Люксембург атракции | jayassen.com

Люксембург атракции

Люксембург атракции

Като пътувате до европейски държави и сте направили шенгенска виза, можете да посетите една малка държава с хилядолетна история - Люксембург. Целият град като че ли е спрял през Средновековието: изобилие от замъци и манастири, паметници и музеи, резервирани паркове. От пътуване в чужбина, ние винаги носим голям брой снимки, на които са заловени най-интересните места за почивка. Можете да направите маршрут предварително, за да разберете какво да видите в Люксембург.

Основните забележителности на Люксембург

Въпреки факта, че Люксембург е най-малката страна в Европа, има нещо, което да посетите: Мостът на Адолф, фигурата на Златната дама, Casemates Petrus, Люксембург замъци (например, Голям херцог Палас), църква Свети Михаил, св. Петър и Павел, Катедралата на Люксембург Дева Мария от 17-ти век, Танарски музей на пивоварното изкуство, Детски парк на чудесата в Бетембург.
В малкия град Уелз има статуя на богинята на свободата.

А цялото Люксембург е богато на зелени площи. Ето защо, ако не планирате да посетите историческите паметници и местности на държавата, просто се разхождах из парка, природен резерват на Люксембург и околностите му, можете да се отпуснете.
Малка площ заема така наречената "Малката Швейцария" - специална природна територия, подобно на настоящото Швейцария: гъста гора, скалист терен, изобилието от малки потоци.

Люксембург атракции2

Дворец на Великия Дука в Люксембург

Дворецът е основната атракция на Люксембург. Първоначално е построена като кметство - орган на местната власт. Едва през 1890 г. великият херцог и неговото семейство започват да живеят в резиденцията. В това отношение архитектите Чарлз Арден и Гедеон Бордио създадоха ново крило на сградата.

По времето на нацисткия режим дворецът е бил използван като концертна платформа и таверна. В резултат на това ирационално приложение много произведения на изкуството и мебели са повредени, което служи като интериор и е направено по поръчка.

След края на Втората световна война дворецът отново се смяташе за основна къща на държавния глава.

Понастоящем дворецът на Великия Двойка е домакин на официални събития и политически конференции.

Люксембург атракции3

Катедралата Нотр Дам в Люксембург

Катедралата се намира на централния площад на Люксембург. Издигнат е през 17-ти век, а архитектурният му стил е съчетание от Ренесанс и късна готика.

Първоначално катедралата беше Collegiate Църква на йезуитите, а след това - в църквата Свети Никола, а само през 1870 г., когато самата държава стана митрополия, църквата е преустроена в катедралата на Дева Мария.

Петата неделя след Великден поклонници от цял ​​свят идват в катедралата да се докоснат до образа на Дева Мария на угнетените Uteshitalnitsy. Първоначално статуята се носи по същия маршрут, както преди девет века, след това се поставя върху олтара и се украсява с цветя. След това енориашите могат да се доближат до него.

В катедралата има крипто-погребален свод, в който Великият херцог е погребан с членове на неговото семейство. Вътре е и гробът на граф Джон Блинд от Люксембург.

Люксембург атракции4

Мостът на Адолф в Люксембург

Мостът получи името си в чест на херцога, който управляваше страната в началото на двадесети век и с ръцете си тържествено положи първия камък през 1900 г. Строителството продължи три години. Височината на моста е 153 метра.
Днес е най-големият каменен мост в Европа.

Това е връзката, защото свързва двата региона на Люксембург - Горна и Долна Сити.

Люксембург атракции5

Люксембург е малка страна с интересна история. След като сте посетили това състояние, ще се запознаете с историята на Средновековието, тъй като основните забележителности на града напълно отразяват духа на епохата. Съвременните сгради са в хармония с създадената тук атмосфера.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 46 = 48

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: