Лимфните възли на гърба на детето

лимфни възли на гърба на детето

Децата, особено млада възраст, родителите понякога може да забележите малко уплътнение на различни части на тялото. И най-вече – това е увеличени лимфни възли. Увеличаването на размера им е показател за борба на организма срещу инфекции. На дали за лечение на това състояние е необходимо, и в какви ситуации трябва да се консултират с лекар с увеличаване на лимфните възли на шията в детето, ще обясним по-долу.

Повишени тихи лимфни възли при деца

Лекото увеличение на лимфните възли, да се пристъпи непридружени симптоми като повишена температура или болка, най-вероятно показателни за интензивната работа на лимфните възли в областта на шията.

Това се случва, когато се появят инфекции в тялото на детето и той започва активно да развива антитела срещу тях и клетки, които абсорбират самата инфекция. В зависимост от местоположението на инфекцията тези или други лимфни възли може да нарастват по размер. Ако този процес трае само няколко дни и детето не се притеснява от болките сами или по време на палпация на разширени лимфни възли, няма какво да се страхуваме.

Асимптоматичното увеличение на лимфните възли се счита за нормално при деца до 5 години, защото в този период организма е намерена с много инфекции и се формира имунитет на детето. Като предпазна мярка, или когато останалите тревоги на детето, можете да вземете CBC.

Ако тилната лимфните възли в детето се увеличават, има оток на околните тъкани, или подуване на лицето, лимфните възли се нарани, трябва да се консултирате с Вашия лекар незабавно. Тези симптоми са доказателство за остро възпаление. Чрез по-горе симптоми в отговор на инфекция се появява треска.

Възпалението на лимфните възли при деца под пет години е рядкост, най-чувствителният период за заболяването е на възраст от 5 до 7 години. След това лимфната система се подобрява и повечето инфекциозни агенти се потискат в самия лимфен възел.

Причини за възпаление на лимфните възли при деца

Сред основните заболявания, които предизвикват възпаление на лимфната система как да лекувате лимфните възли при децавъзли на гърба на главата, можете да отбележите:

  • заболявания на органите за ОНГ, включително хронични;
  • рубеола, морбили;
  • инфекциозна мононуклеоза;
  • токсоплазмоза.

Как да лекуваме лимфните възли при деца?

При възпаление на лимфните възли при деца, не трябва да се работи за независимо лечение. Необходимо е спешно да се обърнете към експерта. Лекарят, след като е открил причината, назначава лечението, насочено към елиминиране на центъра на инфекцията. Тъй като инфекцията постепенно намалява, лимфните възли се възстановяват нормално. Отстраняването на основните симптоми на възпаление на лимфните възли обикновено отнема няколко дни.