Какво означава името Антон

Основните качества на един човек на име Антон - асертивност, упоритост и целенасоченост. Той е общителен, добродушен и открит човек.

Името на Антон се превежда от латински като "широк".

Произход на името Антон:

Има две версии на произхода на това име.

Според първото, името Антон идва от латинския "Антъни" - "широк".

Според друга версия, името идва от древногръцката - "се конкурира", "се присъедини към битката", "враг".

Характеристики и тълкуване на името Антон:

Като дете, малката Антошка е приказка, той е пълен с чар, който обаче продължава и до зряла възраст. Много приятелски с бащата, дори ако родителите живеят разведени. Той третира родителите си с голямо уважение. Доста трудолюбива и работеща. Обича много четене. Чрез живота, късмет и късмет. С течение на времето тези мъже стават стандарт на търпение. Често се нуждаят от добър сън и чист въздух. Те имат отлична памет и развиват разузнаване.

Антонио е доста смела и уверена, дипломатически и разумно, има светло войнствен темперамент, обаче, заедно с него, по своята същност е налице известно малодушие, което е на практика единственият недостатък, че се опитват да се скрият внимателно от другите. Антонианците са много горди, имат много гордост. Не е лесно да бъдем приятели с него, той предпочита да има само един приятел, а не една голяма компания, ръководена от принципа - "един стар приятел е по-добър от новите двама".

Антон често се интересува от психология, парапсихология, философия, медицина, парамедик. Това име принадлежи на известни музиканти, певци, художници, писатели. Като цяло той не е един от хората, чиито планове включват завладяването на целия свят, понякога той не знае какво иска от живота, не винаги е в състояние да изрази желанията си. С темперамент Антон е интроверт, често "се оттегля" в себе си, като по този начин се закрива от всички хора около него, включително от роднини.

От Антонов се получават чудесни учени, те са незаменими в производството, добре опитни в технологиите. Те се оценяват както от колегите, така и от ръководството заради огромния им капацитет за работа и старание.

В личния си живот, Антон се стреми към небесното любов, любимата му досадни телефонни разговори и изливането на чувствата си, но в същото време, може да има няколко партньори от страната. Понякога антонианците остават бактерии за цял живот. Те са доста агресивни. Често се придържа към правилата на морала.

Тъй като младостта на Антон е заобиколена от много жени и приятелки, но е много трудно да се ожени за него. На тази стъпка той решава дълго време, внимателно обмисля всички детайли и всички преди това претегля. Решението по изключение се взема самостоятелно. Въпреки това, след като се ожени, той продължава приключенията си "вляво". Неговата естествена доброта и похотливост му помага да избегне много конфликтни ситуации в семейството и скандалите. Често мечтае за дома си - крепост, в която можете да се скриете от околните, невинаги справедливи според тях, мир.

Интересни факти за името Антон:

Името Антон е един от епитетите на гръцкия бог на винопроизводството и забавлението - Дионис.

Сега това име не е много популярно, въпреки че преди няколко века е било едно от най-често срещаните.

Името на Антон на различни езици:

  • Името на Антон на английски: Антъни, Антоний (Антъни)
  • Име Антон на китайски: 安 东 (Andun)
  • Името Антон на японски: ア ン ト ン (Антон)
  • Името на Антон на испански: Антонио (Антонио)
  • Име Антон на немски: Антониус (Антонис)
  • Името Антон на полски: Антониус (Антонуш)
  • Антон на украински: Антон

Форми и варианти на името Антон: Antoshka; Тоша; Antos; Антон; Антон; Tosya; Антйа; Тоня; антоним

Антон е цветът на името: жълто

Цветът на Антон: Лили

Камъкът на Антон: гранати