Обобщено окачване за деца

сумирано окачване за деца

Sumamed е модерен високоефективен антибиотик, който се използва за лечение на възрастни и деца. Трябва да се отбележи, че това е достатъчно силен наркотик с широк спектър от действия, тъй че много родители се съмняват дали е възможно да се даде сумам на децата?

Този антибиотик има няколко форми на освобождаване, но не се препоръчва да се използва сумамид под формата на таблетки и капсули за лечението на деца, които не са навършили 12 години и тегло 45 kg. Ето защо, за малки деца лекарството се прилага под формата на прах за приготвяне на суспензия.

Това лекарство се използва за лечение на инфекциозни заболявания на дихателните пътища, кожата, меките тъкани, както и органите на ENT. По принцип, sumamed се предписва, когато децата имат бронхит, тонзилит, пневмония, фарингит, тонзилит и други доста опасни заболявания.

Contents

Сумирано окачване за деца – как да се размножава?

Във флакона, предназначен за приготвяне на 20 ml от суспензията с помощта на спринцовка за дозиране, трябва да се добавят 12 ml преварена вода. След това съдържанието трябва да се разклати напълно, за да се получи хомогенна смес. Приготвяне на суспензия се препоръчва да съхранява при температура от 15 до 25 ° C не повече от 5 дни.

Sumamed-suspension – дозировка за деца

Точната доза за деца се определя от изчисляването на 10 mg от лекарството на 1 kg от теглото на детето. Дозираща спринцовка с разделителна доза от 1 ml и минимален капацитет от 5 ml, както и мерителна лъжица с капацитет 2,5 ml или 5 ml, се прикрепя към опаковката заедно с лекарството. За да се определи точно дозата на лекарственото сумамиране, е необходимо да се изхожда от факта, че 10 mg от лекарството се приравняват към 0,5 ml от суспензията.

Как да вземем обобщени деца?

Sumamed се предписва на деца с тегло 10 кг – по правило това е теглото на шестмесечно дете. Големият плюс е, че лекарството трябва да се приема само веднъж дневно и е много удобно за лечение на малки деца, защото е толкова трудно да накара детето да пие горчиво лекарство. Необходимата доза от суспензията се препоръчва да се пие един час преди хранене или след ядене два часа по-късно. Тъй като сумамидът бавно се отстранява от тялото, за да се получи пълен курс на лечение, достатъчно е той да бъде взет с доза, определена от лекар, в продължение на три дни. В случай, че сте забравили да дадете на детето си лекарство, трябва да приемете пропуснатата доза възможно най-скоро, а следващата – само след 24 часа.

Обобщени за деца – противопоказания и странични ефекти

Подобно на всеки друг антибиотик, sumamed има редица противопоказания и може да предизвика различни странични ефекти. Sumamed е противопоказан при случаи на установена преди това свръхчувствителност към антибиотици от тази група или при тежко увреждане на сърцето, бъбреците и черния дроб.

Необходимо е внимателно да се следи реакцията на тялото на детето след първия прием на лекарството,как да се вземат sumamed деца алергични реакции – сърбеж или обрив по кожата. Също така, сред страничните ефекти на това лекарство могат да бъдат разграничени: замаяност, главоболие, гадене, диария, коремна болка, повръщане. От страна на сърдечно-съдовата система може да възникнат смущения в тахикардия и сърдечен ритъм.

Всеки знае факта, че антибиотиците от различни групи, включително сумамони, унищожават нормалната чревна микрофлора. В резултат на това могат да възникнат различни проблеми и една от тях – дисбиоза.

Използването на лекарствения продукт, събран според стриктните препоръки на опитен лекар, ще ви помогне бързо да постигнете желания резултат и да го направите без последствия.