Фолиева киселина за деца | jayassen.com

Фолиева киселина за деца

фолиева киселина за деца

Фолиева киселина - един от най-важните витамини, който е необходим за нормалното развитие на имунната и кръвоносната система на организма. Също така, фолиевата киселина участва в метаболизма на въглехидратите и мазнините. За децата фолиевата киселина е особено важна по време на периоди на активно растеж: на етапа на развитие на плода и от раждането до три години. Фолиевата киселина е особено полезна при деца до една година, а именно през първите месеци след раждането, когато всички системи и органи се интензивно растат.

Как да приемаме фолиева киселина за деца?

Дефицитът на фолиевата киселина може да предизвика фолиеводефицитна анемия, при която напълно узрелите еритроцити нарушават процеса на хематопоезата. Активирането на хематопоетичната функция може да бъде сложно лечение, при което фолиевата киселина заема важно място.

Дозировката на фолиева киселина за деца зависи от възрастта на детето и трябва да бъде:

  • от раждането до 6 месеца - 25 мкг;
  • от 6 месеца до една година - 35 mkg;
  • от 1 до 3 години - 50 микрограма;
  • от 3 до 6 години - 75 mcg;
  • от 6 до 10 години - 100 mcg;
  • от 10 до 14 години - 150 mcg;
  • с 14 години от 200 mcg.

Родителите, които ще дадат фолиева киселина на децата, често питат как да изчислят необходимата доза. един дози фолиева киселина за деца таблетката фолиева киселина съдържа 1 mg от лекарството, което надхвърля препоръчваната доза няколко пъти. Следователно, по-добре е таблетката да се разтваря във вряла вода и да се измери необходимото количество с лъжица или спринцовка. Такъв разтвор трябва да се приготви преди всяка употреба и да се изливат остатъците.

Не трябва да забравяме, че фолиевата киселина се намира в много храни, и че е необходимо да се вземат под внимание, когато попитах дали е възможно да се даде фолиева киселина за деца без рецепта. Фолиевата киселина е намерена в човешки и краве мляко, както и бобови растения, зелени листни зеленчуци, моркови, зърнени култури, елда и овес зърнени храни, плодове, банани, портокали, тиква, дати. Желаното количество киселина също може да бъде дете, да се използва черен дроб, говеждо, свинско, пилешко, яйчен жълтък, риба тон, сьомга и сирене.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

77 + = 84

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: