Причастие след кръщението на детето

Причастие след кръщението на детето

Кръщението е първата стъпка в образованието на християнина. И след кръщението на детето, най-важното тайнство е причастието. Причастието е необходимо, за да може вашето бебе да бъде по-близо до Бога и ангелът-пазител да го пази от различни неприятности.

Първо причастие на дете след кръщение

За общуването позволете на децата от момента на кръщението. Много възрастни носят детето в причастието в църквата далеч от непосредствено. Те обясняват това, като казват, че за бебе или малко дете е трудно да кажат какво точно ще се случи преди тригодишна възраст. Но принадлежността ни към Христос е напълно независима от възрастта или живота. Дете с душа може да знае много повече от родителите си.

Първото причастие на детето след кръщение може да последва незабавно на втория ден. Ако решихте да кръстите бебе на четиридесетте дни след раждането, тогава на четирийсет и първите можете спокойно да отидете на Причастието.

Как е причастяването на детето?

В процеса на поклонение, Купата се изнася с хляб и разредено вино. Молитвите се четат върху нея и по този начин призовават Светия Дух на Христос. Преди да отидете на Чашата, трябва да вземете благословението от баща си.

По-големите деца сгъват ръцете си на гърдите (надясно надясно). Един възрастен трябва да постави детето от дясната си ръка. Обяснете на детето, че частиците трябва да се поглъщат и да се видят. Ако капката от тайнството падне върху дрехите или бебето се въздържи, информирайте свещеника.

Отначало децата се комуникират, като наричат ​​църковно име. След тайнството нито детето, нито вие сами трябва да говорите. Доведи бебето на масата и го остави да пие тайнството и вземе парче просфор. След това можете да прикрепите детето към Разпятието.

Как децата се подготвят за причастието?

Причастието в църквата на детето е важна стъпка и е необходимо да се подготвим за това. Ясно е, че за възрастните има определени правила. Но поради възрастта на детето е доста трудно да ги наблюдаваме. Ето някои препоръки как да подготвите дете за причастие.

    Причастие в църквата на детето

  1. Кърменето трябва да се храни за час и половина преди причастието. Децата от три години трябва да се държат от храна на всички. Но трябва да се научите постепенно, внимателно да наблюдавате състоянието на бебето.
  2. Най-важното нещо, което е необходимо за тайнството на детето, е да му обясни за прости правила на поведение. Стойте тихо и не говорете, прекоси ръцете си на гърдите си пред купата, назовете името си и поглъщате Подаръците. След това отидете на масата с профора. Всичко това е напълно възможно за деца на възраст от три години.
  3. Когато отидете при причастието след кръщението на детето, не забравяйте да облечете своя герб и трохи.