Как да нарисувате катерица?

Как да нарисувате катерица
Изящното изкуство е много очарователно творчество не само за възрастни, но и за деца. Има прости и сложни чертежи, които трябва да бъдат избрани според възрастта на детето. Обикновено след пет години децата започват да разбират основите на правилното рисуване и успешно да ги прилагат на практика.

Как да нарисувате катерица – майсторски клас за деца

 1. Формата на протеина се състои от пет елемента. Това е главата и багажника, който има леко удължена овална форма, две лапи и опашка. От това трябва да започнете, като ги изобразите на хартия под формата на леки моливи.
 2. След това добавете ушите, заострете муцуната в областта на носа, детайлите на лапите. Характерна черта на рисуването на детето трябва да е неговата простота. Не усложнявайте процеса, не носете твърде много малки подробности. Ако помагате в рисуването на дете на възраст 3-4 години, на този етап е възможно да спрете, да рисувате окото на животните и да оцветявате картина.
 3. Как да нарисуваме катерица 1

 4. За по-големите деца образът на катерица може да се направи по-реалистичен, като се добави десен крак, който гледа назад отляво, пискюли на ушите и т.н. Дайте текстурата на вълна катерица, защото тя трябва да изглежда пухкава. Оцветяване на чертежа с цветни моливи или маркери, които дават кратки, резки удари.
 5. Как да нарисувате катерица 2

Колко лесно е да нарисувате катерица с молив?

Можете да изобразите катерица по различен начин. На снимката по-долу са показани началните елементи на картината. Много е важно правилно да се предават пропорциите.

Как да нарисуваме катерица 3

 1. Ние определяме центъра на муцуната на звяра по две кръстосани линии, добавяме към фигурата лапите. Имайте предвид, че опашката е един от най-големите елементи.
 2. Как да нарисувате катерица 4

 3. Подробнете муцуната, изобразявайки очите (те трябва да бъдат разположени на една условна хоризонтална линия), носа и ушите.
 4. Как да нарисувате катерица 5

 5. Очите вече могат да бъдат оцветени, правейки ги черни и блестящи (не забравяйте за отблясъците). Изтрийте всички допълнителни линии на молив и изчертайте антените, веждите и ресничките на животното.
 6. Как да нарисувате катерица 6

 7. Сега ще се погрижим за лапите. Всеки от тях съдържа четири остри нокти, но нашият протеин на фигурата е показан по такъв начин, че само три са видими на дясната лапа. Вълната тук лежи плътно и равномерно – с помощта на точна вертикална засенчване.
 8. Как да нарисувате катерица 7

 9. Работете по същия начин на целия силует на катерицата, включително задния крак. Обърнете специално внимание на това как вълната стърчи на хълбока и в областта на опашката.
 10. Как да нарисувате катерица 8

 11. В края на работата се опитайте да направите катерицата по-пухкава, като добавите лющене към завоите на опашката си.
 12. Как да нарисуваме катерица 9

Как да се направи катерица на дървото стъпка по стъпка?

 1. Използвайки твърд прост молив, създайте модел на контур. Първо, ще рисуваме главата.
 2. Как да нарисуваме катерица 10

 3. По-нататък ние провеждаме линия гръб, бедрена кост и предна лапа.
 4. Как да нарисуваме катерица 11

 5. Изчертайте корема, детайлите на лапите с нокти и тъй като белтъкът се отнася до гризачите, му придайте лапа на лапите.
 6. Как да нарисувате катерица 12

 7. Опашката в нейната големина може да бъде сравнена с тялото на катерицата. Начертайте малка къдрячка в края му. Обърнете внимание на факта, че втората горна лапа е показана, която едва се вижда зад първата.
 8. Как да нарисувате катерица 13

 9. Ето как изглежда тази рисунка на хартия, направена с по-мек молив с маркировката Б.
 10. Как да нарисуваме катерица 14

 11. С големи и малки засенки, боядисвайте вълната върху тялото на животното.
 12. Как да нарисуваме катерица 15

 13. Също така, изчертайте границите на празника. Между гърба и опашката ще има по-тъмна част, а ако нашата рисунка е на цвят, ще бъде плътна червеникава. Започваме да рисуваме клон на дърво, на което стои катеричката.
 14. Как да нарисувате катерица 16

 15. Дайте му характерна текстура, а самата животно се осветява на няколко места с гумата. Благодарение на този контраст вашата рисунка ще изглежда много по-реалистична. Друг метод – съчетаят молив линия в областта на краката, корема, а на някои места по лицето, без да докосвате окото, и нанесете тънък и ясни линии на вълна над перото.
 16. Как да нарисуваме катерица 17