Издръжка за дете извън брака | jayassen.com

Издръжка за дете извън брака

издръжка за дете извън брака

Раждането на дете от родители, които не са регистрирали брака си, е съвсем често явление днес. Разбира се, печатът в паспорта не може да гарантира щастлив семеен живот, но е необходимо жената да знае правата си в тази ситуация. За да получите издръжка от граждански съпруг, трябва да прекарате известно време.

Мога ли да подам издръжка, без да съм женен?

Отговорът на този въпрос определено е положителен. Независимо от печата в паспорта, и двамата родители са отговорни за тяхното дете. Жената трябва да помисли дали е възможно да се подаде издръжка, без да се ожени, дори преди раждането на бебето. Фактът, че решението на въпроса е до голяма степен повлияно от факта дали бащата е вписан в свидетелството за раждане.

Първо, трябва да знаете в кой случай можете да подадете искане за издръжка. Струва си да продължите само от интересите на вашето дете. Като правило сумата, изплатена от бащата, е една четвърт от заплатата (и други видове доходи) за всяко дете, една трета за двама и половината от доходите, ако са повече от две деца. Ясно е, че от безработен официален родител няма да можете да получите достатъчно количество, за да запазите бебето. В тази ситуация съдът може да определи размера на плащанията за подпомагане на детето, ако бракът не е регистриран, в размер на жизнения минимум.

Освен това за самотната майка законът предвижда много предимства и ползи. И понякога доказателството за бащинство ще усложни само някои точки. Например, когато напуснете страната, трябва да вземете разрешение от втория родител и никой няма да даде гаранция, че няма да ви даде неприятна изненада в тази ситуация.

Издръжка за дете, родено извън брака

Ако сте убедени, че искате да получите издръжка в граждански брак, трябва да минете през няколко етапа. Първото от тях е признаването на бащинството. Има два начина за развитие на събитията. Ако вашият граждански съпруг призна детето, влезе доброволно в удостоверението за раждане, ситуацията се опрости. Достатъчно е да подготвите следния списък с документи:

  • паспорт (за проверка на самоличността);
  • удостоверение за раждане на дете (за установяване на факта на бащинство и майчинство);
  • удостоверение за установяване на бащинство;
  • удостоверение за състава на семейството от мястото на детето на детето;
  • Изявление в името на справедливост на мира, написано на ръка.

Струва си да се отбележи, че самият факт за вписване на името на бащата върху свидетелството за раждане не е достатъчен. Ако нямате сертификат за установяване на бащинство, тогава той трябва да бъде установен в съда.

Ако бившият ти приятел откаже бебето и реши да получи издръжка за дете, родено в граждански брак, тогава ще трябва да положат усилия. Факт е, че дори кръвното родство не ви дава извинение да поискате плащане. За да направите това, съдът ще трябва да докаже, че това лице е живяло с вас и имате право на дете за подкрепа на дете извън брака.
Доказателство може да бъде разследване на ДНК, снимки, въпросници или изявления, свидетелски показания на свидетели. Уверете се, че внимателно обмисляте и подготвяте всички факти, от които се нуждаете, преди да подадете иск.

дали е възможно да се подаде издръжка, без да се женят

Що се отнася до процедурата за ДНК изпита, тя трябва да бъде платена от ответника или ищеца. В случай на доказателство за бащинство плащането за разглеждане попада върху раменете на ответника, в противен случай ищецът плаща.

Издръжка на незаконно дете чрез мирни средства

Никога не трябва да изключваме мирния начин за решаване на този въпрос. Можете да сключите доброволно споразумение за изплащането на детска помощ за дете извън брак. Тя се сключва за определен период или без последния. Договорът трябва да бъде написан със задължително удостоверение от нотариус. Със съгласието на страните това споразумение може да бъде прекратено по всяко време.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

11 + = 19

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: