Бог Вулкан в различни митологии | jayassen.com

Бог Вулкан в различни митологии

Бог Вулкан в различни митологии

Произходът на думата "вулкан" започва с името на римския бог на пожара Вулкан. В древни времена по време на изригването на вулкана се вярва, че този природен феномен се свързва с появата на ново оръжие, което Бог създава. Всички вулкани през онези години се наричаха smithies.

Кой е Бог Вулканът?

Според митовете Вулкан е ковач, метал художник. Той работи в работилницата си, разположена в пещерите на пожарната дишаща планина Етна. Той направи истински произведения на изкуството и ги предаде на боговете и на онези, които просто обичаше. За Зевс той създава щит-егида, която се превръща в атрибут на държавната власт и скиптър. Дионис получава като подарък от Вулкан пръчица от тир, за която в стиховете си пише "А. Пушкин", "Хелиос - колесница", "Херкулес" - оръжия. За себе си Вулкан построил двама златни слуги, които му помагат да се движи. С помощта на известната мрежа, създадена от Бог, той хвана неверницата Афродита и Марс.

Кой е Вулкан - почитан в древния свят на божеството. Като жертва на Бога беше прието да носи жива риба. Смятало се, че тя олицетворява враждебния елемент на огъня. Най-вече богът на огъня Вулкан беше почитан от ковачите. Те го заведоха за истински майстор на ковачницата му. Когато битката завърши с победа, в чест на Бога се проведе ритуала за изгаряне на победения враг.

Вулкан - митология

В митологията на древните народи Вулкан е богът на огъня и ковачеството, предпазващ от пожари. Подобни богове са открити сред древните римляни и сред древните гърци. Според историците има просто заемане. Гръцката митология възниква много по-рано от римската митология. Колониите на древните гърци се появиха преди Римът да стане велик. Хората, живеещи на тези земи, приеха вярванията и традициите на друг народ. Но с течение на времето те започнали да ги тълкуват по свой начин, да създават собствена култура.

вулкан митология

Скандинавски бог Вулкан

В Скандинавия богът на пожар е известен като загадъчен, хитър и злобен. Локи принадлежеше на каста на боговете-аса. Неговата невинна проказа постепенно се превърна в възможност да се превъплъти, за да постигне целта. Той помогна на някои богове, но той пострада другите. Никой не можеше да предвиди какво да очаква от него: унищожение, опасност и смърт или добро и раждането на нов живот.

Характеристики на скандинавския бог:

  1. Навън Локи е изобразен като висок, тънък мъж със зелени очи и червена коса.
  2. Облеклото е преобладаващо мъжко, въпреки че понякога може да се появи в женско облекло или под формата на животно.
  3. Характерът на скандинавския бог се възхищава, защото съчетава красноречие, интелигентност, чар.
  4. Той е надарен с способността да убеди, да постигне целта.
  5. Не е лошо, но нарушителят отмъщава с цялата си сила на коварство

Древен римски бог Вулкан

Богът на древния Рим Вулканът е един от най-старите и империята. Той притежава олтара в края на форума в Капитолия. Олтарът беше отрязан във волканската скала. В митологията има традиция, чрез която хората провеждат ежегодни срещи на олтара. 23 август беше празник с игри в цирка. За разлика от други богове, римският бог Вулкан е грозен, но винаги се уважава сред римляните:

  1. Тъмната му кожа, дългата и гъста брада не го украсяваха.
  2. Беше малък, дебел, с дълги, неудобни ръце.
  3. Единият крак беше по-къс от другия, така че, освен всички недостатъци, той кълваше.
  4. Според легендата той изкопал малко езеро на остров Вулкан. Всеки ден се вливаше в него с надеждата да се подмлади.

Гръцкият бог Вулкан

Според митовете на древна Гърция Хефест (Вулкан) е богът на огъня, елементът на бог Посейдон. Той беше син на Зевс и Хера. Той е роден слаб, куц. Майка му започна да се срамува, че има такова малко дете и го хвърли от върха на Олимп. След като паднал в морската пропаст, Хефест бил възпитан от Нерийд, Тетис и Еврином. Научил е да прави бижута от благородни метали и камъни за дъщери на океана.

Външният образ на Хефест е съставен от силен и квалифициран ковач. Той изглежда неуверен, което предизвиква подигравка в красивите и величествени богове. В архаичното изкуство той е изобразен като безгрижно джудже. Но скоро Бог се появи в образа на един силен мъж с брада и необходимите принадлежности на ковача. Досега, близо до арката на Септимий Север, руините на Вулканал са запазени на форума. Във формата на фигури има много различни образи на вулкана. Създадени са от онези хора, които успяват да избягат от мълния.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 1 = 7

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: