Колко трябва да даде ново бебе?

колко трябва ново бебе

Новите майки винаги имат много въпроси, които засягат здравето на детето. Един от най-честите: колко пъти на ден новороденото трябва да кашля? Този въпрос не е обезпокояващ за младите майки, защото столчето на детето показва как функционира храносмилателната му система и дали бебето не разполага с храна.

Каква е нормата?

Не е правилно да сравняваш детето си с приятел на дете или съседи. Всички деца са индивидуални: че за един ще бъде нормата, а след това по отношение на другата може да стане причина за безпокойство. Да, дори и едно и също дете може да се възстанови 10 пъти на ден, или не може да удари няколко дни.

В много отношения честотата на изпражненията при новородени зависи от вида хранене. Обикновено при бебета, които са кърмени, има по-малко нарушения на червата и множество изпражнения в тях от 1 до 7 пъти на ден. Децата на изкуствено или смесено хранене обикновено са по-малко склонни да отидат в тоалетната - до 4 пъти на ден.

Важно е да се съсредоточи върху това, което е цялостното благополучие на детето: дали е спокоен, дали корема му е мек, дали апетитът му е добър. Необходимо е също така да се обърне внимание на последователността на изпражненията. Нормалната се смята за гъста или течна, но трудно е вече сигнал за нарушение на храносмилането. За болестта могат да се посочат слуз, бучки и освен това кървави вени. Това е извинение да се свържете с педиатър.

Редки изпражнения

Ако новородено бебе кряка малко, не бързайте да се притеснявате. Дори при бебе, което е кърмено, един ден столът е норма. Но ако детето по време на екскременти прекалено tuzhitsya, плаче, детето е запек. За да се реши проблема, е необходимо да се използват сладки продукти (няколко капки отвара от ленено семе, растително масло, сок от цвекло). В крайни случаи използвайте клизма. Размерът му трябва да е минимален - до 30 ml. Температурата на водата в пълнежа е малко по-топла от стайната температура.

Отличен помага при запек на масаж корема (ръката да се движи по посока на часовниковата стрелка). Също периодично бебето трябва да се полага на стомаха, тъй като бебето удря мускулите, което има благоприятен ефект върху червата.

новородени малки мошеници
Често изпражнения

Както вече беше отбелязано по-рано, новороденото непрекъснато помпи, така че честият стол на бебето не трябва да бъде причина за преживяното. Ако новороденото често кряка, тогава трябва да се тревожите, ако има добавка, пяна, зеленикав цвят или остра неприятна миризма. Особено, ако има повишаване на телесната температура. Вероятно бебето е уловило чревна инфекция или е непоносимо към лактоза. В този случай не можете да правите без съвет от специалист! Той ще препоръча най-ефективното средство за защита.

Бъдете по-внимателни към детето си и скоро ще можете лесно да се научите да определяте кога изпитва дискомфорт.