Аналитични способности | jayassen.com

Аналитични способности

Аналитични способности

Аналитичните способности са способността да се анализират различни жизнени явления, а не произволно, но стриктно използване на логически методи, абстрахиращи от малки, незначителни подробности. Често талантливите хора изобщо не ги използват в реалния си живот, а по-малко талантливи, но по-упорити, са склонни да успеят. Аналитичните способности също са един вид талант и могат да се развият, като си осигурите храна за ума.

Как да тествате аналитични умения?

За да проверите колко сте способни да извършвате независим анализ, често трябва само да преминете теста за аналитични умения - някой от тези, които можете да намерите в мрежата. Проверете себе си и можете по-лесно.

В обикновения живот, анализирайки реалността, човек трябва да обмисли всички обстоятелства на части, отделно един от друг, да сравни опциите, плюсовете и минусите им и едва след това да направи общо заключение. Можете да проверите себе си, като направите всеки текст и работите с него в продължение на 10-15 минути.

Основният начин да разберете текста е да зададете въпроси. Ако развитието на аналитичните умения е на високо ниво, лесно можете да пречупите текста в семантични части, да формулирате общата му основна идея и да извлечете някои нови знания от него. Ако това беше лесно за вас, тогава имате аналитична дейност и ако възникнат затруднения, тогава тази област трябва да бъде развита.

Как да развием аналитични умения?

Сега можете лесно да изберете един от центровете за обучение, където сте готови да преподавате не само аналитични умения, но и успех, предприемаческо изкуство и хармония със себе си. В това обучение най-вероятно ще ви бъдат предложени задачи за аналитични умения и под формата на ситуация, на която трябва бързо да реагирате. Обучението по този начин е интересно, лесно и дава отлични резултати.

Но във всяко селище не можете да намерите такъв център. Можете самостоятелно да мислите за различни противоречиви ситуации и да разберете какви са изводите и да си представите как те вероятно ще се развият допълнително. Това е най-добре да се направи в двойка със съмишленици и ефектът ще бъде по-добър и ще се включат в по-интересно.

Освен това можете да отидете съвсем просто и да решите логически проблеми, които също допринасят добре за развитието на аналитични умения. Например:

    тест за аналитични умения
  1. Пет копара за 5 часа изкопават 5 м канавка. Колко копачи ще си позволят да изкопаят 100 м канавка след 100 часа? (ОТГОВОР: същия номер).
  2. Хората, които дойдоха в едно и също село, често изненадаха местния глупак. Когато му се предложи избор между монета от 50 цента и петциларна банкнота, той винаги е избрал монета, въпреки че струва десет пъти по-малко от банкнота. Защо никога не е избрал законопроект? (ОТГОВОР: те биха спрели да дават пари).

Редовно решаване на същите проблеми, лесно ще развиете желаното качество на личността.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

92 − 90 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: