Базел | jayassen.com

Базел

Базел, Швейцария

Отивате в Швейцария, много туристи по някаква причина не разполагат с много интерес към посещение на един от най-големите градове в страната - Базел, защото просто не знаят, че тя може да се разглежда от забележителностите, но най-старият университет.

От тази статия ще разберете какво е интересно Базел - вторият по големина град в Швейцария и столицата на едноименния кантон.

Забележителности в Базел

Изтичащ в Базел, река Рейн разделя града на Малката (жилищна част) и Голямата (историческа). Тук е втората част и е необходимо да пътувате пеша до туристи, защото няма трафик. Помислете за основните забележителности на града:

 1. Много голям брой атракции се намират в близост до пазарния площад Marktplatz. Почти всички маршрути за разглеждане на забележителности започват със символа на Базел - катедралата Мюнстер, построена през 12 век. Нейната кула, която все още запазва древната зидария, величествен интериор и древен манастир с живописно гробище, са от голям интерес.
 2. Втората най-известна забележителност на Базел е кметството, построено от червени тухли и остъклени плочки, с позлатена камбанария и статуя на Minacius Planck.
 3. След като стигнете много малко, можете да стигнете до площад "Фишмарк", известен с най-красивия фонтан на Базел, украсен със статуя на Дева Мария.
 4. Също така много популярни са портите "Spalentor", построени през 1400 г. от червен пясъчник, те са съседни от още две кръгли канални кули.
 5. Препоръчва се да посетите театралния площад и да видите необикновената скулптура на Ричард Чери, красивата църква "Св. Елизабет" и фонтана "Тенгели".
 6. Историческият музей - разположен в сградата на древната францисканска църква в Барфусенкирхе, има експозиции, посветени на историята на този регион.
 7. Музей на съвременния художник Жан Тангли с колекции безцелни скулптури и картини, както и древни документи, каталози и плакати.
 8. Анатомическият музей - един от най-популярните музеи в града, се намира в университета в Базел, който също има красива ботаническа градина.
Катедралата на Мюнстер Кметството Площад
Gate Spalentor Театърният площад Фонтана на Тингели
Историческият музей на Базел Музеят на изкуството Музей на книгата и книгоиздаването

Забавление в Базел

В допълнение към забележителностите в Базел има много други места за отдих:

 • зоопарк "Зоопарк Базел" и аквариум;
 • ботанически градини, едната от които поражда най-голямото цвете на планетата;
 • търговски центрове.

В Базел, туристите идват за празници и карнавали, най-известният от които е Карнавалът "Последен нощен", който се провежда в началото на покойното време.

Зоологическата градина на Базел Най-голямото цвете в ботаническата градина карнавал

Къде да живеем?

В Базел можете да намерите разнообразие от възможности за настаняване - от най-добрите в Швейцария луксозни 5 * хотели до евтини студентски общежития. От евтини хотели най-добрите отзиви заслужават Хостел Базел Hostel 2 * хотел Rochat, 2 * Ibis Basel Bahnhof, но от едно по-удобно - 4 * Хотел Spalentor, 3 * Хотел Bildungszentrum 21, 4 * хотел Radisson Blue, 4 * Novatel Базел Сити, 4 * Хотел Виктория 4 * Хотел D, 4 * The Passage Базел, 3 * Гаст - унд Kulturhaus Der Teufelhof Basel.

Моля, обърнете внимание: някои хотели приемат плащане само в брой.

Хотел Gast - und Kulturhaus Der Teufelhof Базел

Ресторанти в Базел

Базелските ресторанти са известни с разнообразието от ястия, които се сервират в тях. Цените тук са доста високи - обяд струва 20-70 швейцарски франка, а в евтини кафенета - от 10 до 30 франка.

Най-добрият сред ресторантите в Базел е Bruderholz. Разположен е в старо имение, а менюто във всяка от трите му зали е различно и основната му гордост е авторски десерти и вина за събиране. Der Teufelhof е известен със своите десерти - тук можете да опитате най-добрите череши и пържени сладолед в града.

Един от най-оригиналните ресторанти е Blindekuh: пълен с тъмнина. Името на ресторанта се превежда като "сляпа крава" и, според легендата, основателят й се да се работи изключително като слепи готвачи, сервитьори и, като по този начин се стреми да им помогне. Въпреки това, тъмнината не пречи на насладата от вкусния вкус на ястията.

Ресторантите на Les Trois Rois и Nussbaumer предлагат традиционна швейцарска кухня и домашно приготвени вина. И в ресторанта Schloss Binningen сервира "кулинарен символ" Базел - "бисквитки" листенца лотос. "

Ресторант Blindekuh

Пазаруване в Базел

През пролетта, както и на празници - национални и религиозни, в Базел има панаири, които привличат голям брой туристи от различни страни за пазаруване.

В града има много различни магазини, търговски центрове и магазини. От улиците и площадите на Clarastrasse Claraplatz до площад Marktplatz и от Freiestrasse и Gerbergasse улиците, за да Heuwaage и Bankverein бутици и големи универсални магазини, малки магазини и магазини за бижута. Магазините през делничните дни работят до 18-30, както и в почивните дни и празниците - до 16-00 часа.

Маркплац е домът на известния търговски център Globus. На Barfiisserplatz на 2-ри и 4-ти на месеца, бълхи пазар идва. Антики, произведения на изкуството и антики могат да бъдат закупени и в магазините по улиците Heuberg и Nadelberg.

Това, което Базел непременно трябва да купи - така че е Kirschstengeli, "маркови" бонбони на Базел, представляващи череша в ликьор. Като сувенир туристите донасят от тук часовници, музикални кутии, спално бельо, бродерии и, разбира се, известният швейцарски шоколад.

Близкия пазар в Барфусерплац

Как да стигнете до Базел?

Много лесно е да стигнете до този град, така че той е близо до Германия и Франция, където няма да бъде трудно да се стигне от всяка държава. Можете да направите това по следните начини:

 • с автомобил от Страсбург на магистрала E25 / E60 или E35 / A5;
 • с влак - от северната страна на река Рейн от Германия, на юг - от Женева, Цюрих, Париж, Страсбург и Брюксел;
 • на лодка - градският кей е разположен между два моста - Johanniterbrücke и Dreyosenbrücke;
 • с самолета - до най-близкото международно летище до Базел, разположено на 5 км на север, можете да летите почти от всяка европейска столица, а след това да вземете автобуса до жп гарата на града.
ЖП гара Базел До него може да се стигне с лодка Летище Базел
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: