Как да се почисти гърлото за новородено?

как да почистите гърлото за новородено

Когато погледнете трохичката си, толкова малка и беззащитна, трудно е да я вземете в ръцете си, да не споменавате такива манипулации като нарязване на ноктите или изглаждане на носа на новородено. Но ще трябва, защото в първите дни на живота трохата среща много непознати и нови предмети, които могат да съдържат вили, частици прах и лесно запушват носния път на бебето. Тоалетът на носа на новороденото е толкова важен, колкото и правилното прикрепване към гърдата или правилната хигиена на тялото на детето, всичко това майка ще трябва постепенно да се учи.

Как да се грижим за носа на новороденото?

Преди да научите как правилно да почиствате капките за новородено, майката трябва стриктно да спазва хигиенните правила на стаята:

  • следете температурата в стаята, удобни за бебето - 20-21 ° C;
  • опитайте се да осигурите влажен въздух, около 60%;
  • ежедневно избършете праха, вакуумирайте и измийте подовете (особено през лятото).

Често ние просто не забележите, че те се провокират проблеми, без да знае прости правила и да ги предпази от винаги по-лесно, отколкото лечение. Почистването на гърлото при новородени е ежедневна процедура и понякога може да се извършва няколко пъти на ден. Колко често да почиствате улей за новородено? Всичко зависи от трохите, ако чуете типичния "сумтене", това е сигурен знак, че е време да изплакнете носа. За едно дете е достатъчно да го направите сутрин и вечер, но за друго и по-често всичко е индивидуално. Грижа носа новороденото изисква майки значителни резерви на спокойствие и прилежен, защото детето почти сигурно ще възбуди такава интервенция, но хвърлят всички или нервен в никакъв случай не е възможно, по-добре е да помолите за помощ съпруг или баба, да се консултира с по-опитни мумии, те ни казват как да се направи троха.

Как да се почисти гърлото за новородено?

За да се обработи носа на новороденото, е възможно и с помощта на вата фланела, така че с помощта на аспиратор. Първият метод като правило е приложим за най-малките, но за деца от 3-4 месеца, вторият метод е подходящ. Няколко съвета преди да започнете да почиствате гърлото за новородено:

  • никога да не започвате процедурата, ако детето е помръднало или очевидно "не е сортирано";
  • опитайте се да контролирате себе си, уважавате правото на детето да вика и да плаче;
  • Подгответе всичко предварително, времето ще спаси и ще бъдете по-малко нервни;
  • за първи път тази процедура с медицинския персонал в болницата ще ви подскаже какво е това.

Обмислете още две опции, как да почистите носа на новородено:

  • Как да почистите носа на новороденото с памучна вата. Обърнете цилиндрите (фланела) от памучната вата с дебелина 3-5 мм и дължина около 6 см. Такива фарнели ще се нуждаят от около 5 парчета. Преди да започнете да почиствате гърлото за новородено, трябва да го натопете в масло (вазелин, праскова) и да изтриете. След това разгледайте по-отблизо, ако слузът е изсъхнал, може да е необходимо първо да капете носа с физиологичен разтвор или специални капки. Завийте фланела в ноздрите на бебето, не по-дълбоки от 1-1,5 см, ако фланелата е чиста - процедурата е приключила.
  • как правилно да се почисти гърлото за новородено

  • Как да почистите носа на новороденото с аспиратор. Принципът е същият, първо се уверете, че слузът не е изсъхнал, след това внимателно натиснете гумената част на аспиратора и издърпайте мукуса. Основното правило: не затваряйте следващата ноздра, бебетата не знаят как да дишат с устата си, можете просто да блокирате дишането си, като блокирате ноздрите. Никога не бързайте, детето може да се уплаши и по-късно да бъде капризно при вида на аспиратор. От първия път, малко хора могат да почистят напълно гърлото, така че не се отчайвайте и продължете спокойно.

За щастие, новородените не са много мобилни, за да можете да се научите как да се грижите за струи от трохи без много проблеми, имате нужда само от търпение и точност.