Метростанция Сеул | jayassen.com

Метростанция Сеул

Метростанция Сеул

Както всяка столица, Сеул е доста голям град, има повече от 10 милиона корейци. Разбира се, трудно е да си представим, че населението на такъв град може да направи без метро.

Обща информация

В Сеул първата линия на метрото стартира през 1974 г. Оттогава повече от 40 години са минали, но строителството дори не е спряло. Всяка година са завършени нови станции и клонове. Днес метрото се състои от 9 линии. В този мегаполис с огромен ежедневен пътнически поток от метро услуги, повече от 7 милиона души го използват всеки ден.

Метростанция Сеул

Защо метрото в Сеул е толкова популярно?

Според столицата на Корея, пътуването само с сухопътен транспорт е почти невъзможно поради огромния трафик. Преди да посетите страната, моля, прочетете полезна информация за най-популярната форма на обществен транспорт:

 1. Схема. Сеул Метро е един от най-удобните в Южна Корея и в целия свят. В тяхната схема, това е малко като октопод разтягане дълги пипала във всички посоки, както и броя на линии и гари малко заслепен, но е лесно да се разбере. По-долу е дадена снимка на метрото в Сеул.
 2. Сеул Метро схема

 3. Език. Имената на станциите винаги са обявени на корейски и веднага дублирани на английски, същото важи и за надписи и индекси на станции. Осветителните табла и знаците се превеждат на няколко езика, тъй като туристите лесно ще се движат по всички станции, въпреки големия брой изходи от метрото.
 4. Знакът в метрото на Сеул

 5. Услуги за пътници. В метрото на Сеул клетъчните комуникации работят перфектно. Приятно е кафенетата и автомати да предлагат сладкиши, кафе и други закуски на всяка станция. Много удобно и факта, че станциите са разположени близо до летището и гарата, което ви позволява бързо да достигнете до необходимото място.
 6. Клетъчната комуникация в метрото работи
  Магазини на станции

 7. Декор. Във всеки влак на метрото има първоначално проектирани коли и за първи път човек, който е дошъл в Корея, ще бъде много интересен тук. Например има вагони с пролетна украса, с водни капсули, украсени с растителност или украсени за почивка.

Пролетна кола
Капсули във вагони
Neskuchnye автомобили

Метро Сеул - как да използвате?

Всяка линия има свой собствен цвят, тя е много удобна при гледане на веригата. Много от тях са изненадани да чуят отговора на въпроса "Колко метростанции в Сеул?", Че има 18 линии и 429 станции, които се намират както в самия град, така и в предградията.

Всяка станция има собствен номер и това прави много лесно за гостите на града да разберат цялата карта на метрото. Ако трябва да отидете на друга линия, просто потърсете трансферна станция в пресечната точка на 2 клона.

Индикаторите за посока съответстват на цвета на линията им, затова е доста трудно да се изгубите. Метровите схеми се продават в коли, в магазини и дори в кафенета. Всички станции са украсени с карти на метрото. Сред тях има дори интерактивни, което ще помогне да се определи удобен маршрут между необходимите станции. Картите са толкова разбираеми, че абсолютно не изискват превод от корейския език.

Показване на картата на станцията

Забележителности на Сеул с метростанции

Когато пътувате през столицата на Република Корея, искате да видите колкото се може повече забележителности. Често туристи се интересуват как да стигнат до парка Everland в Сеул или до известната улица Mendon чрез метро. Много полезни ще знаят необходимите метростанции, разположени в близост до най-интересните места в Сеул:

 • телевизионната кула на Сеул - станциите Itaewon и Changmuro;
 • Търговска улица Mendon - една и съща станция, се отнася до синия клон;
 • увеселителен парк Lotte World - гара Jamsil;
 • Станция Everland - станция Chongdae Everland;
 • Олимпийският парк се намира близо до виолетовия клон на станцията със същото име;
 • зоопарка Big Seoul парк по синия клон;
 • Военният музей се намира в пресечката на 2 линии, най-близката гара е Jamsil.

Една от станциите
Красиви и уютни станции

Какво трябва да знае един турист?

Когато посещавате забележителностите, трябва да знаете колко е отворено метрото в Сеул и колко далеч работи. Не забравяйте, че има определен график. Сеул метро часа:

 • в работни дни - от 05:30 до 01:00 часа;
 • през уикендите от 05:30 до 00:00 часа;

Влаковете пристигат на гарата с интервал от 5-6 минути, което осигурява непрекъснат транспорт на пътници.

В очакване на влака

Плащане за пътуване

Плащането в метрото в Сеул се извършва с транспортни карти "Citypass +". Те са много удобни, защото можете да ги използвате във всеки сухопътен транспорт, включително таксита. Те могат да бъдат закупени в специална машина на всяка станция на метрото, а след това да бъдат заредени с пари. Как всичко се случва:

 • машината трябва да се превключи на английски;
 • след избиране на менюто Получаване на карта за транзит и вида на картата Възрастен карта;
 • Автоматично с карти за плащане на пътуване

 • пари в брой до 3000 спечелени, т.е. $ 2.65;
 • машината издава кутия с картата вътре;
 • в специален прозорец на машината Презареждане на T-пари или Vending Vending и Card Reload за попълване на картата с пари;
 • Карта за плащане с метро

 • пътуването струва от $ 1,10, всичко зависи от разстоянието;
 • при преминаването на въртящите се врати, картата трябва да бъде прикрепена към определеното място.

турникети

Сеул безопасно метро

Някои хора имат непреодолим страх да отидат в метрото, защото не се чувстват сигурни там. Трябва да се отбележи, че на мястото на Сеул не е нужно да се притеснявате за това.

Служителите и пътниците спазват всички правила за безопасност и в продължение на много години няма проблеми с влаковете. Също така се радва на присъствието на полицаи на всички станции, а при извънредна ситуация се намират автоматични оръжия с газови маски, разположени на станции по стените. Благодарение на тези мерки може да се твърди, че метрото на Сеул е един от най-безопасните в света.

Удобна метростанция

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

92 − 89 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: