Смегма при момчетата

Смегма в момчетата

Майките на мънички мъже понякога забелязват с ужас, че на главата на пениса се получава белезникав разряд, имащ специфична миризма. Тази смес от секреция на мастните жлези, влага и мъртви клетки на епитела се натрупва в сака в препуциума. Образуването на smegma при момчетата е абсолютно естествен и естествен процес, който се наблюдава при всички бозайници. За да успокои майките, smegma се превежда като “себум”. Малкото количество smegma при дете е нормално, но има изключения.

Смегматити, фимози и други проблеми на малките мъже

Ако концентрацията на smegma при дете между листата на препуциума надвишава нормата, то може да умножи патогенните микроорганизми. Препуциума се възпалява, главата става червена. Така че натрупването на smegma в момчетата се превръща в smeglalite. В случай, че детето има фимоза, ситуацията изисква спешна медицинска помощ, която ще ви каже как да премахнете smegma и освобождаване на бебето от дискомфорт.

За да разбере същността на проблема, мама трябва да знае, че преди раждането на бебето, главата и препуциума се развиват като единична запоена тъкан. Само след раждането на момчето те започват постепенно да се разделят. Клетките, които умират по време на разделянето, са една и съща смърт на малките деца, която води майката до пред-инфаркт. Тя постепенно се отстранява през дупката по естествен начин. Струва си да се отбележи, че кърменето с възрастен няма нищо общо. Може да отнеме десет години, докато тъканите бъдат напълно отделени. Важно е да осъзнаем, че това е нормално, не изисква интервенция и, още повече, лечение.

Гардираните родители не трябва сами по себе си да самагма и други симптоми, които включват възпаление при уриниране на кожата на пениса, оток на препуциума или зачервяване. В този случай стагнирането на smegma е огнище на инфекция и трябва да се елиминира.

Лечение и профилактика

Ако имате описаните по-горе симптоми, не се опитвайте сами да отворите главата. Такова лечение на стагнирането на smegma при момчетата може да доведе не само до силна болка, но и до кървене, последвано от сливане на плътта. Хирургът ще направи това безопасно, бързо и ефективно. Детето от това може и да не се чувства, а по-големите деца бързо забравят за болката. Мама след тази процедура ще има още няколко дни, за да измие члена на детето след всяко уриниране.

Друг метод е обрязването на препуциума (обрязването). Лекарите отдавна стигат до извода, че това е много полезна процедура за здравето на мъжете, но в днешния свят обрязването е по-вероятно свързано с националните обичаи и култура на семейството, в което детето расте.

бебешка следа

За да се избегнат проблеми с интимните зони на новороденото, човек трябва да се погрижи за хигиената си от първия ден. Не са необходими специални средства – достатъчно е водата и бебешкият сапун. Ако обобщим всички от горните три думи, тогава “оставете бебето на мира”. Забравете за парфюм, антисептици и измийте главата под силен поток от вода. В бъдеще грижата на момчето за пениса ще се превърне в навик заедно с миене на зъбите и измиване на ръцете му.

Често неприятностите от натрупаните под плътта на смогмата се появяват в юношеството, като се пренебрегват правилата за интимна хигиена. Това е причината за появата на инфекции, които засягат половите органи. Ако спазвате всички препоръки и правила, опасността за здравето на момчетата не е смог.