Крупа при деца – симптоми и лечение, първа помощ за крупа при деца

Кроуп при деца - симптоми и лечение, първа помощ за крупа при деца

Крупата е опасно заболяване, причинено от инфекциозни процеси, протичащи в организма. Най-голямата опасност е круп при деца, поради особеностите на тяхната анатомия, по-малката е бебето, толкова по-трудно ще се процедира заболяване.

Крупа на дете - какво е това?

При децата зърнените храни могат да започнат неочаквано. Болестта се развива бързо и може да уплаши със своите симптоми не само детето, но и родителите. Поради тази причина е толкова важно да знаете какво представлява крупа при децата, симптомите и лечението на болестта. Основната опасност от крупата е, че в резултат на възпаление ларингеалният лумен започва да се стеснява бързо. В същото време детето е обезпокоено от болезнена кашлица и недостиг на въздух. Заболяването е по-често при деца на възраст от 2 до 6 години.

Кръстосаната болест при децата е от два вида:

 1. Истинските булгур. Заболяването се причинява от дифтерия пръчка и протича с образуването на лигавицата на гърлото фибринозни филми. Колкото повече филми се формират, толкова по-голям е рискът от запушване на дихателните пътища и задушаване.
 2. Фалшиви булгур. Този вид зърнени храни е по-често срещано от истината, така че тази статия ще обърне внимание на това. Фалшивата зърнена култура се причинява от инфекциозни заболявания и се получава под формата на силен оток на дихателните пътища.

Круп - причини

Причините за крупа при деца могат да бъдат много разнообразни. Често то е причинено от вирусни инфекциозни заболявания, но може да бъде следствие и сериозни заболявания като туберкулоза, сифилис, морбили, варицела. Как точно ще се случи на заболяването зависи от реда, в който промишлената зона на детето живее, какво му имунитет, ако той е meteodependent. Заболяването може да се усложни от присъствието на астма на детето и склонност към алергични реакции.

Кръпка при деца - симптоми

Кропът при деца има изразени симптоми и изисква бързо лечение. Често в детето се започва фалшива зърнена храна през нощта или рано сутринта. Независимо от причината за появата на зърнени култури в детето, признаците на болестта ще бъдат едни и същи:

 • кашлица, лаенето и пароксизма;
 • дрезгав глас;
 • шумно дишане;
 • сърцебиене и дишане;
 • детето става тревожно.

Ако крупът не спре по време на този период, се появяват следните симптоми:

 • детето се оплаква от задушаване;
 • кожата става синкава или сивкава;
 • поради липса на кислород, детето става бавно, възпрепятствано, сънено;
 • температурата на тялото се повишава.

зърнени храни в първа помощ за деца

Мозъчна атака при дете

Началото на дихателните заболявания започва внезапно: детето започва да се кашля тежко и да се задушава. Признаците на зърнени култури при децата се усилват от активността и емоционалните реакции: плач, бягане, смях. Ускоряването на заболяването води до това, че симптомите започват да се проявяват и в покой. Бебето първо става неспокойно, уплашено, а след това отива в безсъзнателно състояние. В този случай кашлицата може да изчезне. На този етап, показателите за живота (пулс, налягане, дихателна честота) започват да намаляват, което може да доведе до тъжни последици.

Кръпка при деца - какво да правя?

Фалшивите грисове при деца се класифицират като опасни заболявания, изискващи спешна медицинска помощ. Кръстосването при деца, симптомите и лечението на това заболяване принадлежат на компетентността на лекар с инфекциозна болест, така че детето е хоспитализирано в инфекциозната служба. Опасността от крупа се крие във факта, че той бързо се развива и влияе върху жизнената функция на дишането. Преди да се лекува крупа на дете, родителите трябва да бързат да се обадят на линейка. В този случай, не се паникьосвайте и плашете детето, защото емоцията на страха и плача ще изостри ситуацията.

Първа помощ за крупа при деца

Пълен помощ на детето, само здравни специалисти могат да помогнат в задницата, но тъй като времето е ограничено в този случай, преди пристигането на помощ, родителите трябва да вземат някакво действие.

Първа помощ за крупа

 1. Засадете бебе или го хванете в ръцете му - вертикалната позиция отслабва ларингоспазма.
 2. Отстранявайте трохи, за да не плаче и да не действа.
 3. Стаята остави на чист въздух, а детето в същото време да приключи, за да не замръзне.
 4. Дайте на детето топла напитка.
 5. За да направите бебето крака или ръка топла баня, за да се постигне разширяване на кръвоносните съдове. Прилагане на топлина на гърдите не може.
 6. Когато закъснението на линейка бригада е необходимо да се даде на детето антихистамин (лоратадин Claritin, Diazolin, Fenkarol, Tavegil), спазмолитично (No-спа център, Drotaverinum). Можете да дадете трохи Bronchoril или Instaril. Ако къщата разполага с инхалатор със Салбутамол, след това пръскайте лекарството във въздуха близо до бебето.


как да се лекува крупа на дете

Как да се третира зърнени култури при деца?

Лечението на крупа при деца се извършва в стационарна обстановка. Ако лекарите диагностицират крупа на дете, първата помощ ще бъде премахване на спазма и намаляване на отока на дихателните пътища. Заедно с това се работи за лекуване на основното заболяване, което причинява зърнените храни в детето. В болницата такова лечение се извършва:

 1. Въвеждането на глюкокортикоиди (преднизолон), необходими за отстраняване на ларингеалния оток. Често те се инжектират с пулверизатор.
 2. Използването на лекарства, които лекуват спазмите на дихателните пътища: Салбутамол, Вентолин, Атровент.
 3. Ако е необходимо, лекарите могат да използват успокоителни средства.
 4. Инхалациите с Ambroxol помагат да се улесни напускането на храчките.
 5. Антихистамините са предназначени за намаляване на алергичните реакции, като премахват отока.