Осака | jayassen.com

Осака

Осака

Един от най-големите градове и пристанища в Япония е Осака (Осака). Той е центърът на едноименната префектура. Това е голям метрополис с развита инфраструктура, небостъргачи, телевизионни корпорации и др. Тук можете напълно да усетите националния дух, неговия характер и местните хора са по-приятелски и искрени, отколкото в столицата на страната.

Обща информация

Много често туристи, които искат да посетят Земята на изгряващото слънце, се интересуват от мястото, където се намира Осака. Селището се намира в южната част на остров Хоншу на брега на едноименния залив, в близост до река Йодо. Той заема третото място по своя размер и има площ от 223 квадратни метра. км.

Улиците на града

Градът се намира на алувиалната равнина и два плата. Най-високата точка е Цуруми (37,5 м), най-ниската е Яматода (2,21 м). През VI век на това място е била първата столица на държавата, а районът се наричал Нанива.

Осака на картата

Това е най-голямото международно пристанище на страната. През Средновековието е имало манастир на Ishiyama Hongan-ji, който е центърът на секта Дедо-Синсу. Около храма се заселили хора, занимаващи се с търговия.

Днес населението на Осака е повече от 2,5 милиона души, а плътността е 11,836 на квадратен метър. км. Напоследък тази цифра се намалява, като се преместят хората в предградията. Тук живее най-голямата корейска общност в Япония.

Той е основен индустриален център на страната, където търговията продължава да е основната дейност, както и селското стопанство, туризма и сектора на услугите. Градската агломерация на Осака се състои от 24 области (ку): Abenoku, Chuo-ku, Nishi-ku, Miyakojima-ku и др.

В града има 2 футболни клуба: Cerezo Osaka и Gamba Osaka. Това е един от най-успешните отбори не само на страната, но и на цялата Азия.

небостъргачи

Времето в селото

В Осака преобладава влажният субтропичен климат, който се отнася до зоната на японското вътрешно море. Средната годишна температура е + 17 ° С. Лятото е горещо тук, а зимата е достатъчно топла. През август живачната колона се държи при + 34 ° C, а през януари не пада под + 5 ° С.

Средната годишна валежи е 1279 мм, най-често дъждовете идват през юни (185 мм), а през декември те почти нямат (44 мм). Градът е доминиран от североизточните и западните ветрове със средна скорост от 2,6 м / сек. Той често носи дим и смог от индустриалните зони на острова.

Какво виждате в Осака?

Градът не е най-красивата в страната, но има много интересни и информативни места, като например тук се намира един от най-големите подземни молове в света. Най-популярните забележителности в Осака в Япония са:

 1. Isshin-джи - Будистки храм, принадлежащ на училището на Джодо-шу. Тук са скулптурите на Амитаба, които са създадени от пепелта на хиляди мъртви и закрепени със смола.
 2. Universal Studios Park в Осака - има площ от 43.71 хектара и е известен с екстремни атракции.
 3. Shitennō-джи - древен японски храм, основан от монарха Setoku.
 4. Океанариум Kayukan в Осака - известен с акулите на китовете, има 8 етажа и 470 различни морски животни;
 5. Океанариумът

 6. Sumiyoshi Тайша - Шинто светилище посветено на бога Sumiesi.
 7. Извисяващи се фонтани в Осака - необичаен символ на града.
 8. Летящи фонтани

 9. Temman-гу - Древен храм, основан през 949 година.

Сред туристи, популярни развлечения включват посещение на театри и музеи в Осака:

 1. Шин Кабуки-дза - в институцията се специализират в жанра на енка и драмите.
 2. Осака Сетеку-джа - това е кабуки театър, където комедии се изпълняват според жанра на Manzai.
 3. Bunraku - най-големият куклен театър в Япония.
 4. Замъкът в Осака - най-голямата бетонна крепост в Япония, издигната през XVII век и с височина 42 м. Тук има исторически музей с брони, оръжия и колекция от кукури bunraku.
 5. Замъкът Осака

 6. Музей на ориенталската керамика - в институцията се съхраняват експозиции от XIV век, състоящи се от керамични съдове.

театър

В Осака често се провеждат международни изложби, а през 2017 г. ще има Beautyworld Japan West (през септември) и Food-Tech (през октомври).

Предградията и насипа в Осака в Япония са забележителни за тяхната красота, а снимките, направени в града, са просто страхотни.

Къде да живеем?

В селото има огромен избор от всички видове хотели, хостели, апартаменти или ваканционни домове. Най-скъпите и популярни хотели в Осака в Япония са:

 1. Swissotel Nankai Osaka е петзвезден хотел с комфортни стаи, спа център, сауна и фитнес център. Ресторантът подготвя интернационална кухня.
 2. Св. Regis Osaka - модерен апартамент с кафемашина и баня с дъждовен душ и СПА вана. Персоналът говори на 7 езика.
 3. В Ritz-Carlton Osaka - учреждението разполага с уелнес център, булчински апартаменти и съхранение на багаж. Предлагат се услуги за хора с увреждания.

Бюджет, но популярните хотели са:

 • 3 спални Централна Осака;
 • Хостел Пикник Осака;
 • Къща за гости Неко Неко.

Има интернет, велосипеди под наем и обща кухня. Персоналът говори 3 езика, а стаите са чисти и удобни.

хотел

Къде да ядете?

Местните хора са много привързани към вкусно и сърдечно хранене, така че кетърингът тук е отворен почти на всеки ъгъл. Най-популярните от тях са:

 • Matsuzakagyu Yakiniku M, Hozenji Yokocho - пържола, където се приготвя барбекю;
 • Hokkyokusei Shinsaibashi Honten - ресторантът сервира международни ястия;
 • Kuma Kafe - австралийско кафене, подходящо за вегетарианци;
 • Mizuno - тук подготвят традиционни японски ястия;
 • Kanidouraku Dotombori-Honten - Азиатска кухня, базирана на морски дарове, специализирана в суши.

Всички помещения се отличават с приветлив персонал с бързо обслужване и вкусни ястия.

ястия
Ресторантът

Магазини на града

Екскурзия до Осака може да се съчетае с пазаруване. Търговските центрове, бутици и магазини са разположени в двата подземни (Бяла Yumed, Herbis Plaza), както и на по-горните етажи на небостъргачите (Daimar, Sogo). В града ще купувате дрехи от световни марки, без да се страхувате от фалшификати.

В Осака има области от американски, европейски и азиатски облекла. На пазара на Kuromon можете да намерите магазини за търговия на едро и дребно с хранителни продукти.

Търговски център

Транспортни услуги

Най-удобното транспортно средство около града е метрото. Тя обслужва 912 милиона души годишно и се смята за най-голямата на планетата.

Митрополит

Също така популярна форма на обществен транспорт са влаковете и автобусите. В град Осака има международно летище Канзай, което поема повечето от товарните и пътническите полети. Второто въздушно пристанище обслужва предимно вътрешни линии.

Както може да се види на световната карта, Осака граничи с град Итами, а разстоянието е само на 25 километра. От едно населено място до друго можете да стигнете по пътищата Meishin и Hanshin или # 11.

Вечерен град

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: