Колко живеят Йоркширски териери? | jayassen.com

Колко живеят Йоркширски териери?

Колко Йоркширски териери живеят

Йоркширски териер веднага разпознава гладката козина, издаваща тъмно синьо сребро, златна глава и горда кралска поза. Комбинацията от изтънчена елегантност и луксозна вълна с любопитен поглед в очите му, хладнокръвие, граничеща с игривост, способността да се разбират с други домашни любимци и добрата воля на членовете на семейството - това е портретът на породата.

Днес много хора се стремят да придобият това миниатюрно същество, но преди да купуват, всичко естествено се интересува от характеристиките на породата, характеристиките на грижите и разбира се, колко много Yorkshire terrier mini живеят. Отговорите на тези въпроси и въпроси ще бъдат изложени по-долу.

Характеристики на породата

Много експерти отказват да нарекат Yorkie обикновен домашен любимец: умен, горд, безстрашен, неуморен, Йорк почти запазва всички характеристики на традиционните териери. Нищо чудно, че Йоркширски териер е включен в групата на федерацията за федерации FCI през 1987 г.

За съжаление западните кучета развъдчици отбелязват, че увеличеното търсене на породата и понякога неконтролираното размножаване, насочено към отглеждането на максимален брой малки кучета, е довело до появата на кучета, които не притежават свойствата на териер. Вечното желание да намери убежище в ръцете на господаря, непрекъснато лае, истерично поведение, липса на кураж и т.н.

Първоначално екстериора е в тясна връзка с лицевите черти на поведение, характерно за породата, защото той е бил съставен за практически цели: овчари функция, сигурност, декоративни, съчетани с топлината и игривост. Този йоркширски териер е лесен за учене и е доста лесен за комуникация. Той щастливо влиза в контакт с децата и близките си приятели, но е предпазлив от непознати.

Ако решите да закупите Йорк, бъдете готови да дадете известно време да се грижите за козината му. Вече на шест-месечна възраст кученцето ще израсне дълъг палто, което трябва да бъде пенирано във времето, измито и нарязано. Ако кучето участва в изложби, то не се препоръчва да го отрежете.

Болести и продължителност на живота на Йоркшир териер

Специалистите отбелязват, че големите породи са по-податливи на болести, но миниатюрни кучета като Йоргите са склонни да имат определени заболявания. Сред тях можем да различим:

  • възпаление на панкреаса;
  • дисплазия на тазобедрената става;
  • атрофия на ретината;
  • ниско ниво на захар;
  • възпаление на венците;
  • крипторхизъм.

Има наследствен аномалия, например, некроза на феморалната глава (характеристика на всички малки порода), гръбначен излаз отворена фонтанела - т.е. главно засегнатата скелетната система. Наличието на болести и недохранване пряко засяга колко стари йоркширски териери живеят.

Специалистите отбелязват, че продължителността на живота на Йорк е 12-15 години. Това е средната стойност за кучето. Така че германските и бордовите датча живеят максимум 8 години, чихуахуа е на 16 години, а пуделът е на 20 години.

на колко години живеят йоркширски териери

Моля, имайте предвид, че да се равнява на Йоркшир териер възрастта на човек при съотношение 1: 7 не е наред. В края на краищата, кучето може да произвежда потомство на възраст от една година, което е малко вероятно да се направи седемгодишната дете. Американските експерти са свързани с възрастта на лице и едно куче под масата, според четиринадесет тийнейджър, при която кучето на възраст от една година, а след 6 години от живота фактор съответства на 7, което означава, че възрастта е 42 години на "човешкия живот."

Не се притеснявайте от това колко кучета Йоркширски териери живеят. Това е доста прилична възраст, като за домашен любимец. Можете със сигурност да купите дълга черна костенурка, но ще ви даде ли толкова много радост, колкото тази неспокойна кученце?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

14 − 10 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: