Тантра за жените - управление на енергията | jayassen.com

Тантра за жените – управление на енергията

Тантра за жените - управление на енергията

Има много техники, насочени към саморазвитие, така че те включват тантра. Редовните практики ви научават да възприемате правилно и да познавате собственото си тяло, как да разкривате вътрешния енергиен потенциал, как да се отървете от негативните и да постигнете вътрешна хармония.

Какво е тантра?

Техниката или инструментът за разширяване на собственото съзнание се нарича тантра. Това е специална култура, която определя отношението на човека към света. За да се разширят границите на възприятието, обичайно е да се използва енергията на чакрите и в повечето случаи е сексуална. Тантра - начин за кратък период от време, за да получите всякаква сила или богатство.

Тантрични техники

Има огромен брой упражнения, насочени към разширяване на съзнанието и приспособяване на определени области от живота. Препоръчва се да се провеждат сесии в топла стая, където си струва да запалите свещи или тамян. Има няколко прости упражнения за това как да се направи тантра у дома. Важно е да се отбележи, че представените техники могат да се използват за различни цели, например привличане на любов или подобряване на финансовото положение.

 1. Най-простото упражнение, с което можете да откриете вътрешния енергиен потенциал, сексуалното привличане и просто да се отпуснете. Необходимо е да се настаните в удобно положение и да започнете да дишате дълбоко и равномерно през устата, но не и в гръдния, но по коремния път.
 2. Друга налична тантра включва използването на визуализации. Затворете очите си и започнете да си представите на място, което е само с топли и приятни чувства. Почувствайте спокойствие и спокойствие. Да бъдеш в света на илюзията, човек може да си привлече желаните неща в действителност.
 3. Правилният начин на тантра предполага правилно възприемане на собственото тяло и затова се препоръчва да седнете гол пред огледалото и внимателно да изследвате всяка част от тялото си, като обърнете специално внимание на интимните органи.

тантра

Тантра - управление на енергията

За да приспособят живота си към тантра, се използват чакри - енергийни центрове, които са в състояние да трансформират енергията, която влиза в тях. Основната част е чакрата, разположена на гърба на главата и тя е отговорна за енергията на кундалини, която е информацията от миналото въплъщения. Енергийната тантра включва използването на медитации, диети, визуализации и специален светоглед. В началните етапи на обучението може да изглежда така:

 1. Бъдете в удобно положение и се отпуснете, като използвате познатите техники за медитация.
 2. Концентрирайте вниманието си върху чакрата и си представете как се вкарва лъч от енергия от нея, наситерява тялото и разширява съзнанието.

Тантра е изкуството на любовта

Връзката между мъж и жена, които са в чифт, според тантрическите практики, трябва да се основава на уважение и хармонично сливане. Партньорите трябва да се възприемат като висши същества. Тантра на любовта предполага концентрация върху любовната чакра, която е в сърцето. Има техники, които можете да използвате за двойки:

 1. Партньорите трябва да седят един срещу друг и тяхната задача е просто да се докоснат до различни части на тялото, пренасяйки топлите им енергии, нежност и любов.
 2. Следващата тантра предполага единството на любовниците, за което е необходимо да лежат от едната страна и да се прегръщат заедно. Важно е телата да са насочени в една посока и да имат най-идентична поза. В това състояние се препоръчва да останете за известно време, като правите бавни вдишвания и издишвания, чувствайки се като едно цяло.

Тантра - тайните на сексуалния екстаз

Смята се, че истинското удоволствие може да се получи чрез практикуване на тантрически секс, чиято цел не е да получите оргазъм, а да се съсредоточите върху собствените си чувства и емоции.

 1. Партньорите трябва да бъдат възможно най-спокойни, за да могат енергийните потоци да взаимодействат свободно помежду си.
 2. От голямо значение е дишането, през което душите са свързани. Тя трябва да е дълбока и гладка. Експертите препоръчват по време на процеса да задържат ръцете си и да се съсредоточат върху ритъма на дишането на партньора.
 3. Сексуалната тантра за жени и мъже предполага дълги ласки, позволяващи да се изследва тялото на един партньор и да му се даде истинско удоволствие.
 4. Важно е да избирате пози с максимален сексуален контакт.
 5. На тялото на един мъж и една жена са положителни и отрицателни полюси и ако са правилно стимулирани на първо място, тогава атракцията ще се засили. Една жена има положителен полюс в областта на сърцето и сърцето, а мъж в гениталната област. Отрицателни полюси, напротив.

Тантра на "лявата ръка"

Всички техники са разделени на дясно и ляво, така че втората е насочена към подобряване на съзнанието и защита от вредни умствени процеси. Тантра на "лявата ръка" задължително предполага физическо съжителство. Основната цел е да се обадите и задържите енергията на кундалини. Тантра на лявата ръка използва различни сексуални практики, месо и интоксикация, което не е в полза на тантра на дясната ръка.

тантра

Тантра и християнството

В анализа е възможно да се намерят общи черти между тантрическите системи и християнските традиции. Най-близко е тантраът на Кашмирския шиваизъм, защото главното училище се нарича "трика", което означава "троица", на която се основава вярата в Отца, Сина и Святия Дух. Друга подобна особеност е появата на божествената благодат като важно условие за духовното развитие и обожествяване на човека. В много отношения медитацията и молитвата са подобни. Ако разгледаме мнението на църквата, тогава тантра и Православието нямат нищо общо и такова сравнение е богохулство.

Тантра - книги

В книжарниците можете да намерите огромно количество литература по темата за тантрическите практики, например следните публикации:

 1. "Тантрическа любов" Сарита Ма Ананда. Тази книга представя съвременната тантра под формата на медитации, проектирана от учителя Ошо. Освен това се разкриват тайните на дишането, масажа и секса, които спомагат за подобряване на качеството на сексуалния живот.
 2. "Въведение в Тантра. Трансформация на желанията »Лама Йеше. Тантрическите учения са представени от велик майстор и известен учител от съвременното време. Четейки тази книга, човек преминава през всички етапи на тантричното изкуство.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: