Как да нарисувате паяк?

Как да нарисуваме паяк– Паяк, паяк,

Тънки крака,

Червени ботуши!

Помниш ли това детско комично стихотворение? Колко правилно да нарисувате паяк? Ако не знаете това и никога не сте го направили, това не означава, че не можете да го направите! Днес ще научим как да нарисуваме най-често срещания паяк, подобрявайки творческите способности на детето.

Повярвайте ми, това е доста лесно, ако изпълнявате работата поетапно. Дори едно дете може да се справи с тази задача, въоръжена с лист хартия и обикновен молив. И така, колко лесно е да се направи паяк за деца?

Майсторски клас: как да нарисувате паяк на етапи

 1. Първата стъпка чертае кръг – той ще бъде нашият паяк корема. Разбира се, дневна насекомо не е под формата на кръгли и продълговати, но ние също така да изготвят за едно дете или дете, а защото такива подробности за нищо, оставете ги за по-големи деца. Направи кръг може да бъде ръчно или с компас.
 2. Как да нарисуваме паяк 1

 3. Следващата стъпка е гърбът на паяка. Това е половината от размера на корема. Опитайте се да се придържате към пропорциите, за да получите паяк, подобно на настоящето. Обиколката на гърба трябва леко да се припокрива с корема. След това можете да изтриете ненужните линии с гумена лента.
 4. Как да нарисуваме паяк 2

 5. И накрая, третият кръг, който скоро ще стане глава на паяк. Ние също го рисуваме на върха на гърба, и в размер е половината от размера на предишния кръг.
 6. Как да нарисуваме паяк 3

 7. Сега идва най-важното, това, което върши паяка – паяк, за краката. Не е чудно, че принадлежи към разред членестоноги – неговите осем крайници се състоят от няколко части, свързани помежду си с гъвкави стави. На гърба изготви четири малки кръгове от двете страни – това ще бъде знак за крака.
 8. Как да нарисуваме паяк 4

 9. Рисуване, идващи от малки кръгове от осем цилиндъра, дължината на най-голямата – за размера на паяка като облегалката, както и тези, които се намират в близост до главата, малко по-малко. Те изглеждат като разперени пръсти и не трябва да бъде твърде плътно един до друг.
 10. Как да нарисуваме паяк 5

 11. И сега – вниманието! За краката, разположени в близост до корема, черпим леко извити разширения, всяка от които завършва в кръг. Следващата двойка крака “изглежда” в обратната посока, като последните, разположени близо до главата.
 12. Как да нарисуваме паяк 6

 13. Сега нашият хищнически паяк трябва да рисува остри нокти на всеки крак.
 14. Как да нарисуваме паяк 7

 15. На главата ще подредим полукръговете, изтривайки излишъка с еластична лента – това ще бъдат отровните зъби на паяка.
 16. Как да нарисуваме паяк 8

 17. Последното докосване е сплашващо бойно оцветяване. На корема можете да рисувате няколко кръга един в друг и да ги добавяте с четина. Сега готовият чертеж може да бъде оцветен с цветни моливи или химикалки.
 18. Как да нарисуваме паяк 9

Както можете да видите, изготвянето на паяк с молив е много лесно, но също така се нуждаем от уеб с нея за пълното изображение. Направете го проста с молив и владетел:

 1. Кръстосано кръстосани под дръжката два същите по размер линии, които пресичат. Листът хартия е разделен на четири сектора.
 2. Как да нарисуваме паяк 10

 3. Сега всеки от секторите е разделен на половина по същите линии на пресичане, които трябва да са малко по-дълги от предишните.
 4. Как да нарисуваме паяк 11

 5. Сега е времето да започнете да тъчете шаблона на самата мрежа. За да направите това, всеки от секторите в най-тясната точка свързва две съседни линии помежду си чрез вдлъбната дъга. Това действие трябва да се извършва с всички линии, които ги свързват.
 6. Как да нарисуваме паяк 12

 7. Следваща вдлъбната линия става по-дълъг, а разстоянието между тях се увеличава, достигайки почти до ръба на нашия уеб, но краищата трябва да се оставят свободни, тя ще създаде илюзията за реални паяжини, висящи на дървото.
 8. Как да нарисуваме паяк 13

 9. Е, не забравяйте за главния герой на нашия проект – паяк. Вече знаем как да го рисуваме.
 10. Как да нарисуваме паяк 14