Памперси за еднократна употреба

Памперси за еднократна употреба

Дори и да сте твърдо решени, че няма да можете да размазвате новороденото си бебе, все още не можете да правите без пелени. Пелената е много гъвкава: тя може да замести лист, одеяло, кърпа и плъзгачи на бебето. Повечето майки - опоненти, които се запъват, използват памперси като лист - могат да бъдат поставени в количка, детско креватче и променяща се маса. За да направите това, е достатъчно да имате на склад 5-10 конвенционални тъкани памперси. Но във всеки случай, те ще трябва да се измиват много често, тъй като новородените бебета могат да намазват пелените с невероятна скорост.

Защо се нуждаем от пелени за еднократна употреба за деца?

Съвременната алтернатива на тъканта, памперсите за многократна употреба може да е за еднократна употреба. Те функционират по същия начин като пелените за еднократна употреба, като поглъщат течността на бебето и ги превръщат в гел. По този начин, тези пелени след всяка употреба не могат да бъдат измити, но изхвърлени, като по този начин спестявате ценното си време. Абсорбиращите пелени за еднократна употреба за новородени са удобни за използване при хигиенни процедури (избърсване на бръчки, обработка на пъпната връв, ежедневна тоалетна бебе), както и вземане на въздушни вани. Бебе, родено през лятото, може дори да спи на пелена за еднократна употреба без пелена. В допълнение, тази пелена може да бъде облицована по време на хранене на бебето, предпазвайки леглото от петна от кърмата, а също и в случай, че бебето се разпилява. Как да използваме памперси за еднократна употреба и дали изобщо да ги използваме - това се решава само от родителите на бебето въз основа на възприятията им за удобство и необходимост.

Видове пелени за еднократна употреба

Пелените за еднократна употреба се различават по размер и в материала, от който са направени.

Пакети от 5, 10, 30, 50, 80 и дори 120 броя се продават в аптеки, магазини за детски стоки и супермаркети. Точно като пелени за еднократна употреба, пелените са много удобни за купуване от парчето. За разлика от пелените, обаче, размерът на пелена за новородено не е толкова критична. Класическите размери на памперсите за еднократна употреба са 40x60, 60x60 и 60x90 см. Много често икономическите майки прерязват всяка голяма пелена на няколко по-малки части, така че тя да трае по-дълго.

По отношение на материала, изберете като пелени за вашето бебе само продукти, изработени от естествени материали, основен от които са целулозни или памучни влакна. Независимо от това, имайте предвид, че пълнителят, който превръща влагата в гел, все още е синтетична, изкуствена субстанция, както и обратната (водоустойчива) страна на пелена. Ето защо, опитайте се да не държите прекалено дълго детето на такава пелена, особено в жегата. Частите от тялото на бебето, които влизат в контакт с пелена, ще се нагорещят и пот, което изобщо не е полезно. За да се избегнат такива проблеми, много майки, поставени на върха на обичайната памперс тъкан (американ), а един път е на дъното, предпазва повърхността, която е дете от намокряне.

Най-популярните производители на пелени за еднократна употреба са Tena Bed, Seni и Bella, продуктите на Helen Haprer са малко по-малко популярни в нашата страна.

Предимства и недостатъци на детските памперси за еднократна употреба

Така че, нека да обобщим.

детски памперси за еднократна употреба

Предимства на абсорбиращи пелени за еднократна употреба:

  • спестяване на време на майката;
  • минимално измиване;
  • удобно е да се използва за пътувания, посещение, екскурзия до поликлиника и др.

недостатъци:

  • постоянното използване на пелени за еднократна употреба е скъпо;
  • Не заменете изцяло тъканните памперси;
  • "Уверете" кожата на детето с постоянна употреба при горещо време.