Кога е по-добре да забременеете?

Кога да забременеете по-добре

Въпросът за детското планиране често прави бъдещите родители да вземат предвид многото нюанси преди, по време и след зачеването. Предвид последните резултати от статичните проучвания на хора на средна възраст, които стават родители, мнозина просто нямат време да пощадят по този въпрос. Следователно в много случаи въпросът се поставя по двойки: "Кога е най-лесно и най-добре да забременеете?"

Най-доброто време за зачеване

Най-подходящата възраст за зачеване на дете е периодът от 20-35 години, когато метаболитните процеси в организма са достатъчно активни, а вероятността от мутации на генетичен материал и разпада му е минимална. Това е много важно за здрави потомци.

Ако говорим за времето на годината, когато е по-добре да забременеем, повечето лекари препоръчват есенния период. Смята се, че в този момент човешкото тяло е максимално наситено с витамини, което със сигурност ще окаже положително влияние върху концепцията и носенето на бременност. Но в действителност, този съвет не може да бъде универсален, тъй като някои редовно страдат от зимни сезонни вируси, които може да не са най-добрият начин да повлияе на пренаталното развитие на детето.

Ако бъдещата майка проследи такава тенденция, тогава, за да предпазим плода от последиците от инфекции през есенно-зимния период, е по-добре да планираме концепцията в началото на пролетта. Но в този случай трябва да сте подготвени за факта, че тялото по това време е особено отслабено, така че за неговата подкрепа преди зачеването и след като е необходимо да се вземе комплекс от витамини, които укрепват имунната му сила.

Кога мога да забременея?

В кои дни е по-добре да забременеете - се определя от спецификата на менструалния цикъл за всяка отделна жена. В цикъл на жените, има дни, когато матката върху освобождаването на маточните тръби на яйцето, тоест овулацията. Обикновено, когато генитален отсъствие на хронични заболявания, тя се пада на средата на цикъла (ако цикълът е 28 дни - 14 дни, в случай че 26 - 13). Известно е, че продължителността на живота на яйцеклетката е 24 часа, това е времето, когато има най-голям шанс за забременяване. Въпреки това, той е нормално и малко по-рано му поява или леко забавяне (1-2 дни), и следователно времето, когато можете да получите бременна, и увеличения на около 5-6 дни (3 дни преди очакваната овулация и 3 дни след това). Останалите дни от цикъла са времето, когато не можете да забременеете.

Предложи на няколко дни, когато тя е по-добре да забременеете, не само помага на календара, но теста за овулация, което обуславя появата на овулация, както и редовно измерване на ректалната температура, при увеличаване на ставките ще бъде сигнал за освобождаването на яйце през деня.

Как лесно може да забременеете?

Какви са най-добрите дни за забременяване?

Увеличаване на шансовете за бременност може да се използва специални секс позиции за дълбоко проникване. По-специално, най-подходящ за такива случаи е мисионерската позиция, когато жената лежи на гърба й, а партньорът е на върха. Да допринесете за навлизането на сперматозоидите в матката може да бъде подплатено под хълбока на женската възглавница. След сексуален контакт се препоръчва жената да стои в легнало положение.

Вероятността за зачеване на дете е по-висока в двойката, където партньорът има добро здраве, не са претоварени с работа и стрес. За да направите това, на етапа на планиране на бременността, лекарите съветват да предприемете почивка в бизнеса, да си почивате, да релаксирате.