Тегло на бебето след 7 месеца

теглото на бебето за 7 месецаПрез първата година от троха, почти всеки ден уважава любимите с постиженията си. Грижата майка със сигурност ще забележи промени в развитието на бебето. Много родители внимание плащат на здравословното състояние на бебето. Постоянното посещение при лекаря е задължително. Той разглежда бебето, разговаря с родителите си. Освен това, лекарят измерва височината и теглото на бебето. Тези параметри са много индивидуални. Те зависят от много условия, но все още има нормативни значения. Родителите трябва да знаят за тях.

Теглото на едно дете е 7 месеца

Всички параметри могат да се видят в съответните таблици.

Детското тегло за 7 месеца 1

Те обикновено показват основните показатели, използвани за оценка на развитието на бебетата. Струва си да се отбележи, че в различни източници може да има различни стойности. Това показва, че всички показатели са условни.

Така че нормата на теглото на детето за 7 месеца според таблицата може да бъде от 8,3 до 8,9 кг. Но не всички здрави деца ще изпълнят тези критерии. Резултатът ще зависи от пола на бебето. Момчетата могат да достигнат 9,2 кг. Долната граница на нормата за тях може да се счита за 7.4 кг, за момичетата тази цифра е 6.8 кг.

Също така, за да оцените теглото на детето на 7 месеца, можете да използвате таблицата с увеличения.

Детското тегло за 7 месеца 2

Те показват колко килограма едно дете трябва да събере през първата година. Според тях за половин година момичето трябва да спечели 2.4-6.5 кг. При момчетата тези стойности са равни на 2,6-7,5 кг. През втората половина на годината телесното тегло ще се увеличи много по-бавно.

Колко тежи детето след 7 месеца, зависи и от наследствеността. Следователно квалифициран лекар няма да разчита единствено на резултатите от измерването. Те са необходими, за да забележите всякакви отклонения във времето. Например, един лекар ще бъде предупреден, ако едно дете не надвишава 7 месеца или е намаляло от последното измерване.

Ето възможните причини:

  • проблеми с храната;
  • колко би трябвало едно дете да тежи за 7 месецаскорошни заболявания;
  • патология в тялото.

Колко би трябвало едно дете да тежи през 7 месеца понякога се брои на принципа:

Тегло на бебето = тегло при раждане (грам) + 800 * 6 + 400 * (N-6), където N е възрастта на детето. Показва се в месеци.

Тази формула се използва за изчисляване на нормалното телесно тегло на тези деца, които при раждане са били претеглени по-малко от нормалното, например, ако бебето е било преждевременно. Изчисленията се отнасят за бебето от 6 месеца до една година.