Игри за развитието на мозъка

игри за развитие на мозъка

За пълно развитие, формиране на и съществуването на човека, развитието на способността на мозъка да играе ключова роля, тъй като умствените процеси, които се случват в подкорието, са пряко свързани с всички жизненоважни процеси на човека от момента на раждането. В тази статия ще ви разкажа за един прости и ефективни упражнения игра характер, които допринасят за развитието на мозъка ни.

Освобождаване на ума

За да започнете, трябва да се отървете от външни мисли и да създадете вид почистване. За това можете да използвате техники за медитация и визуализация.

Например, такова просто упражнение:

Представете си, че вашият мозък е облачно небе, където облаците са мисли. След това представете си вятъра, който управлява облаците, докато небето не се изчисти напълно и остане ясно и чисто синьо пространство.

Дясно или ляво?

Преди да изпълните упражненията, няма да е излишно да определите кое полукълбо сте се развили по-добре. Това може да се направи с помощта на два мини-теста, които сме избрали за тези цели.

Тестов номер 1

Поставете кръстосаните си ръце на гърдите си и вижте коя ръка е отгоре. Ако левият - разработи дясното полукълбо, десният - разработен отляво.

Тест # 2

Кого виждате на снимката? Ако момичето - разработи дясното полукълбо, ако старата жена - си тръгна.

развитие на дясното полукълбо на мозъка

Упражнения за развитие на мозъка

Развитието на дясното полукълбо, което е отговорно за интуиция, музикалност и обработка на информация, получена от невербални, въображение, въображение, емоция, чувственост и по-важна точка за пълното и хармонично развитие на човека като цяло. Ето защо предлагаме игри, които помагат да се развият едновременно две полукълба:

 1. "Уши-нос". С дясната си ръка хванете върха на носа си и лявото ухо зад дясното ухо. На памука бързо променя позицията на ръцете - в ляво вземете върха на носа и вдясно зад лявото ухо. Повторете упражнението, докато не го завършите до автоматизацията.
 2. "Рисуване". Вземете във всяка ръка молив и рисувате по едно и също време, например квадратчето вдясно и левия кръг. Всеки път променете формата по свое усмотрение.
 3. Криптиран текст. Прочетете текста:
 4. "94NN03 S006SCH3NN3 P0K4ZY8437, K4KN3 U9N8N73LNY3 83SCHN M0ZH37 93L47 N4SH R4ZUM! 8П3Ч47ЛЯЮЩН3 83ЩН! SN4CH4L4 E70 6YL0 7RU9N0, H0 S3YCH4S Н4 E70Y S7R0K3 84SH R4ZUM CHN7437 4870M47NCH3SKN E70, H3 Z49UMY84YAS 06 E70M. G0R9NS. LNSH 0PR393L3NNY3 LYU9N M0GU7 PR0CHN747 E70 ".

  Отговорът може да бъде намерен в края на статията.

 5. "Игра на цвят". Опитайте се бързо и без колебание да се обадите на цветовете, с които са написани думите:
 6. упражнения-за-развитие-мозъчната

Класическите методи за развитието на мозъка включват шах, дама, пъзели, гатанки и шаради, Cube Рубик, кръстословици, судоку и др ..

Книги за развитие на мозъка

Известно е, че четенето максимизира способностите на нашия мозък, като въображение, памет, внимание и т.н. Предлагаме Ви списък с книги, които имат за цел да развият и подобрят съществуващите показатели:

 1. Р. Зелен "Силата на мозъка: Супер мозъчно обучение за 4 седмици".
 2. D Gamon "Направи мозъка си да работи на 100%".
 3. Ларнос "Наука за развитие на съзнанието и мозъка".
 4. А. Moguchiy "Супер I обучение и памет да живеят в продължение на 100 години. развитие на мозъчните хемисфериКнига-треньор за твоя мозък.
 5. Училището на Evard de Bono "Обучение на мозъка за генериране на златни идеи".
 6. S. Rojder "Развитие на мозъка: Как да четете по-бързо, помнете повече и постигайте целите си."

Отговор към тренировка номер 3:

"Това съобщение показва колко невероятни неща можем да направим нашият ум! Впечатляващи неща! Отначало беше трудно, но сега по този ред умът ви го чете автоматично, без да мисли за него. Бъдете горди, само някои хора могат да го прочетат. "