Небостъргачи в Дубай

Небостъргачи в Дубай

Хората копнеят за звездите по всяко време. Но в ерата на съвременния прогрес, постиженията изглежда са надминали всички очаквания. Небостъргачите летят до облаците все по-бързо и след тях на асансьора - любопитни туристи и туристи. Ако говорим за небостъргачи в ОАЕ, това е повод за отделно турне с задължително посещение на всички високи сгради: тук те просто не могат да бъдат преброени.

Какви са те - небостъргачите в Дубай?

В най-младия и шикозен град на ОАЕ и модерността, Дубай, изграждането на небостъргачи е начин на живот и постоянното съвършенство на ума и технологиите. Предимно всички високи сгради се намират в района на Марина Дубай по магистралата Шейх Зайд. Строителният бум за изграждането на небостъргачите в Дубай е през 1999 г. Колко небостъргачи са в Дубай? През 2011 г. в най-големия административен център на ОАЕ, чиято височина надхвърля 220 м, се появиха 38 нови кули и в процес на изграждане са около 19 сгради. Според архитектурните планове на ОАЕ, Дубай е да бъде първият град в света по брой на небостъргачи, чиято височина е по-голяма от 100 m Едно от най-удивителните, но все още не са реализирани проекти са в съвременен .:

 1. Жилищен небостъргач Pentominium. Височината му е 516 м и 122 етажа над земята. Форматът на елитното жилище предполага 1 апартамент - 1 етаж. Сградата е замразена през август 2011 г. на 22-ия етаж. Ако проектът все още може да бъде завършен, той ще бъде най-високата жилищна сграда в света.
 2. Pentominium. проект

 3. Завъртане или преместване на небостъргач в Дубай. Официалното име на най-невероятния проект е "Динамична кула" или танцуващ небостъргач в Дубай. Това е първата в света електроцентрала, която не само осигурява нуждите си от вятърна енергия, но и съседни сгради и сгради. Небостъргачът трябва да има височина в диапазона 388-420 м и 80 етажа. В този случай се запазва формата на проекта "1 етаж - 1 апартамент". Всеки етаж е конструктивен елемент и може да се върти независимо около оста. Фантастична идея принадлежи на архитекта Дейвид Фишър.
 4. Динамична кула. проект

 5. Луната на Луната - небостъргач в Дубай под формата на полумесец - една от най-красивите сгради на метрополията. В необичайните си стени ще бъдат разположени детски библиотеки, кафенета, ресторанти, зали за конференции по различни теми. Луната кула ще стане символ на източния и мюсюлманския свят.

Луната Луната кула - Луната кула

Красотата на височината

Небостъргачите на Дубай са не само улицата на най-високите и модерни сгради. Това са истински произведения на изкуството. Като част от туристическата група можете да посетите много високи сгради на метрополията и да правите снимки на най-високите небостъргачи в Дубай. Отивате на екскурзия, за да видите извисяващите се кули в Дубай, ще научите какво се нарича всеки небостъргач и колко етажа има. Необходимо е да посетите такива високи сгради като:

 1. Кулата на розата - 333 м височина и 72 етажа. В сградата има първокласен хотел Rosa Reyhan Rotana, където можете да избирате каквото и да е число по ваше желание.
 2. Кулата на розата

 3. Марина Фешън, иначе наричан Tower Tower или Skyscraper Torch в Дубай - 336.8 м и 79 етажа над земята и още три етажа под нивото на земята. Факелът е жилищен небостъргач, заемащ 5-то място в света сред жилищни сгради. През 2015 г., поради небрежност на наемателите на 50-ия етаж, избухва пожар, през който няколко етажа и външната покривка на кулата страдат много. На въпроса "Кой днес притежава небостъргача факела в Дубай?" Компанията за развитие Select Group не разкрива информацията.
 4. Touch кула - факел

 5. Жилищен комплекс "Океански връхчета" - 310 м, 83 етажа и 519 апартамента. Второто име на кулата е изкривен небостъргач в Дубай: какво е и как се е изградило? Сградата на спираловидно оформената рамка има чудесно ротация около 90 ° около оста: всеки етаж се завърта с 1,2 ° спрямо предходната. Изградихме небостъргач 7 години.
 6. Изкривен небостъргач

 7. Небостъргач Адрес Даунтаун Бурж Дубай издигнат за рекорд 3 години - височина 306 м и 63 етажа. Той остана от 2008 г. до 1 януари 2017 г., като удари всички туристически агенции по света с съобщение: кой небостъргач изгори в Дубай? Пожарът бързо се разпростря от 21 етажа и за секунди обгръща цялата кула.

Небостъргач Адрес Даунтаун Бурж Дубай

Най-необичайните и високи небостъргачи на Дубай се смятат за невероятна трансформация на "петролните" пари в красота. Модерните сгради на младия мегаполис учудват с необичайната си архитектурна иновация и височина. Това са небостъргачи, които привличат хиляди туристи и бизнесмени тук, а Дубай постепенно се превръща в център на световния бизнес.

Списък на постиженията на архитектурата на Дубай

Височината на всеки небостъргач се измерва до самия връх на кулата като част от завършения архитектурен елемент:

 1. Най-високият небостъргач в света - украсата на Дубай - кулата Burj Khalifa, височината на която все още не е преодоляна от никого и е 828 м. Сградата има 162 етажа. Кулата беше открита през 2010 година.
 2. Кулата

 3. Emirates Park Towers Hotel спа, състоящ се от две сгради: Emirates Park Tower 1 и Emirates Park Tower 2. Тяхната височина е 376 м, всяка с по 77 етажа.
 4. Emirates Park Towers Hotel & Спа

 5. Дубай Световен търговски център стана най-силният катализатор в високата сграда в Дубай. Височината му е 149 m и днес привлича вниманието, а през 1979 г. тя е истински пробив, което му донесе титлата на най-високата сграда в онова време в Близкия изток.
 6. Дубай Световен търговски център

 7. Бърдж Ал Араб - небостъргач в Дубай, построен под формата на платно - 321 м и 60 етажа. Сградата се намира на голям остров на 270 м от брега, където се помещава един от луксозните хотели на града. По едно време един необичаен небостъргач проведе световен шампионат сред други високи хотели.
 8. Бърдж Ал Араб

 9. Емирейна офис сграда № 1 височината на 354 м има 54 етажа и в тандем с Jumeirah Emirates Towers Hotel е комплекс от две кули. Понастоящем тяхната архитектурна група заема 38-то място сред всички небостъргачи по света.
 10. Емитенска офис кула №2 и №1

 11. Алмас Тауър - това е 360 м и 74 етажа офис площи. Тук се съсредоточават всички търговски структури за продажба и рязане на скъпоценни камъни, диаманти и перли, както и обменът на скъпоценни камъни и перли, Клубът на скъпоценните камъни и кантората на превозвачите.

Кулата Алмас (в центъра)