Новогодишните занаяти, изработени от памучна вата

Новогодишните занаяти, изработени от памучна ватаМалките деца много обичат да правят всякакви занаяти и могат да използват най-неочакваните материали за това. По-специално много оригинални продукти се получават от памучни дискове, които стават особено актуални в навечерието на Нова година. Тъй като памукът е свързан със сняг, който толкова липсва, за да се създаде нова атмосфера в помещенията, тези занаяти често се използват за украса на интериора в навечерието на празника.

Как да направим новогодишните занаяти, изработени от памучни вълнени дискове под формата на коледни елхи?

Най-често срещаният вид обемисти новогодишни занаяти, изработени от памучни дървета, е коледното дърво. Като правило, те вземат лист хартия или дебел картон и го правят конусна форма, като фиксира фиксираната фигура с лепило. За да направите тази рамка по-трайна, можете да залепите ивица от плитка или картон от вътрешната страна.

След това всеки ватиран диск е сгънат по определен начин – първо наполовина, а след това отново наполовина, след което полученият сектор на кръга в долната част е фиксиран със скоба. Такива заготовки са залепени към рамката в кръг, като се движат нагоре от дъното и запълват всички празни пространства с памучни тампони.

Тази новогодишна дървесина може да бъде украсена по различни начини – с мъниста, стъклени мъниста или мъниста, еластични или борови шишарки, сатенени панделки и други декоративни елементи. В допълнение, тя може да бъде покрита с многоцветни искри, а отгоре да украсяват със светла блестяща звезда.

Новогодишните занаяти, изработени от памучна вълна10
Новогодишни артикули от памучна вълна11
Новогодишните занаяти, изработени от памучна вълна12

Занаятите под формата на новогодишно дърво от вата дискове могат да бъдат плоски. Те се създават с помощта на техниката на приложение, която е много разпространена сред момчетата и момичетата в предучилищна и училищна възраст. За да направите това, върху картона или цветната хартия нарисувайте контур на бъдещото дърво, след това го напълнете с нагънати четири четвърти от дисковете и сигурно ги фиксирайте с лепило.

Такава статия може да бъде украсена под формата на поздравителна картичка за любимите ви учители, близки роднини или приятели. За да направите това, той трябва да бъде допълнен с оригиналния текст на поздравления и, ако желаете, и такива елементи като заключване, шнур и така нататък.

Други идеи за занаяти, изработени от памучни дискове на тема Нова година

Занаятите, изработени от памучни дискове за Нова година, могат да бъдат много разнообразни. Доста широко разпространение е получено от гинланди и въздушни завеси от този материал. Направете ги необичайно прости – за да направите това, просто навийте памучните пъпки по низ или линия и го коригирайте, както искате. Особено добре тези гирлянди изглеждат на прозорците, тъй като те създават имитация на снежинки.

Новогодишни изделия от памук4

От памучни тампони можете също да правите поздравителни картички за близки. В този случай, те са поставени върху листове от картон, създавайки различни форми, например, снежен човек. Получената поздравителна карта се допълва с поздравителен текст и се връчва на получателя.

Новогодишни изделия от памучна вата1
Новогодишни артикули от дискове от памучна вата2
Новогодишни артикули от памучна вата3

Памучните дискове могат да се използват и за създаване на уникални коледни украси. За да направите това, те също са подредени по определен начин и фиксирани със скоби, след което са залепени към предварително подготвена рамка. В допълнение, тази декорация трябва да бъдат прикрепени лента или въже, с което тя може да бъде окачена на коледно дърво. Рамката в този случай може да бъде направена самостоятелно или да се използва подходящ обект за това. По-специално, топката за пинг-понг изглежда много оригинална, чиято повърхност е пълна със сгънати памучни тампони и покрита с пайети.

Новогодишни артикули, изработени от памук6
Новогодишните занаяти, изработени от дискове от памучна вата7

Популярни сред деца и възрастни също използват обширни занаяти, изработени от памучна вата, например фигури на снежни хора.

Новогодишни изделия от памучна вата5
Новогодишните занаяти, изработени от памучна вата8

Освен това от този евтин материал можете да направите светла и красива новогодишна топиатура за интериорна декорация.

Новогодишни изделия от памучна вълна9
Новогодишни артикули от дискове от памучна вата 2 Новогодишни занаяти, изработени от памучни памучни дискове 3 Новогодишни артикули от памучна вата 4 Новогодишни артикули от дискове от памучна вата 5 Новогодишни артикули от дискове от памучна вата 6