Как да шият дрехи за кукли?

Как да шият дрехите за кукли

Всяка майка си спомня детството си и начина, по който бяхме щастливи, когато купувахме кукла на Барби - това беше нашата уважавана детска мечта. И днес, като станахме майките на прекрасни момичета, се стремим да изпълним мечтите на нашите деца.

Но да купя кукла е половината битка. Необходимо е в действителност да й се осигури разнообразен гардероб "за всички случаи". Да купуваш дрехи за кукли не е толкова интересно, колкото и да го правиш сами - тази съвместна дейност с детето свикна с творчеството, бродирането и просто носи майките и дъщерята заедно.

Шием дрехи за кукли

Така че, как да шиете дрехи за кукли, е трудно ли? Не въобще - малко въображение и търпение - и Барби ви ще бъде неустоим и уникален.

За да шиете дрехите си с куклата си, не можете да правите без шарки. За тях можете да използвате всякакви хартии, дори вестници. Нуждаем се също от нишки, игли, различни парчета, панделки и дори стари чорапи ще отидат да работят!

Трябва да започнете с най-простия. Например, ние шият ни кукла-кукла трикотажна рокля. Този модел се шива много лесно и бързо, а трикотажът седи много добре на фигурата на Барби. За да създадете модел, трябва да премахнете от куклата основните размери: обиколката на бедрата, дължината от рамото до желаната дължина. С тези размери изграждаме модел.

Как да шият дрехите за кукли 1 Как да шият дрехите за кукли 2

По-нататък върху плата сме изрязани тези две части - облегалката и преди. Ако на клапите ви няма еластични ленти - това не е страшно, просто го огънете и внимателно го зашийте. Остава да сгънете двете половини и да ги шиете заедно. След това - се насочим към предната страна.

Как да шият дрехите за кукли 3 Как да шият дрехи за кукли 4

За да направите роклята по-добра, направете колан за нея. На гърба не забравяйте да шиете едно малко парче велкро на деколтето, така че роклята може да бъде удобно отстранена и облечена. Това е всичко - една скромна ежедневна рокля е готова!

Как да шият дрехи за кукли 5

С началото на есенния студ е подходящо да шиете за кукли палто. Той е шиен много просто. Най-добре е той да вземе обикновена салфетка за почистване, ние също се нуждаем от три дълги мъниста, нишки и ножици.

Как да шият дрехите за кукли 6

Първо направете шаблон, както е на снимката. Изрязваме едни и същи детайли по тъканта 4: гърба на козината ще бъде твърд, няма да има шевове върху раменете и ръкавите. Напред ще има срез в средата. Всички детайли се оставят да бъдат сгънати заедно и зашити заедно. Мъничките изпълняват ролята на бутони, от противоположната страна на козирката, която правим процепи. Извиваме яката и я желязо. Козината е готова!

Как да шият дрехите за кукли 7 Как да шият дрехите за кукли 8

В празничния случай Барби трябва да има елегантна рокля. В нея тя ще отиде на топки, приеми и просто посещение? Ще бъде красиво да изглеждаш вечерна рокля от креп-сатен. Нанесете сатената страна на предната страна. За да завършим роклята използваме коприна с вратовръзка на Бахрам.

Как да шият дрехите за кукли 9 Как да шият дрехите за кукли 10

Преди да шиете, изграждаме модел, както е на снимката. Имайте предвид, че трябва да изрежете 2 парчета за трансфера, 2 за облегалката и 4 части за луксозната вълна. Преди да можете да направите без шев - изрязани с цяла кърпа.

Когато правите шевове, ги изсипете веднага, защото тогава ще бъде трудно да се направи. В допълнение, краищата на детайлите трябва да бъдат преместени, тъй като тъканта е доста хлабава. Внимателно изпийте ушитите канали, преди да ги шиете отпред и отзад на роклята, не забравяйте за велкрото на гърба.

Когато всички детайли са пришити, шийте полите на шпулата до дъното, което първо трябва да бъде прикрепено. Дъното на совалката е пришита. След това започваме да завършим роклята с пухкави плитки. Това е готово за красива вечерна рокля за модната ни Барби.

Както можете да видите, правенето на дрехи за куклата на Барби не е трудно. Прилагайки цялото си въображение, можете да угодите на детето си с много красиви тоалети. Между другото, можете да носите не само Барби, но и нейния другар - Кен.

Облекло за Кен

Шиене на дрехи за момче кукла също е много лесно и просто. Най-лесният вариант е да използвате стара ненужна чорап. Можете да го шиете перфектно спортен пуловер.

Как да шият дрехите за кукли 11

За да направите това, горната част на чорапа трябва да бъде изрязана до самата тояга. След това еластичният елемент ще изпълни ролята на яката. Можете да изрежете пуловер просто като прикрепите куклата към пръста. Шиете детайлите на пуловер, ако желаете, можете да го украсите с всяка бродерия.

Как да шият дрехите за кукли 12 Как да шият дрехите за кукли 13 Как да шият дрехите за кукли 14

Опитайте се и да направите дрехи за кучетата.