с антибактериалното средство.
  5. След като изливате Novocaine, без да изваждате иглите, захапете флакона, за да смесите веществата.

Решението за качество е прозрачно. Той не трябва да съдържа никакви бучки или примеси, утайки или непрозрачност. Той трябва да се приготви непосредствено преди употреба, не е желателно да се съхранява разреден цефазолин. Само в изключителни случаи може да се съхранява в хладилник до два дни.