Свещи от Viferon по време на бременност

супозитории на viferon по време на бременност

Бременността е специално условие за женското тяло, когато всичките му правомощия са насочени към формирането на бъдещо дете. Но в същото време други системи на женското тяло могат да страдат, включително имунната система. Организмът на бъдещата майка е отворен за всички видове инфекции.
Ето защо, преди бременната жена да възникне въпросът, как да се лекуват нездравословни рани или да се предотврати появата им и в същото време да не навреди на трохите им.

Лечението с различни видове инфекции по време на бременност може да помогне на лекарството Viferon (супозитории).

Индикации за употреба на Viferon супозитории за бременни жени

Свещи Viferon подходящи за бременни жени. В основата на това лекарство е рекомбинантният интерферон алфа-b – вещество, произведено от човешкото тяло, чиито допълнителни количества помагат за борба с болестите.

Съставът на Viferon включва също: витамин С, какаово масло, токоферол ацетат. Всички компоненти на свещи Viferon са напълно безвредни и могат да се използват по време на бременност.

Коментарите на жените относно употребата на супозитории на Viferon по време на бременност обикновено са положителни, защото поради доброто усвояване на лекарството, резултатите от лечението не ви карат да чакате дълго.

Vifeiron помага при бременност, когато:

  • вагинална кандидоза;
  • ureaplasmosis;
  • хламидия;
  • бактериална вагиноза;
  • трихомониаза;
  • цитомегаловирусна инфекция;
  • микоплазмоза;
  • птиците;
  • ТОРС;
  • вирусен хепатит В и С.

Естествено, са необходими и други медикаменти за лечение на сексуални инфекции. Получаването на само Viferon не може да помогне за победа на болестта. Но терапевтичният комплекс, който включва супозиториите Viferon, е подходящ за бременни жени и им помага да се възстановят.

Използването на Viferon супозитории по време на бременност помага да се намали количеството на другите използвани лекарства.

Свещи Viferon по време на бременност – инструкция

Съгласно инструкциите на свещ Viferon по време на бременност може да се прилага от четиринадесетата седмица. Това се дължи на факта, че използването на имуномодулиращи лекарства през първия триместър на бременността е много опасно и се прибягва до тях само в екстремни случаи, тъй като съществува висок риск от аборт. След 14 седмици бременност тялото на жената вече се свиква с плода и няма нужда да се намалява имунитетът.

Що се отнася до дозировката на супозиториите на Viferon за бременни жени, трябва да се отбележи, че най-добрият вариант за бременност е Viferon супозиториите № 2. 2 – показва дозата на лекарството. Има дози Viferon – 1 – 150000ME, 2 – 500000 ММ, 3 – 1000000 IU и 4 – 3000000 МЕ.

Основното лечение и дозировката на лекарството на жената се установява от лекуващия лекар. Супозиториите се инжектират в ректума два пъти дневно с почивка от поне 12 часа. Направете това за десет дни.

За профилактика курсът на Viferon по време на бременност може да се предписва веднъж месечно в продължение на 5 дни.

Свещи Viferon практически не предизвикват странични ефекти. Понякога алергични дозировка на супозиториите за бременни жениобриви, които настъпват след края на лекарството в продължение на 2-3 дни. Ако след началото на употребата на лекарството има зачервяване на кожата и сърбеж, трябва да се съобщи за това на лекуващия лекар.

Въпреки сигурността на Viferon, не си струва да го приемате без да се консултирате с лекар. В края на краищата, правиш самолечение, особено по време на бременност, е доста опасно.

Свещите Viferon са добре съвместими с всички лекарства, които се използват като лечение на вирусни и други заболявания.