Породи папагали

Породи папагали

В света има повече от триста вида папагали. Представителят на всеки вид по свой начин е красив, уникален и уникален. Всеки от тях може да стане не само украшение, но и пълноправен член на вашето семейство. Сред породите домашни папагали може да се направи разлика между мълчание и говорене. Много птици перфектно симулират различни звуци. Помислете какви са най-често срещаните породи папагали, които обитават нашите домове и апартаменти.

Какви са видовете папагали?

 1. Вълнен папагал. Тази порода домашни папагали е най-разпространена в постсъветското пространство. Нейните представители имат миниатюрни размери и много вариации на ярки цветове. В допълнение, вълнообразните папагали се отнасят до представители на говорещите скали. Средната продължителност на живота е до 10 години.
 2. Породи папагали1

 3. Корел. Папагали със среден размер с герб върху главите им. Тя заема второ място в Русия по популярност след вълнообразни папагали. Трудно е да се научиш. Ако продължавате да тренирате, можете да постигнете, че птицата научава една, две фрази.
 4. Породи папагали2

 5. Nerazluchiki. Красиви представители на породата домашни папагали. Интересни, мобилни и на практика не са обучени. Периодът на живот в плен е до 20 години.
 6. Породи папагали3

 7. Джако. Те принадлежат към породата големи папагали, освен това говорят прекрасно. Те имат красиво сиво перо. Те лесно се научават и напълно имитират човешкия глас. Изследователите доказват, че интелигентността на птицата съответства на интелигентността на 5-годишно дете.
 8. Породи папагали4

 9. Canary. Не само говореща, но и красиво пееща порода папагали от група птици, подобни на врабче. Те са много привлекателни с яркото си лимонов цвят, те са лесни за учене.
 10. Породи папагали5

 11. Amazon. Животът на представителите на тази порода големи папагали възлиза на 45 години. Те са склонни към внезапни промени в настроението. В допълнение, тя е добре обучена поговорка порода папагали.
 12. Породи папагали6

 13. Rosella. Тези представители на породата домашни папагали са красиви ярки цветове. Те пееха мелодично и изобщо не искат да говорят.
 14. Породи папагали7

 15. Ara. Тази порода папагали е много голяма, с дължина до 90 см. Това обаче не пречи на птиците да бъдат големи любими на обществото. Поради техния размер те рядко се държат вкъщи, най-вече в цирк или зоологическа градина.
 16. Породи папагали8

 17. Какаду. Приемат се за учене, но не желаят да говорят. Тези представители на големи папагали имат изключително неприятен и пищен глас. Обичайте господаря си, великите спътници.
 18. Породи папагали9

 19. Изгорял папагал. Породата на домашните папагали, която има пъстър и красив цвят. Те не са съвсем капризни в съдържанието и са напълно податливи на учене.
 20. Породи папагали10