Sentosa | jayassen.com

Sentosa

senthopa singapore

Това място може спокойно да се припише на уникалния, тъй като сравнително малка площ в него може да приюти невероятен брой атракции и забавления. Туристически тук просто не е нужно да се отегчават, защото можете да намерите работа като активни млади търсещи ярки впечатления, а любителите ще се отпуснете малко и да се отпуснете.

Sentosa - островът на мечтите

Остров Сентоса е част от щата Сингапур и се намира на южния бряг на около 500 метра дълбоко в Индийския океан. Това е признатият и най-посещаваният местен курорт с площ от 5 квадратни километра, според статистиката повече от 5 милиона туристи идват тук годишно.

След като островът се наричаше Pulau Blakang Mati - "остров на мъртвите", се смята, че пиратите погребали тук своите пленници и врагове. По-късно на острова се разраствало село рибари, а след него - крепостта на британците, стратегически обект. Оттук входа на залива беше охраняван и войната с пиратите бе проведена. Съвременното му име е прието в далечната 1972 г., в превод от малайзийската "Sentosa" означава "спокойствие, умиротворяване", приблизително от тези години и прераждането на острова в курортния рай.

Климатът на острова - приказка

Sentosa винаги е гореща и влажна, тъй като е в екваториалната зона. Няма навик да се разделя на сухи и дъждовни сезони. Средната температура на "зимата" при екватора от средната лятна температура се различава само с 1-2 градуса. Има много валежи, до 250 мм месечно, но душите не са дълги и топли. Най-ниската температура, записана на острова, е + 19,4 градуса. Средно дневната температура варира в рамките на + 26 + 31.

Остров Сентоса

Как да стигнете до остров Sentosa?

За начало няма линия на метрото от главния остров до Sentosa, но като правило отправната точка е пристанище Front Harbor (клонове 6 и 9, последната) - това е третият етаж на търговския център. Има бюро за билети, където можете да си купите карта на остров развлечения и билети за всички атракции, въпреки че можете да направите това спокойно на остров Sentosa.

Вашият избор ще се появи по четири начина:

 1. Пеша и не е толкова досадно, колкото изглежда на пръв поглед. Островите са свързани с пешеходен път на няколко нива - Sentosa Boardwalk. Той започва от търговския център VivoCity и минава успоредно на моста. Какво е изненадващо за много туристи, пътят е на две нива: на горния - покрита подвижна пътека (travalatory), което ще доведе до дясната си до входа на турникет да Sentosa, както и долната част, която е избрана туристи, които искат да ходят и да диша в морски въздух. Мостът е отворен денонощно, но тралът е от 7 часа до обяд. Входът на Boardwalk на Sentosa се заплаща отделно и струва 1 синьолар за всеки посетител в делничните дни.
 2. Monorail - Sentosa Express - удобна опция за придвижване, влаковете отпътуват директно от метростанция Harbor Front на всеки 5-7 минути и правят четири спирки на острова. Пътят започва от 7 часа до полунощ, цената на билета е 4 singondollars, която вече включва входна такса за Sentosa.
 3. Лентата е най-скъпата, но и най-впечатляващата версия на пътуването. Вагоните й ви чакат на планината Фабер или в центъра на станцията на пристанищния фронт всеки ден от 8:30 до 22:00 часа. Възрастен билет "там" ще струва 24 Сингапурски долара, а за двупосочно пътуване - само 26, входът към острова вече е включен. Деца под 12 години в една посока - 14, и в двете - 15 Сингапурски долара. Деца до 3 години не се таксуват.
 4. С обществен транспорт: с автобус от терминала на пристанището Front Harbour до вече познатата станция на Harbour Front, с такси или кола под наем. Но в този случай ще бъдете таксувани за колата и можете да оставите колата на специален паркинг.
 5. Sentosa Boardwalk Еднопосочен път

  Как да навигирам остров Sentosa?

  Повечето туристи предпочитат да ходят по острова пеша, защото голямата му дължина не надвишава 3 км. Но ако сте уморени или спестявате енергия, за да посетите нова атракция, можете да се възползвате от безплатния островен транспорт: монорелсова, автобусна или миниванска. Той изпълнява три различни маршрута с интервали от 10-30 минути.

  Има някои необичайни начини за пътуване на острова:

  1. По плажовете на острова има специален плажен трамвай - Sentosa Beach Tram, безплатен.
  2. Центърът на острова с бреговата линия е свързан със Skyline Luge Sentosa. На него се издигате с кабелна кола, а към плажа се спускате по специални маршрути на малки коли. Това е забавно, но е платено.

  Sentosa Island в Сингапур - най-посещаваните места

  Сред атракциите на остров Сентоса има няколко места, които туристите се радват на невероятно търсене. Ето един вид хита парад на някои места на остров Sentosa в Сингапур, които наистина си струва посещение (между другото, има няколко начина да се спести значително, когато летят).

