Подложки за хранене

гърди за кърмене

Подложките за кърмене са специални латексови или силиконови устройства, чиято цел е да улеснят процеса на кърмене.

Индикации за употреба

Защитните подложки на гръдния кош (по-точно на зърната) имат широка основа и конусовидна депресия (изкуствен зърно). Те се използват:

 • с възпаление и пукнатини на зърната;
 • в случай на анормална структура (плоски или извадени нипели);
 • по време на прехода от кърменето към кърменето;
 • в случай на несъответствие между голямата зърното на майката и малката уста на детето;
 • в присъствието на неонатални неврологични проблеми, увреждания при раждане при недоносени бебета, което води до слабо и неефективно смучене.

Облицовка на гърдите Avent, Medela, Childhood World и други - кои да изберат?

Голямо разнообразие от защитни подложки на гърдите от различни производители (Avent, Medela, Камера, Chicco, Pigeon, Lubby, Светът на детството, и други) прави объркан дори опитен майка. При избора е важно да се вземат предвид някои от нюансите:

 1. Повечето наслагвания на гърдата (Medela, Avent, Чико) се различават по размер (S - зърното диаметър по-малък от 1 см, М - cm диаметър 1, L - диаметър по-голям от 1 cm).
 2. Обърнете внимание на формата на база подложка, ако то е с една степен (като Medela петна) или с две гнезда (като наслагвания на Avent на гърдата), а след това наклони на бебето може да се чувства на гърдата на майката.
 3. Погледнете внимателно височината на изкуствената зърното, тя трябва да бъде много по-висока от височината на зърното ви. По време на храненето той се увеличава и гъсто се залепва към горната част на облицовката.
 4. Към днешна дата, за кърмене, силиконовите гърди се използват по-често, те са възможно най-тънки, хипоалергенни, с неутрален мирис.
 5. Ако финансовите възможности са ограничени, можете да опитате бюджетни опции, например, подложки за гърди Светът на детството или камерата.
 6. Коментарите на жените относно използването на това устройство не винаги са недвусмислени. Най-ласкателните жени казват за обложките на гърдите на Медел.

Как да се хранят с лигавицата?

Как да се храним с кръпки? Това е много просто. Първо, те трябва да бъдат правилно поставени:

 1. За по-добро фиксиране на кожата преди пускане, вътрешната част на облицовката може да се навлажни с варена вода или кърма.
 2. След това завъртете ръбовете и вкарайте зърното в специален жлеб.
 3. Пръскайте и изправете ръбовете до гръдната ареола, така че под тях да няма останал въздух.
 4. Уверете се, че подложката е в правилната позиция и не се движи в различни посоки.

Храненето през защитната обвивка на гръдния кош се извършва по същия принцип, както без тях. Изчакайте, докато детето отвори широко устата си, вмъкнете зърното в посока отдолу нагоре (към небцето). След хранене измийте подложките със сапун и вода, изплакнете обилно и изсушете. Преди всяко следващо хранене се препоръчва да се вари.

Трябва да се има предвид, че въпреки всички усилия на майката някои деца категорично отказват да приемат гърдата, ако има кръпка.

Плюсове и минуси от използването на наслагвания

Обличането на гърдата за хранене е противоречиво изобретение. Експертните мнения относно необходимостта и целесъобразността на тяхното използване се различават.

Така че, разчитайки на многобройни проучвания, СЗО, както и водещи експерти по въпросите на кърменето, гърди за кърмене на силиконче защитния слой на гърдите не само защита на увредените биберони, но също така и да влоши съществуващ проблем, но ако се използва неправилно, много вреди на кожата и да предизвика вътрешни гръдни травми. Също лигавицата храненето на гърдата стане причина за рязко намаляване на размера на притока и производството на мляко и, следователно, преждевременно прекратяване на кърмене, отказът на детето от гърдата след прекратяване на употребата им.

Междувременно, тъй като друга част от експертите вярва, че всички изброени по-горе ефекти могат да бъдат избегнати чрез използването на подложките за хранене за кратко време.