Найроби | jayassen.com

Найроби

Найроби

Столицата на Кения - град Найроби - е един от най-бързо развиващите се и динамично развиващи се градове в Африка. Днес това е популярен туристически курорт, град с богата инфраструктура, отлични хотели, търговски центрове и ресторанти.

Обща информация

Град Найроби датира от 1900 година. Тогава бил построен като жп гара по пътя към езерото Виктория. Пълното име на града е Евасо Найроби, което означава "Cool Waters" на езика Masai. През първите 5 години от своето съществуване Найроби става център на Британска Източна Африка. По-късно градът се развива и изгражда. Броят на жителите също е нараснал, в наши дни населението в Найроби е около 4 милиона души.

Къде е Найроби?

Град Найроби се намира близо до екватора, между Кампала и Момбаса, в близост до източната граница на долината Рифт. На запад от Найроби са хълмовете Нгонг, това е най-високата точка в близост до столицата Кения. От града в хубав ден можете също да видите планината Кения, която се издига на север, а на югоизток - Килиманджаро.

Климат в Найроби

Столицата на Кения е доминирана от умерен климат. Най-якото време на годината е периодът от юли до август, когато средната температура на въздуха достига + 17-19 ° C през деня. По това време в града има много по-малко туристи, а тези, които решат да дойдат, предлагат значителни отстъпки. Ето защо през юли и август идва най-доброто време за сафари. От януари до март времето в Найроби е много горещо, през деня температурните ленти се покачват до + 35 ° С. Есента и началото на зимата тук съвпадат с дъждовния сезон и се считат за неблагоприятен период за посещение в Найроби.

Панорама на Найроби през нощта

Забележителности в Найроби

  1. Националният парк Найроби е само на 7 километра от столицата. Тук ще видите красотата на девствена природа, много диви птици и животни, включително лъвове, леопарди, биволи, жирафи африкански Масай, газели Томсън, Eland, зебра, воден козел и други представители на африкански фауна. Обърнете внимание на паметника на мястото на изгаряне на слонова кост и посетете приюта за малките на слонове и носорози.
  2. Етновото селище "Бома-на-Кения", в което сте чакани с танцуващи и празнични разходки.
  3. Център за жирафи. Намира се на 5 километра от центъра на Найроби. Основана е през 1979 година. Тук са отглеждани жирафи Rothschild, което е много малко в резервите на Кения и Уганда. За да наблюдавате жирафите в центъра, има специални зони.
  4. Музеят Карин Бликсен. Карън Бликсен е писател, автор на мемоарите "Сбогом на Африка", номиниран за Нобелова награда през 1954 г. И през 1986 г., според книгата си е заснет филм със същото име, също получи много признание.
  5. Националният музей в Кения е създаден през 1910 г. и е наречен "Природонаучен музей на Източна Африка и Уганда". Днес има естествено-научни, етнографски и исторически изложения. Най-интересните експонати в този музей са останките на праисторическия човек.
  6. Железопътният музей Този музей съхранява спомен за живота на Найроби в началото на 20-ти век. На открито ще видите стари локомотиви, включително тези, използвани при заснемането на вече споменатия филм "Сбогом, Африка!".
  7. Ухуру Парк с голямото си езерце в центъра, аромата и централния парк на града.
  8. Часовниковата кула.
Паметникът Национален музей в Найроби
Градският площад Кметството в Найроби

пазаруване

Що се отнася до пазаруването в Найроби, а след това тук ще намерите огромен брой малки магазини и сувенирни магазини, където можете да си купите дървени продукти от ценни и редки видове, тъкани изделия, бижута, инкрустирани със скъпоценни и полускъпоценни камъни и етнически продукти, ярки дрехи от материи местните Продукцията, наречена "Kengi" или "Kiki".

Повечето магазини и търговски центрове се намират в центъра на столицата и в богатите райони на града. Най-големите вериги за търговия на дребно в Найроби са Накумат, Ухуми и Туски.

Пазаруване в Найроби

Настаняване и хранене

В столицата Кения можете да изберете настаняване за всеки вкус и бюджет. Има и премиум хотели, както и скромни хотели и къщи за гости. Най-популярните хотели в Найроби са туристическите четири звездни Holiday Inn Mayfair Court и Норфолк, както и петзвездния Grand Regency, Hilton и Langmark.

В града има много ресторанти и кафенета, предлагащи кенийска кухня. Най-често срещаните деликатеси от месо и морски дарове, сервирани под необичайни плодови сосове. Не се притеснявайте, ако не намерите инструменти на масата - традиционно кенийците ядат с ръце. Въпреки това, посетителите, разбира се, при първото искане ще донесе прибори за хранене.

Препоръчваме ви да посетите известния Grill Restaurant Le Carnivore в столицата, където можете да опитате ястия от екзотични животни като антилопа, зебра, щраус, крокодил и камила. Също така популярен е ресторантът в хотел Safari Park, където можете да гледате вълнуващо африканско шоу с танцьори и акробати.

Хотел Хилтън Стая за гости Жираф Manor
Ресторант Le Carnivore Ресторант Le Carnivore

Как да стигнем там?

В Найроби можете да полетите няколко авиокомпании. Трябва обаче да се отбележи, че има много малко директни полети, повечето от които са трансплантирани в Дубай или Кайро. В същото време има полети, при които времето между самолетите се предлага да премине точно на летището, а в друг вариант ще ви бъде предложена спирка в хотела.

Международното летище Найроби носи името си от Jomo Kenyatta и се намира на около 15 километра от центъра на града. От летището с такси или частен микробус лесно ще стигнете до всяка част на града. През нощта минават повечето от пътническите влакове, както и много автобуси, включително тези, които оперират по международни линии.

Летище Найроби matatu
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

44 − = 34

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: