Това е скучно да живееш | jayassen.com

Това е скучно да живееш

отегчен от живота

Скука е мълчанието на душата. Той обезцветява живота и обхваща всички чувства с дрезгаво безразличие и копнеж. Не сме доволни от нищо и не се интересуваме. Апатията не ни позволява да формулираме дори желания. Започваме да обвиняваме живота, оскъден от събитията. Сет и ... продължават да се отегчават. Защо се отегчаваме да живеем и какво да правим, ако се погълнем от скуката, ще говорим за това днес.

Защо смятаме, че е скучно да живеем?

  • основната причина за загубата на интерес към живота е липсата на цели. Не дребни тревоги, които повече приличат на боклук, запушване на съзнанието, а стремежи, които ни позволяват да почувстваме важността на съществуването си. Когато имаме цел, всеки ден има смисъл. И мислите за непреходността на съществуването не откриват път към нашето съзнание;
  • Втората причина е липсата на вяра в себе си. Ако вярвате, че в този свят нищо не зависи от вас, то автоматично се лишавате от житейски приоритети. Дори ако се отегчите със собствения си съпруг, това означава само, че нямате доверие на себе си и на света около вас;
  • ако не вярвате в себе си, тогава нямате достатъчно любов към себе си. Съгласен съм: с близък човек не е скучно. Особено, ако любим човек си ти.

Какво ще стане, ако се отегчите от живота?

След като сте взели твърдо решение да се борите с отегчението, вие правите първата стъпка, за да запълнете отново живота си със смисъл. Ние Ви предлагаме:

  1. Определете целите и основните ценности в живота. Много често се опитваме да се отървем от скуката чрез малки събития, но само влошават усещането за безполезно съществуване. Определете няколко глобални цели.
  2. Едно добро средство за скука ще бъде ... добро. Ако донесете радост на хората, тогава автоматично запълнете живота си с най-дълбокия смисъл. Невъзможно е обаче да дадете това, което нямате. Защото, трябва ...
  3. Научете се да обичате себе си. Много от нас говорят за любов към себе си, докато укоряват, обвиняват, не вярват на сърцето ви. Любовта е абсолютно приемане. Приемете себе си за това коя сте в момента. В противен случай животът ще се превърне в борба, а не в придобиването на най-красивата душа.
  4. Ако често искате да използвате коментар на Гогол с "Приказка за Как Иван Иванович се карали с Иван Nikiforovich" уж "скучно (на живо) в този свят, господа!", Помислете как можете да разширите вашия свят. Колко от неизследваните остават извън нашето съзнание само защото сме обсебени от малки неща и не искаме да се учим. Спомнете си колко интересен беше светът в детството, когато бяхте отворени към нови емоции.
  5. Скуката може да бъде резултат от заболяване, което причинява загуба на сила и апатия, както и доказателства за депресия. В този случай анализирайте диетата си и ритъма на живота като цяло. Ако е необходимо, използвайте услугите на специалист, може да имате нужда от лекарства за борба с хроничната умора. Важно е да знаете, че спадът на властта често показва неуспех какво да правите, ако е скучно да живеетев активността на нервните клетки, които синтезират катехоламини. Това са катехоламините, които мобилизират действието върху енергийните запаси на нашите нервни клетки. Един от най-простите начини за увеличаване на отделянето на катехоламини е студеното залепване или ледените бани.
  6. Ако сте отегчени от съпруга си, говорете за това. Не оставяйте проблема да узрее в себе си, търсете решение заедно, защото сте семейство, двойка. Ако скуката е свързана с липса на любов, то поне от уважение към предишните чувства, не ги оставяйте да се преродят.

Уважавайте себе си и правото на друг човек да бъде обичан.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + 5 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: