Спортни шорти – най-добрите женски модели за момичета

Спортни шорти - най-добрите женски модели за момичета

Спортен шорти са незаменим предмет на гардероба за всички хора, които се занимават с един от видовете физическа култура. В допълнение, това нещо може да се използва от любителите на дейности на открито, тъй като дава уникален комфорт и удобство дори по време на дълги чорапи.

Contents

Как да изберем спортни шорти?

Спортен шорти за момичета и жени могат да имат различни стилове и декоративен дизайн, обаче, външния вид на този гардероб елемент зависи само от индивидуалните предпочитания на собственика си. Междувременно другите характеристики заслужават внимателно и задълбочено проучване, тъй като удобството и удобството на избрания предмет зависи от тях. Така че, преди да купувате спортни шорти, трябва винаги да се опитате и в допълнение, обърнете внимание на следните точки:

 • Оборудването за спорт трябва да бъде направено от специални материи, които позволяват на кожата да диша и отстранява достатъчно влага от нея. По тази причина е много нежелателно да се използва памук или найлон, тъй като те нямат необходимите характеристики. Обикновено за производството на такива изделия се използват смесени материали на базата на полиестер;
 • спортните женски къси панталони трябва да имат здрава еластична лента, която не притиска кожата твърде много и не причинява нарушения на кръвообращението. Не се допускат ципове и копчета за производство на спортно оборудване;
 • подобни гардеробни предмети трябва да имат джобове, чието количество обикновено варира от 2 до 4;
 • Някои модели, например женски спортни шорти за бягане, се доставят със специална интегрирана част – облицовка. Тази част трябва да бъде направена от синтетичен материал с достатъчна якост и мекота.

как да изберете спортен шорти

Женски спортни шорти

Шорти за спорт за красиви дами могат да бъдат много разнообразни. Въпреки че основната функция на това нещо е да поддържа мускулите и да осигурява комфорт по време на уроци и дейности на открито, по-справедливият секс също обръща внимание на избора на външния му вид и стилистичното представяне. Момичетата и жените са популярни както класически модели на известни марки, така и ярки опции, които привличат вниманието на другите към притежателя им.

женски спортни къси панталони

Женски спортни шорти

шорти за спорт

Къси спортни къси панталони

Женските шорти спортни шорти позволяват на красивите дами да покажат атрактивни крака и да се похвали за перфектната симетрия на фигурата. Те могат да имат следните сортове:

 • Делфините шорти – къси панталони за спорт и активен отдих с разрязани отстрани и тънка коричка в талията;
 • Джим шорти – къси плътни спортни шорти, предназначени за фитнес, йога или гимнастика. Вътре, такива продукти имат специална облицовка, която осигурява тяхното носене без бельо;
 • Бети ездачи – късометражни спортни шорти, които отварят погледа на околните седалища на собственика му. По принцип те се използват само за посещение на фитнес или танцови представления;
 • skorts – Уникални къси панталони, които активно се използват от млади тенисисти.

къси спортни шорти
женски шорти спортни шорти

Дълги спортни шорти

Дългите шорти за женски спортове, като правило, достигат пателата или дори покриват малко. Затягащите версии на тези панталони са предназначени предимно за велосипед, а модели на свободни рязания са за бягане и активна почивка в хладни дни. В талията тези продукти се фиксират с мека, но здрава гумена лента, която може да бъде допълнена с дантела.

дълги спортни шорти

Спортни шорти-шорти

През 50-те години на миналия век се разработваха мини шорти за къси панталони за спорт или за кратко време. Първоначално тя е предназначена за жени, които са играли хокей на трева, голф и тенис, но по-късно е била използвана само от любителите на последния спорт. Шотландците са свръх къса пола, под която се подпират удобни еластични шорти. Освен това има и друг вид гардероб – къси поли-шорти в спортен стил.

спортни къси панталони

Спортни шорти с висока талия

Еластичните спортни шорти с висока талия имат много предимства. Те визуално удължават женските крака, демонстрирайки хармонията си около тях и подчертават заоблените бедра. В допълнение, този модел е в състояние да скрие малка корема и да подчертае талията дори на най-безформената фигура. Поради тази причина, спортните шорти с висока якост се препоръчват за жени, които не могат да се похвалят с талията на аспен.

спортни шорти с висока талия

Спортни трикотажни къси панталони

Затягането на спортните шорти може да бъде направено от тънък или плътен трикотаж – материал, който идеално прилича на тялото и се простира много добре. Поради тази причина в такива панталони лесно можете да се клъцвате, да се навеждате и да извършвате други активни движения. Младите момичета и по-възрастните жени използват спортни трикотажни шорти за фитнес, летен отдих на брега на езерото и дейности на открито в горещо време.

спортни трикотажни шорти

Компресионни шорти за спорт

Добрите шорти за спорт обикновено имат ефект на компресия, чиято същност е да поддържа определен натиск. Благодарение на тази функция, чорапи и други продукти улеснява работата на кръвоносната система, като по този начин намаляване на вероятността от развитие на съдова болест и появата на болка и дискомфорт. Особено често модели за компресия са обект на избор за хора, които се занимават професионално със спорта или са принудени да преживяват по-голям стрес върху областта на краката и бедрата по окупация.

Спортни шорти за компресия

Маркирани спортни шорти

Женските шорти за спорт произвеждат огромен брой различни компании по целия свят. В същото време някои от тях са признали регалия и имат много фенове с различна възраст и социален статус. Например продуктите на марките Nike, Adidas, Reebok, Puma и други остават невероятно популярни от много години насам, а всяка година удоволстват своите фенове с нови колекции от спортни дрехи и обувки.

маркови спортни шорти

Спортни шорти Адидас

Всички спортни шорти Adidas успешно подчертават достойнството на фигурата и я правят най-привлекателната за противоположния пол. Цветовата гама и стилистичното представяне на тези продукти може да са различни, но в повечето случаи те са изработени от практични материали от черни и сиви тонове с разпръснати бели вложки или ярки цветови акценти.

Спортните шорти на тази известна марка могат да бъдат проектирани специално за бягане, тенис, лека атлетика, йога, фитнес и т.н. В зависимост от целта, за която е проектиран този модел, той може да бъде допълнително оборудван с вложки за възглавници, еластичен колан и други детайли, които осигуряват максимален комфорт по време на тренировки и дейности на открито.

спортни шорти adidas

Спортни къси панталони

Женските спортни шорти Nike са изключително разнообразни. Въпреки че има много от тях, всички тези продукти задоволяват съвременните модни тенденции, благодарение на които изглеждат невероятно стилни и привлекателни. Асортиментът на марката включва модели на свободно рязане, супереластични възможности за затягане, продукти с щифтове – специални вложки, осигуряващи максимален комфорт и издръжливост.

Такива бикини могат да бъдат както къси, така и удължени – достигащи до коляното. В горната част могат да бъдат фиксирани с широка еластична лента, плитка или закопчалка. Основното предимство на продуктите на Nike е липсата на шевове, които могат да търкат кожата и да предизвикат дразнене. В допълнение, всички шорти на този производител вземат предвид анатомичните особености на женската фигура.

спортни къси панталони

Спортни къси панталони Ribok

Практически всички спортни къси панталони на Рейбок са предназначени за професионални спортисти или напреднали любители на активната почивка, които всекидневно се обучават с висока интензивност. Сред широка гама продукти от тази марка можете да изберете продукт за определен тип физическа култура, например:

 • оборудването за баскетбол е бикини, дължината на която може да достигне коляното или да завърши в средата на бедрото. Такива продукти се характеризират с свободно нарязване и наличието на широка еластична еластична обвивка на талията, която сигурно ги фиксира, но не позволява триене на кожата;
 • моделите с къси модели с разфасовки и мрежести вложки не приемат бельо. Благодарение на компресираните панталони, зашити в тях и гъсто опакования чатал, тези продукти осигуряват надеждно прилягане и закрепване на тазовата област;
 • Ултразвуковите версии за тенис напълно повтарят формата на тялото и осигуряват невероятен комфорт;
 • Най-накрая, къси шорти за тенис или голф дават на притежателя си уникална женственост и чар, като същевременно й придават комфорт и свобода на движение.

спортни шорти