Размер на детски ръкавици

Размер на детски ръкавици

Време е да помислите за подготовката на детски зимен гардероб? Гащеризони, яке, топли панталони, шапка, пуловери, раглан и топло чорапогащи … Но какво ще кажете за такива аксесоари в студения сезон като ръкавици и ръкавици? Ако предпочитате да се плетат бебешки ръкавици или ръкавици за бебето си себе си, а след това нищо друго освен конци, игли и свободно време не се изисква. Друг въпрос е, ако трябва да купите тези аксесоари. Но колко правилно да се определи размерът на детските ръкавици? В края на краищата тя се различава от размера на възрастни. Особено, ако няма възможност да ги пробвам (като, например, закупуване на онлайн магазина или ред от чуждестранни сайтове).

Разлики в стандартите

Трябва веднага да се отбележи, че няма нито един стандарт по отношение на размера на детските ръкавици. Така че на територията на постсъветските страни размерът на тези аксесоари за деца се определя от дланта на ръката в сантиметри. В този случай не се взема под внимание палецът на ръката.

Размер на детски ръкавици1

Това означава, че ако се измерва на дланта на детето и се качи на измерване на лента на стойност, равна на, например, 10 см, съответният размер на ръкавиците е 10. Между другото, в националната таблица на ръкавици размер на този размер детски съответства на възрастта на шест месеца.

Що се отнася до международния мащаб на детските размери, можете да разберете размера на ръкавиците както от маси, които винаги са на разположение на интернет страниците на чуждестранни магазини, така и просто да се съсредоточите върху възрастта на бебето. Така че за едно дете от две или три години трябва да си купите ръкавици от втора големина, за четири-шест години – предучилищна възраст – третата.

Размер на детски ръкавици2

За удобство на потребителите, повечето производители на тези детски аксесоари предлагат таблици с размери. За да не допуснете грешка при избора, струва си да се запознаете с таблицата, която се предлага от конкретен производител.