Цервикална слуз | jayassen.com

Цервикална слуз

цервикална слузТайната, произведена от шийката на матката, се нарича цервикална слуз. Нейната функция, преди всичко, в така наречената защита на сперматозоидите, опитвайки се да влезе в маточната кухина. Както знаете, вагината има киселинна среда, а цервикалната слуз - алкална. В допълнение, наличието на тази тайна стимулира по-активно движение на мъжките полови клетки, защото сперматозоидите бързо умират в отсъствието на течна среда.

Сърбежната слуз има свойството да се променя до деня на цикъла. В този случай се наблюдава промяна както в съгласуваността на дадената тайна, така и в нейното количество. Нека разгледаме това явление по-подробно и да обясни как цервикалната слуз изглежда във всяка фаза на цикъла и по време на бременността бебето.

Как се променя слузката на шийката на матката?

Целевата слуз след менструация се разпределя в много ниска концентрация или напълно отсъства. Жената по това време отбелязва сухотата на влагалището. Често гинеколозите наричат ​​тези дни "сухи".

След около 2-3 дни се променя естеството на цервикалните секрети. Според последователността мукусът започва да прилича на лепило, става много по-дебел, докато неговият обем намалява.

По-близо до овулацията цервикална слуз изтъняване, и в нейния външен вид започва да прилича на доста дебел крем. Неговият цвят също се променя (обикновено е прозрачен) до бяло, понякога с жълтеникав оттенък. През този период момичетата забелязват появата на следи от бельото си, което е норма, защото тайната се произвежда много повече. По този начин женския организъм се подготвя за евентуално оплождане, създавайки благоприятна среда за сперматозоидите.

Когато овулацията на цервикалната слуз става прозрачна, на външен вид и консистенция е много подобна на сурово яйчен белтък.

Жените по това време отбелязват силната влага на влагалището. Този тип слуз е най-благоприятен за живота на сперматозоидите, така че през това време по-добре да се въздържа от полов акт за жените не планира бременност, или да използвате контрацептиви.

След овулацията цервикалната слуз става по-дебела, защото има намаление на хормоналния естроген в женското тяло. Количеството на секрецията също се намалява. Преди менструалната цервикална слуз да стане по-водна или напълно изчезва.

Как се променя тайната на шийката на матката при детето?

Сърдечната слуз започва да се сгъстява след появата на концепцията. Потенциалните клетки, облицоващи цервикалния канал, произвеждат много по-голяма тайна, която се уплътнява и образува корк. Това е бариерата за патогенните микроорганизми през периода на бременност.

При нормална текуща бременност цервикалната слуз трябва да е дебела през цялото време. Ако неговата последователност внезапно се промени и тя се очертае или напълно течна или напълно отсъства, е необходимо да се информира лекарят, който наблюдава бременността. Такова явление може да е признак за развиваща се заплаха от спонтанен аборт или инфекция. Този феномен обаче не може да бъде наречен недвусмислен симптом на смущението. Ето защо, не се паникьосвайте, като сте забелязали такива промени в себе си.

цервикална слуз с овулацияОтпътуването от слизестата кутия обикновено се доближава до раждането. Но е невъзможно да се определи конкретно време, в което да се отбележи такава ситуация. Обикновено се счита, че щепселът не излиза по-рано от 14 дни преди доставката. Трябва да се отбележи, че в акушерството има многобройни случаи, когато тя излезе преди самото изливане на амниотична течност, т.е. няколко часа преди раждането на бебето.

Както се вижда от статията, знаейки каква последователност и има цервикалната слуз в даден период цикъл, жената ще бъде в състояние да създаде около времето на овулация в тялото си и дори предложи в началото на бременността преди теста.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

50 − = 45

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: