Остров Тортуга | jayassen.com

Остров Тортуга

Остров Тортуга

Коста Рика е едно от небесните места на нашата планета. Страната има много уникални резервати, национални паркове, плажове, както и съседни острови. Един от тях е сред десетте най-големи в Централна Америка и се нарича Tortuga (Isla Tortuga).

Обща информация

Това е малък, но доста популярен тропически остров, който се намира в Карибско море, в близост до полуостров Никоя. Всъщност има два острова - Толинга и Алкатраз, но всеки ги нарича остров "Костенурка", защото техните очертания приличат на костенурка. През Средновековието тази област е била основното местообитание на пиратите, жителите на света и карибите в Карибско море. Поради планинския терен това беше доста безопасно убежище. Дори и днес в крайбрежната зона могат да се видят исторически оръжия, които охраняват остров Тортуга. Туристите тук са привлечени от тропическа природа, девствени плажове и морски живот.

Климатът

На остров Тортуга, както и в цялата страна, има период на дъждове и суши. Сухият сезон тук започва в средата на ноември и продължава до април. По това време температурата на водата достига 30 градуса по Целзий, а въздухът не надвишава 35 градуса, практически не се случва валеж. Това е най-доброто време за посещение на острова.

През май валежите рязко се увеличават, повечето от тях падат от август до октомври. По отношение на температурата на въздуха и водата дъждът няма голямо влияние.

Изглед отгоре

Какво да правим на остров Тортуга?

На територията на Исла Тортуга е заобиколен от рифове с вулканичен произход, обитавани от змиорки, скатове, октоподи, морски таралежи, скалариите, роят делфини, костенурки и големи. Феновете на гмуркането ще оценят тези места. Те са привлечени тук от потънали пиратски кораби, които тук са няколко дузина. Тези, които не обичат да плуват с маска, но също така искат да се любуват на морските пейзажи, могат да отидат на разходка с лодка със стъклено дъно.

На посетителите се предлагат и каякинг, туризъм в планината, волейбол. За тези, които просто искат да плуват в кристално чистите води, лежат на белия пясък под слънцето или в сянката на кокосови дървета - плаж на остров Тортуга в Коста Рика изглежда рай.

Вулканични образуванияПлаж на островашнорхел

Настаняване на остров

На територията на острова няма хотели и палатки, които са забранени тук. Най-доброто място за престой е в Пакуера или в близките села. Това са най-южните точки на полуостров Никоя, откъдето е лесно да се качите с лодка или лодка и това ще отнеме много малко време.

В град Paquera гама от малки хотели, всички 5 възможности: Eco Boutique Hotel Vista Las Islas Reserva Природни, Casa Esmeralda, Casa Paquera, BB Ла Каса де Manito и Cabinas Lolito. В съседните села можете да наемете жилище от местни жители без предварителна уговорка.

хотел

Храна на острова

На остров Тортуга има само едно кафене. Той предлага главно прясно, напитки, плодове, хамбургери и други леки закуски. Но всъщност няма да останете гладни. Обикновено, ако дойдете тук с местни водачи, цената вече включва обяд.

Местните водачи в сянката на палмите организират за туристи пикници със сандвичи, плодове, барбекю и сокове (само 4 ястия). Такава вечеря на океана ще бъде запомнена за дълго време. Ако сте купили билет от официални превозвачи, ще ви бъде предложено по-разнообразно меню от ястия от Коста Рика на покритите маси.

Хранене в местно кафене

Цена на екскурзии и услуги

Можете да стигнете до острова на моторна лодка или на катамаран, цената е около 75 и 125 долара, съответно. Обикновено гмуркането с шнорхел, пътуването с банан, обядът с безалкохолни напитки обикновено се включват в цената. За бирата е необходимо да платите около 4 долара. Също така на остров Тортуга има платена тоалетна (1 долар) и наем на шезлонги (7 щ.д.).

Водачите ще се опита да покаже на туристите най-интересните места: в морето са делфините и плува към тях, хранят костенурки, така че те плавали до брега, и са в състояние да се обадя пауни. Между другото, на острова има само един магазин за сувенири. Обикновено пътуващите купуват за себе си някои дрънкулки, които ще им напомнят за един прекрасен ден.

Как да стигнем там?

На остров Тортуга може да се стигне от Сан Хосе и Яко. В тези градове трябва да стигнете до кея, а след това да наемете лодка или да закупите билет за ферибота. Но най-подходящо да се достигне от всяка точка на Коста Рика за най-южните селища на Никоя полуостров: Тамбора, Санта Тереза, Мал Паис, Cabuya, Моктесума и Paquera, а от там е лесно да се стигне до острова.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

15 + = 19

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: