Как да нарисувате лисица?

Повечето деца много харесват рисуването. Първоначално мъника несръчно държи молив върху хартия, изобразяваща “kalyaki-Malaki”, но с течение на времето, рисуване умения постепенно се подобряват, изображенията стават все по-красиви и чисти, и на парцела – комплекс. Рисуване – това е не само забавно, но и отлична образователна игра, която позволява на децата да развият фината моторика, пространствена ориентация, обучение за определяне на формата и размера на обектите, както и съотношението на различни неща в пространството една спрямо друга. Ето защо насърчаването на рисуването е правилно и полезно. Дори ако троха няма да е голям художник, способността да се направи, е задължително да е полезно да го в живота.

В тази статия ще говорим как да нарисуваме лисица с молив.

Как да нарисувате лисица (на етапи)?

На първо място, подгответе хартия, молив и гума. Поставете лист хартия, така че трохата да може да вижда всички етапи на работата добре.

 1. Първо определете местоположението на лисицата върху листа и направете скица на тялото. За да направите това, трябва да нарисувате леко удължен овал.
 2. как да нарисувате лисица

 3. След това планираме бъдещата лисица на лисицата – нейната форма прилича на китарен медиатор със закръглени ръбове.
 4. как да нарисувате лисица 1

 5. Ушите на лисицата са големи, с триъгълна форма. Ние ги имаме на върха на главата. Когато нарисуваме едно заседание, тялото на лисицата се простира вертикално, а предните крака се изтеглят успоредно един на друг.
 6. как да нарисувате лисица 2

 7. Задните крака на седящата лисица са огънати. Ние ги рисуваме зад челата, фокусирайки се върху контурите на тялото на лисицата.
 8. как да нарисувате лисица 4

 9. Много хора не знаят как да нарисуват лице на лисица. За да бъде по-лесно, отколкото изглежда: изображението на носа и устата на лисица с нещо напомня на латински буквата “W”. Но тук ви е необходима точност и усещане за пропорция – твърде голям или широк нос може да превърне лисицата ви във вълк или куче.
 10. как да нарисувате лисица 4

 11. След като муцуната тегли окото. Бадемовите очи с форма на бадем са успоредни на ушите, на външен вид са много подобни на очите на котката.
 12. как да нарисувате лисица 5

 13. Начертайте опашката и “фимбрията” на контура на тялото – козината на кожата на лисицата.
 14. как да нарисувате лисица 6

 15. Завършете чертежа – бял връх на опашката и мустаците. Изтеглете козината на лисицата с малки хетерогенни удари. Допълнителните линии се изтриват с помощта на мека гума.

как да нарисувате лисица 7

Ако истинският кантарион е твърде сложен за вас, можете да рисувате весела лисица от карикатура.

как да нарисувате лисица 8 как да нарисувате лисица 9 как да нарисувате лисица 10
как да нарисувате лисица 11 как да нарисувате лисица 12 как да нарисувате лисица 13

Ако такъв вариант изглежда твърде сложно и не сте уверени в собствените си артистични таланти, се опитват да представят на олекотена версия на пачи крак – лисицата на триъгълници. За да направите това, което трябва да се направи няколко триъгълници (като орган, главата и ушите), както и опашката с мишката. Базата е готова. Остава само да се добавят подробности – очи, мустаци, кърлежи и т.н. Такава схема версия е много лесно да се направи, и в същото време, всички от основните характеристики на лисица спасен – животното в изображението, получени разпознаваем троха предположение веднага, че това е една лисица.

как да нарисувате лисица 14

Най-важният детайл в рисуването на лисица е да подчертаеш ушите и белия връх на опашката. Бадемови очи и малка муцуна лисица правят като котка, и структурата на краката и багажника – кучето.

Ако искате да се направи лисича сестра от една приказка, че е най-лесно да се направи лисица глава в профил – удължена муцуна с чучур-капчица, вертикален ствол (най-вече страхотна лисица ходене в Сукмани), пухкава опашка – това е всичко, което трябва да се направи. И ако на лицето трудни пачи крак на чертаете Bun, мъника със сигурност разпознава не само животното, но историята, характера на което е вашата лисица.

Това е всичко. Сега също знаете как да нарисувате лисица на дете.

Докато рисувате малко животно, имате отлична възможност да разкажете за него. Заедно с детето си спомни какво е герой лисица приказките, какво черти е, обясни на детето си, където той живее и това, което яде лисицата, какво вид и род включва, по отношение на който и да е животно е. Бъдете сигурни, че малкият ще слуша с удоволствие и дори ще ви подскаже с нещо, което той вече познава.

По този начин съчетавате веднага два полезни урока – рисуване и познаване на околния свят, природата и неговите жители.