Детски рисунки на тема “Есен”

Детски рисунки на тема есентаГолямо място в творчеството на бебето е заето от детска есенна рисунка. В края на краищата, това прекрасно време на годината, въпреки че се смята за времето на изсъхване, но е време да се заредят всички положителни благодарение на ярките цветове на зеленината и синьото на безкрайното небе. Малките деца са особено чувствителни към променящата се природа и искат да изразят своите наблюдения в творчеството.

Много популярни в градините и училищата са детските рисунки на тема “Есенния пейзаж”, “Златната есен”, “Есенна гора” и др., Направени с молив или бои. Много малко деца не привличат много красиво и красиво, защото се учат само да смесват цветовете и да избират правилно цветовете, за да изобразят великолепието на природата.

Ако детето не знае как да рисува детски рисунки, за есенни теми, тогава родителите трябва да му помогнат малко и да си спомнят какви цветове оставят на разходка, а след това се опитайте да ги нарисувате. Но не правете всичко за детето, трябва да оставите фантазията да се развие без ограждащата кутия “правилно” – “погрешно”.

Традиционно предучилищните заведения провеждат изложби с детски рисунки и ръчно изработени предмети на тема “Есен”. Такава изложба може да се организира у дома. Това много помага за развитието на фигуралното мислене и визуалната памет на бебето. Преди да започнете творческия процес, трябва да направите обиколка на забележителностите в гората или в най-близката обществена градина и да покажете на детето всички удоволствия от това време на годината и след импресиите трябва да започнете да ги показвате на хартия.

Contents

Детска рисунка “Есен” с бои

Чертожните цветове обичат всички деца. За работа ще ви трябва гвозде или акварел, лист за пейзаж и четка. По-голямото дете може да се импровизира и бебето ще бъде по-разбираемо и по-лесно, когато майката изчертава контурите на бъдещия шедьовър с обикновен молив и детето ще оцвети цвета, който харесва.

Има и други начини за изчертаване на есенни листа с помощта на бои. За това ще ви трябва директно листата и цветовете. Листата е боядисана от едната страна и отпечатана на хартия. Или обратно – листът се нанася върху основата и се боядисва върху контура. След това остава бяла отпечатъка, която може да остане в тази форма или да се оцветява сама. Вместо обичайната четка, можете да използвате гъба за удобство.

Детска рисунка “Есенния букет”

Друга възможност за експозицията е класическа ваза с многоцветни листа. Можете да рисувате чертеж с цветове и моливи, или да комбинирате тези техники или да използвате някои необичайни методи. Например, листа с различни форми могат да бъдат разградени под формата на букет, с лист хартия отгоре. След това, използвайки восъчните палитри, за да покажете контурите и вените на всеки лист, можете да използвате различни цветове за това. Последната стъпка ще бъде ваза, не трябва да бъде боядисана твърде светла и помпозна, за да не отвлича вниманието от самия букет.

Детски рисунки “Есенна гора”

По-големите деца, които вече са запознати с есенната тема, вече могат да привличат по-сложни композиции с повече подробности. Такова изображение може да бъде есенна гора, блестяща с много цветове. Когато детето оцветява спонтанно, е възможно да се извърши един вид анализ на детските рисунки, защото те могат да разкажат много за наблюдателни родители.

Използването на тъмни нюанси в няколко последователни снимки показва, че детето има какво да се тревожи и той се опитва да го изрази в мрачни цветове. Психологията на детското рисуване е много интересна наука. Но не го направете сами и направете прибързани заключения. Ако детето има проблеми, тогава детският психолог ще им помогне да ги разберат. Корекция на поведението се прави с помощта на една и съща арт терапия.

Детски рисунки на тема есента 1 Детски рисунки по темата на есента 2 Детски рисунки на тема есента 3
Детски рисунки на тема есента 4 Детски рисунки по темата на есента 5 Детски рисунки по темата на есента 6
Детски рисунки на тема есента 7 Детски рисунки по темата на есента 8 Детски рисунки по темата на есента 9