Парацетамол – сироп за деца

сироп от парацетамол за децаПочти всички от нас са запознати с такова лекарство като парацетамол. Този евтин, но много ефективен инструмент се използва за облекчаване на състоянието със синдром на болката, както и за по-ниска телесна температура в случай на настинки и други заболявания.

За деца до 12 години Парацетамол идва под формата на сироп, който е с приятен вкус, което го прави удоволствие да се вземат деца от всички възрасти. В тази статия ще ви кажем какви съставки са включени в това лекарство и как трябва да се дава на детето, за да не се навреди на здравето на бебето.

Състав на детски антипиретичен сироп Парацетамол

В 1 ml сироп съдържа 24 mg парацетамол – активно вещество, което има антипиретичен и аналгетичен ефект. Тази концентрация не причинява значителни увреждания на тялото на детето, но е достатъчно бързо и ефективно да подобри общото състояние на бебето и да го освободи от неприятни симптоми.

Освен основната съставка на настоящото медикаментът включва множество спомагателни компоненти, а именно, лимонена киселина, пропиленгликол, рибофлавин, етилов алкохол, захар, сорбитол, натриев бензоат, натриев цитрат тризаместен, както и вода и различни вкусове.

Как да се даде бебе Парацетамол в сироп?

Съгласно инструкциите за употреба дозировката на бебешкия сироп Парацетамол зависи от възрастта и телесното тегло на бебето. При изчисляване на допустимата доза въз основа на теглото на пациента, трябва да се има предвид, че едно време бебето не трябва да получава повече от 10-15 mg лекарства на 1 kg телесно тегло. В този случай дневната доза не може да надвишава 60 mg на килограм тегло бебе.

Въз основа на възрастта на малък пациент, лекарите предписват сироп на базата на парацетамол за деца съгласно следните схеми:

  • Новородени деца, които все още не са 1 месец, това средство за защита е категорично противопоказано;
  • кокошка на възраст от от 1 до 3 месеца Сироп Парацетамол може да се прилага само според указанията и под строго наблюдение на лекар. В този случай единичната доза не трябва да надвишава 2,5 ml;
  • деца от 3 до 12 месеца в даден момент можете да приемате от 60 до 120 mg или от 2,5 до 5 ml от лекарството. Честота на приемане – 3-4 пъти за 24 часа;
  • предучилищна възраст от 1 до 6 леt може да се приложи за 5-10 ml или 120-240 mg от лекарството сутрин, следобед и вечер;
  • накрая, на момчетата от 6 до 14 години Можете да приемате 10-20 ml сироп на всеки 4-6 часа.

Без лекарско предписание това лекарство може да бъде дадено на бебето за ограничен период от време. Така че, за да се намали телесната температура, тя може да се използва не повече от 3 последователни дни и като анестезия – не повече от 5 дни.

Повечето млади майки и бащи, които търсят помощта на лекарството, се интересуват от това колко действа парацетамол сироп за деца, и как да разберете дали той наистина има желания ефект. Обикновено, повишена телесна температура намаление след употреба на парацетамол в сироп се случва в 30-40 минути, така че е след този период от време, за да се направят изводи за това как ефективно да се лекува в този конкретен случай.