Зимна ръж – кога да сее?

зимна ръж при сеитба

Жътвата е зърнени култури, често се засаждат на място за местообитание като междинна култура. За какво е това? Всъщност ръжът е отлична превенция на всички видове болести и вредители от зеленчукови култури, освен това – не позволява на плевелите да проникнат в площадката, нито веднъж годишно, нито многогодишно.

Зимната ръж, която се е издигала в ранна пролет и е натрупала добра зелена маса, до май вече може да бъде вградена в почвата като siderata. В такива земни картофи, домати, краставици, тиквички и тиквички расте добре.

Contents

Кога да сееш зимна ръж в страната?

При неопитни градинари, които преди това не правеха нищо подобно, естествено възниква въпросът: кога е необходимо да се засява зимна ръж? В крайна сметка тази медицинска сестра и зелен тор са важни за правилното подхранване.

Така че най-доброто време за сеитба на зимата е края на август – началото на септември. Посявайте го в редици с разстояние от 15 см. Семената са вградени в почвата до плитка дълбочина. Семената са 2 кг на сто квадратни метра.

Цялата работа след засяване на зимна ръж остава до следващата пролет. Но през пролетта идва “да принуди” ръж да се развива активно. За да направите това, леглото се увлича с гребла, разстоянието между редове се разхлабва с малък плосък нож. Всичко това провокира растението до интензивно натрупване на зелена маса.

След това трябва да оставите ръжта сама, тя ще нараства само 3-4 седмици. Тогава тя е изрязана и вградена в почвата. Можете да поставите върховете в ямата за компост, просто не е необходимо да докосвате корените на растението, в противен случай целият смисъл на сидерата ще бъде загубен. След 1-2 седмици можете да засадите градината с основната зеленчукова култура.

Възможно ли е да се засел зимна ръж през октомври?

Не случайно времето, когато е възможно и необходимо да се сее зимна ръж, пада в края на лятото – началото на есента. За периода, който остана преди началото на измръзване, ръж ще има време да proklyutsya, кога да се сее зимна ръж в странатаутвърждават и стават по-силни. Тя трябва да издържи на студена зима, така че сили определено ще са необходими.

Няма смисъл да засявате ръж по-късно от този път. Дори и засети в края на септември, няма да е от полза, тъй като няма да има време да се напие и ще остане слаб през зимата. През зимата частично замръзва, така че няма да получите желания резултат.

Възможно ли е да се сложи зимна ръж през пролетта?

По принцип, нетрадиционното време за засяване на ръж не поражда болка. Тя перфектно ще растат до края на лятото, ще даде добра зелена маса, единственото нещо – няма да стигне до ухото, защото за това се нуждае от зимата. Но тъй като нашата цел не е събирането на реколтата, това по никакъв начин не трябва да ни разстрои.

До края на лятото, ръжта трябва да бъде отрязана и вградена в почвата, а през пролетта да засаждат зеленчуци. На обогатена и дезинфекцирана земя ще се развие отлична култура.