  1. Увеселителен парк Universal Studios в Sentosa. Площта на парка със сигурност не се сравни с размера на Дисниленд, но обхватът е впечатляващ. Цялата площ е разделена на тематични зони. Посетителите са поканени да се потопите в атмосферата на Ню Йорк и да се разхождате по Бродуей, запомнящи се атракции, които ще ви предложат в зоната на Древен Египет. Не по-малко вълнуващи преживявания ви очакват в частта на парка, посветена на изгубените или водните светове. Увеселителен парк Sentosa е любима дестинация за почивка за весели компании и цели семейства. Цената на билетите за увеселителен парк Sentosa за възрастен е около 75 долара, а цената на детски билет е около 50 щ.д.
  2. Sentosa, Сингапур1

  3. Кабелна кола до Sentosa. Това не е само един от начините, по които можете да стигнете до Sentosa, но и вълнуващо приключение. Повечето туристи предпочитат кабинковия лифт, защото прозорците предлагат невероятни гледки към залива, пристанището и небостъргачите. Днес това е и най-дългият път в целия свят, а след неотдавнашната реконструкция е най-безопасният.
  4. Sentosa, Сингапур2

  5. Oceanarium Sentosa "Морски живот". Това е едно от най-големите аквариуми в Азия, което е много популярно сред гостите и жителите на Sentosa. Можем да кажем, че това е един вид комплекс, който включва самия океанариум, морския музей и водния парк "Adventure Bay". Специална особеност на това място са специалните сензори. Това са плувни басейни, където можете не само да видите, но и да почивате своите обитатели. В друг басейн можете да подавате кънки, които отдавна са привикнали към вниманието на гостите. Голямото удоволствие дава на възрастните и децата възможността да наблюдават как водолазите подхранват рибата, потъвайки до дъното на аквариума.
  6. Sentosa, Сингапур3

  7. Лазерно шоу, което можете да видите в южната част на остров Sentosa. "Songs of the Sea" показват само на двайсет минути пеша от увеселителния парк. Огромният спектакъл е впечатляващ и много туристи посещават това шоу.

  Sentosa, Сингапур4

  Плаж почивка в Sentosa

  Ако отидем в топлите страни, тогава е съвсем логично да разчитаме на възможността да плуваме и да се наслаждаваме малко на плажа. На острова има много такива места за почивка. Плажовете са много чисти и заемат повече от три километра. Всички плажове на Sentosa са обществени, но всички те са оборудвани с покрити павилиони в случай на дъжд, има специални шкафове за лични вещи и много тоалетни и душове.

  В допълнение към бездействието, туристите ще бъдат предложени да наемат велосипед и да се разхождат по протежение на бягащите пътеки. Също така има специален трамвай, така че туристите да могат да се движат по плажа.

  Най-уединеният плаж на остров Sentosa в Сингапур Tanyen - Страхотно място за любителите на тишината и безделни сплитки под слънцето. В близост се намира отличен паркинг и плажен клуб.

  Sentosa, Сингапур5

  В централната част на Sentosa в Сингапур е плажът Палаван. Той е и най-южната точка на цялата континентална Азия. Това място е идеално място за семейна почивка. Има всички условия за деца, особено популярна е плажната атракция за малките фенове на пиратския остров.

  Sentosa, Сингапур6

  За младите хора и активните хора плажът е най-подходящ Siloso. Там можете да играете на оборудваното волейболно игрище, това е мястото на концентрация на клубове и любители на шумна почивка. Така че можете да отидете на острова като голяма шумна компания и приятелско семейство, развлечения и отлична почивка са гарантирани на всички.

  Sentosa, Сингапур7

  В допълнение към Sentosa, Сингапур има много други интересни места.

  Къде да отседнете?

  Остров Sentosa не само може да бъде посетен за отдих и развлечения, може дори да живее, наслаждавайки се на чист въздух и парк тишина. Трябва да се помни, че Сингапур е много развит и далеч от евтина страна, а повечето от услугите на остров Сентоса са още по-скъпи.

  На острова на развлечения и отдих построиха повече от дузина хотели и повечето от тях имат пет звезди. Има дори и специални хотели за любителите на голфа. Минималната цена на стая за двама на ден е около 7000 долара за Сингапур. В някои хотели има стаи с цена от 25-26 хиляди singondollars, а тези, които искат уединена почивка могат да наемат вила за 30-32 хиляди души. Повече подробности за някои опции:

  1. Курортът "Раса Сентоса" на Shangri-La (5 звезди) - елегантен плажен хотел с прекрасен изглед към Южнокитайско море. И това е единственият хотел в цялата страна на Сингапур, който разполага със собствен плаж до известния плаж Силозо Бийч. Хотелът е отворен само след дълъг ремонт и е готов да предложи на своите гости най-идеалните условия.
  2. Курортът Стаите на Shangri-La Rasa Sentosa Resort
  3. Хотел-санаториум Хотелски комплекс "Сентоса" спа (5 звезди) - много стилен и абсолютно всичко в спокойна тропическа зеленина, с изглед към морето в близост до тихия плаж на Tanjong Beach. Хотелът е известен със своя шик Спа Ботаника, който има програма от услуги за дълъг период на почивка и отлични ресторанти.
  4. Сентос Ризорт и Спа Комплекс Sentosa Resort & Spa в зеленината
  5. Хотел Капела Сингапур (5 звезди) - място за дълга спирка за луксозни пътуващи за любителите на лукса и удоволствията и специални нагласи. Хотелът разполага с няколко плувни басейна и истинска библиотека, която прилича повече на стар елитен клуб, където можете да прочетете качествени срещи и да разговаряте с други гости. Сградата на хотела е изградена под формата на символичен осем, в центъра на който можете да размишлявате върху британските сгради от края на 18 век. Счита се, че ресторантите на хотела са най-добрите ресторанти в цял Сингапур.
  6. Хотел Капела Сингапур Хотел Capella Сингапур отвътре
  7. Симосо Бийч Ризорт Сентоса (4 звезди) - тих хотел в гъстата растителност; красива гледка към морето, открит басейн с изворна вода, СПА център. На пешеходно разстояние е водния парк. За всички, еко-турове се извършват всеки ден.
  8. Хотел Силоос Бийч Ризорт Сентроса басейн Хотел Симосо Бийч Ресорт Сентоса
  9. Курорт Коста Сандс (3 звезди) - бюджетен хотел в Сингапур с приятен парк, разположен срещу запалителния плаж на плажа Siloso. Местните обичат да прекарат уикенда си тук, хотелът под наем пикник барбекю на открито. За живеене хотелът предлага голям избор от уютни стаи и семейни самостоятелни бунгала.
  10. Курорт Коста Сандс Costa Sands Resort отвътре

  В допълнение към плажните хотели можете да се настаните в един от най-големите комплекси в света - Resorts World Sentosa. Тя бе открита през 2010 г., една страхотна сума, изразходвана за нейното строителство: 6,59 милиарда долара на Сингапур.

  Курортът обхваща площ от 49 хектара, където в допълнение към известния Universal Studios Singapore Park и други развлекателни съоръжения са построени четири модни петзвездни хотела и комплекс от вили:

  • Resorts World Sentosa - Хотел Майкъл;
  • Resorts World Сентоза - празничен хотел;
  • Resorts Световна Sentosa - Хард Рок Хотел;
  • Resorts World Sentosa - хотел Equarius;
  • Resorts Световна Sentosa - Плаж вили.

  Също така на територията на комплекса има няколко големи спа центрове.

  Комплексът от хотели Resorts World Sentosa

  Най-добрите ресторанти на Sentosa

  Остров Сентоса има всичко, за да се забавлява, става дума за гастрономически шедьоври на местни ресторанти, които тук са отворени няколко десетки:

  1. Ресторант Градина Той се смята за един от най-добрите ресторанти в Сингапур, който определено си заслужава да посетите гостуващите готвачи. Наклонът на менюто е направен на качествени натурални органични храни, продуктите от които са получени от специални биофактори. Предлагат Ви различни познати ястия със здравословни предимства. Ресторантът е много популярен сред веганите.
  2. Ресторант Градина

  3. Ресторант Кнолс богат на разнообразна средиземноморска кухня, готвачът подчертава билки и подправки. Менюто се променя много рядко и всяко ястие се счита за шедьовър в гастрономията на Сингапур. В ресторанта бие малък шоколадов фонтан.
  4. Ресторант Кнолс

  5. Ресторант Cassia ще предложи на своите посетители азиатска кухня и по-специално голямо меню от китайска кухня. Изящни класически ястия и морски дарове, както и много сосове няма да оставят никой безразличен.
  6. Ресторант Cassia

  7. Френски ресторант L'Atelier de Joel Robuchon отворен тип е много популярен. Можете да видите с каква любов всяко ястие е приготвено, няколко маркови шедьоври и голяма карта на европейските вина ще ви покаже всички аспекти на истинското удоволствие.
  8. Ресторант L'Atelier de Joel Robuchon

  Ако имате нужда от специално меню и продукти, трябва предварително да направите пълен избор на ресторанта. В противен случай не е нужно да губите време за търсене, къде да закусите или вечеряте. На Sentosa има разнообразни ресторанти във всеки хотел, както и разнообразни ресторанти, кафенета и барове, които се намират в изобилие на острова в близост до всяка атракция.

  Интересни факти

  1. Сингапувците обичат чистотата толкова много, че забраняват да дъвчат дъвки и техните аналози на земята си.
  2. Забележка на левите: индийската и малайската храна се приемат само с дясната ръка.
  1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
  Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

32 + = 38

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: