Как да си направим хартия бумеранг?

Изкуството да създаваш бумеранги е доста древен занаят. В миналото в Китай тези екзотично изглеждащи летателни продукти служеха като оръжия, за да ги създадат метал или дърво. Историята на този вид оръжия обаче започва още по-рано. Австралийските аборигени, които ловуват за птици, забелязват, че някои пръчки просто летят, докато други някак си се връщат в ръцете си. Би било странно, ако такова невероятно аеродинамично свойство беше оставено без внимание, защото лова с оръжие за самовръщане се опрости много.

Днес екзотично изглеждащият бумеранг е отлична играчка за деца. В магазините, където се продават различни групи продукти за деца, често могат да се видят бумеранги от пластмаса в различни цветове. Такива играчки са евтини, но самото създаване на бумеранг няма да отнеме много време у дома. В допълнение, детето ще бъде много по-интересно да играе бумеранг, в създаването на което той участва.

Хартия или картон – това е всичко, от което се нуждаете за тези, които не знаят как да направят бумеранг със собствените си ръце за няколко минути. Тази забавна играчка е много популярна сред децата и дори с родителите си е толкова интересно да гледате полета й и да се върнете. Можете дори да организирате забавно състезание за хвърляне в къщата или на улицата. Всичко това ще бъде достъпно за онези, които прочетат нашата статия за това как да направят свои ръце от бумеранг от хартия или картон.

Така че, преди да направите хартиен бумеранг, подгответе лист А4, който трябва да бъде нарязан наполовина. Нуждаем се само от една част от него.

как да направите хартия бумеранг 1

  1. Определете огъването на хоризонталната ос. Нанасяме долната и горната части на листа върху нея. Тогава целият детайл трябва да бъде огънат, но вече по дължината на вертикалната ос. На мястото, където са сгънати ъглите, огънете ги до средната линия. Сега ние изправяме ъглите и лентата, разгъвайки долната част на нашия детайл.
  2. как да направите хартия бумеранг 2

  3. Сгънете детайла по диагоналните линии, които имаме в центъра, като огънете долния слой отдясно на центъра. Лявата част се повдига под ъгъл от 90 градуса спрямо равнината, като се завърта обратно на часовниковата стрелка.
  4. как да направите бумеранг хартия 3

  5. Сгънете до линията на осите половината лист и огънатата част е спусната надолу, за да получите правилен ъгъл. Също така огъваме горния слой на горния лъч на бумеранга. В джоба, образувано в средата, запълваме ъгъла на слоя на долната част, предварително огънат, добавянето се изглажда. Централната част е здраво закрепена.
  6. как да направите бумеранг хартия 4 как да направите хартия бумеранг 5
  7. Разгъваме гънките в края на долния хартиен лъч. Сгънете ъглите навътре и оправете добавката. После сложихме левия ъгъл в частта, първо я огъвахме. На обработваемото парче се образува сгъвка. Сега огънете десния ъгъл.
  8. как да направите бумеранг хартия 6

  9. Запълваме правилния сгънат гол в гънката, която се формира от левия вграден клапан. Получаваме лъч от бумеранг с равномерно рязане. По подобен начин отваряме и ъглите на горния лъч. Сега нашата ръчно изработена хартия бумеранг е готова за полет!
как да направите бумеранг хартия 7 как да направите бумеранг хартия 8

Сега знаете как да направите бумеранг хартия, но нейният недостатък е нестабилността. Играчката от картон ще бъде по-трайна. Бумеранг може да се направи с три, четири и пет остриета. Съгласно схемата по-долу остава само да се изрежат от плътния картон необходимия брой части и да се залепят. Това е важно, тъй като е необходимо да се вземе предвид съпротивлението на въздуха.

как да направите хартия бумеранг 9

В допълнение, ъглите между всички остриета на бумеранга трябва да бъдат еднакви, защото движещата се играчка няма да се върне. Можете да проверите това с конвенционален пробойник.