Детски чорапи

детска мрежа чорапи размериСамо в подходящо оразмерени дрехи детето ще се чувства добре. Това се отнася за якета, панталони, пуловери, ризи и малки части от гардероба. Дори чорапите трябва да бъдат съчетани с определени нюанси. Зависи от това дали бебето ще бъде удобно да се движи. Следователно, майката трябва да знае как да определи размера на детските чорапи.

Извършване на измервания

Не е трудно да се правят подходящи измервания на крака. Просто трябва да запомните прост алгоритъм.

  1. Първо трябва да подготвите лист хартия А4 (можете да вземете лист от албума за рисуване) и молив.
  2. След това трябва да кръжите всеки крак с молив върху листа.
  3. След това трябва да вземете владетел и да го използвате, за да измерите разстоянието от върха на палеца до петата.
  4. Сега остава само да изберете желаната стойност от размера на детските чорапи. Тя може да се гледа директно в магазина или да се намери в Интернет.
  5. детска мрежа чорапи размери 1

Струва си да се отбележи, че чуждестранните и местните производители използват системи с абсолютно различни размери.

Важно е да запомните, че дължината на краката в един човек може да бъде различна. Ето защо се предлага да се измерват два крака. И за да изберете подходяща стойност за таблицата с размерите на детските чорапи, ще бъде необходимо, като се ръководите от по-голям индикатор.

При различни производители размерите на решетките могат да имат малки отклонения. Също така качеството на материала, неговият състав, влияят. Най-добрият вариант е да си купите чорапи със същата марка. В крайна сметка в този случай характеристиките на продукта са известни на купувача, а вероятността да направите грешка с размера е много малка.

Мама трябва да вземе предвид, че не трябва да купувате чорапи за растеж. Те ще търкат крака, което ще причини неудобствата и болезнените усещания.

Има и таблици, които ви позволяват да определите размера на детските чорапи по възраст.

детски чорапи размер 2

Това е удобна функция, която не изисква специални измервания, но този метод е по-малко точен.