Биография на Салма Хайек | jayassen.com

Биография на Салма Хайек

Салма Хайек биография

Когато идва да говори за кралицата на Холивуд, с изгаряне на мексикански красота и страстен темперамент, идва на ум името на красивата Салма Хайек, чиято биография е задължен да вдъхновява и да изненада мнозина от почитателите си.

Семейството на Салма Хайек и нейното детство

Мексико-американската кинодива е родена преди 49 години в Мексико. Майка на великата актриса, Диана Хименес Медина, наследствена испанка. Работила е като оперна певица. Благодарение на нея Салма получи безгранична страст към творчеството и всичко хубаво. Бащата на звездата Сами Домингез, ливански, е управител на петролната компания. Какво да не кажем, а капиталите на баща-oilman, отначало финансово подкрепя дъщерята.

На 12-годишна възраст момичето е диагностицирано с дислексия. Заслужава да се отбележи, че много холивудски звезди страдат от това нарушение на способностите за четене, включително Кейра Найтли, Орландо Блум, Антъни Хопкинс.

Младеж и кариера

През 1989 г. Хайек получава главната роля в телевизионния сериал "Тереза". След освобождаването на екрана тя става обичайният мексиканец. Пристигайки през 1991 г. в САЩ, за известно време Салма живее в незаконно положение. В допълнение, няма късмет, и с филми, но след 4 години той е забелязан от Роберто Родригес, е поканен да играе във филма "Десперадо", който донесе огромна й популярност в Северна и Южна Америка.

Заслужава да се отбележи, че Хайек е първата мексиканска актриса, която ще бъде номинирана за Оскар за най-добра актриса.

Съпруг и деца на Салма Хайек

През 2004 г. Салма Хайек се ожени за Франсоа Анри Пино. Между другото, Франсоа притежава известни модни къщи (Ив Сен Лоран, Гучи). Освен това той е сред най-богатите хора в света.

През 2007 г. двойката има дъщеря Валентина Палома Пино. Как феновете бяха развълнувани, когато чуха такива весели новини, но след няколко години те бяха в безпрецедентен шок: през 2008 г. Салма и Франсоа се разделиха и бебето остана с майка си. И въпреки това беше истинска любов - година по-късно любовниците отново възвърнаха съюза си, като свирят сватба във Венеция.

Салма Хайек в младостта си Салма Хайек - фотосесия Салма Хайек филм
Салма Хайек и Джош Лукас Салма Хайек на червения килим Салма Хайек в ролята на Фрида
Салма Хайек с бретон Салма Хайек и Франсоа Анри Пино Салма Хайек с дъщеря си
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 6 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: