Черният списък на служителите | jayassen.com

Черният списък на служителите

черен списък на служителите

Черният списък не е просто празни думи или ненужни прищявки на работодателите. Ако човек изневерява на работодателя, участва в измами в коридорите на организацията или просто не иска да изпълнява качеството си на работа качествено, той е директно на черния списък на служителите.

Несправедливите работници рядко променят своята дейност и техните вярвания относно необходимостта от качествена работа в полза на тяхната организация остават същите. Лошият служител след уволнение най-вероятно ще остане на свое собствено мнение и на ново място роботите ще кажат, че той е уволнен несправедливо, защото всъщност изпълнява всички свои задължения в самия факт.
Списъкът на безскрупулни работници ще помогне на работодателя да реши този проблем.

Списък на лошите работници може да бъде съставен като отделна организация или от няколко регионални представителства на една и съща фирма или от различни компании в региона или региона.

Характеристики на лошия работник

Характеристиките от мястото на роботите за работата на служителя са незаменими и могат да бъдат полезни в различни ситуации, свързани с неговата трудова дейност.

Ако сте работодател и не знаете как правилно да очертаете характеристика за лош служител, след това ще ви бъде представена стъпка по стъпка инструкция за писането му.

  1. Посочете пълното име на патронимата и името на служителя, неговата възраст.
  2. Името на компанията, където работи, каква позиция заема и колко дълго.
  3. Дайте информация за качествата и уменията на работника в контекста на неговата позиция.
  4. Ако имате желание или мислите, че е необходимо, в допълнение можете да посочите способността му да изпълнява функционално своите задължения.
  5. Предоставяне на информация за връзката на служителя с екипа, нивото на неговия конфликт.
  6. Посочете данни за допълнителното образование и повишаване на квалификацията, ако има такива.
  7. Проверете писменото описание с Вашия подпис и необходимите печати.

Важно е да запомните, че когато пишете знак за лош работник, не използвайте прогнозирани думи като: небалансирано, мързеливо, лошо, отвратително и т.н. В бизнес отношенията не се допуска използването на субективни преценки, тъй като те могат да се възприемат по два начина.

Използването на горните думи в писмена форма за характеристика на мързелив служител може да му даде възможност да ви представи в очите на други работодатели емоционално небалансирани, така че да посочите само фактите, които няма да бъдат оспорени.
Лошите качества на служителите могат да се проявят при предварителното тестване на неговите умения и знания, така че не пропускайте проявленията на агресия, мързел или спорене от вниманието и веднага извлечете подходящи заключения за това дали имате нужда от такъв служител.

Когато приемате кандидат за позиция във вашата организация, попитайте дали има база данни за безскрупулни служители. Такива бази данни съществуват във формата на уеб сайтове, можете да получите цялата необходима информация в Интернет.

Как да отхвърлите лош служител?

На първо място, трябва да се отбележи, че е необходимо първоначално да се проверят професионалните качества на наетия служител, има много такива методи сега. Ако вече сте наели кандидат без никакви чекове по някаква причина, ще бъдете готови за факта, че вашият нов служител може да не е в състояние да се справи добре с възложените му задължения. За да се предупреди за подобно развитие на събитията и да улесни възможния процес на неговото уволнение в бъдеще, списък на лошите роботитрябва да се придържат към някои правила.

  1. Дори на етапа на сключване на трудов договор с нов служител, да разгледа възможността за уволнение, не отлагайте да говорите за такива неприятни моменти.
  2. Не е необходимо да сключвате трудов договор с тест, тъй като в бъдеще служителят може да обжалва пред съда резултатите от теста, които не са задоволителни по ваше мнение и решението на съда да се възстанови на предишната длъжност.
  3. В ситуации на наемане на работа без предварителна проверка на бизнес качествата, по-предпочитан вариант би бил спешният бизнес договор.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

5 + = 11

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: