Albacid за новородени | jayassen.com

Albacid за новородени

Albacid за новородени

В тази статия ще говорим за популярно лекарство за лечение на инфекции при деца - албуцид. Ние ще говорим за това как да се прилагат сулфацетамид, на каква възраст може да го използва, независимо дали новороденото капково сулфацетамид, има ли някакви противопоказания за употребата на този наркотик, и т.н.

Приложение на Албуцида

Албуцид е лекарство, принадлежащо към класа антибиотици, производно на сулфаниламид. В международния класификатор се нарича "sulfacetamide". Преди това имаше няколко форми на освобождаване на този наркотик - мехлеми, капки, разтвори за инжекции, но днес лечението се прави само под формата на капки. Два вида капки (за деца и възрастни) се различават помежду си чрез концентрацията на активното вещество. В подготовката за възрастни, той е 30%, а в подготовката за деца - 20% на натриев sulfacyl.

Индикации за употреба:

  • конюнктивит и други конюнктивални заболявания;
  • лезии от века с различен произход;
  • поражение на очите в гонорея;
  • язви на роговицата (особено гнойни);
  • инфекции на окото, причинени от бактерии, чувствителни към сулфацетамид;
  • превенция на бленъацията при деца.

Albucid е капки за очи, а за новородени може да се използва само след консултация с педиатър. Водният разтвор на натриев сулфатил отлично прониква във всички тъкани и течности на окото, предизвиквайки нарушение в работата на бактериалните клетки, което причинява избледняване на инфекцията. Albucid се освобождава свободно в аптеките, не се нуждае от рецепта за закупуването му.

Понякога родителите използват албуцид за бебетата като лекарство за настинка. В повечето случаи ефективността на такова лечение е достатъчно висока, но трябва да се помни, че Albacid за новородени в студа не може да се използва сам, без медицински контрол. В допълнение, albucid за новороденото в носа - далеч от най-добрия избор. Към днешна дата има редица по-ефективни и безопасни средства за лечение на обикновена настинка. Единственото признато в медицината използване на албуцид е лечението на инфекциозни очни заболявания.

дозировка:

Потопете 2 капки във всяко око 2-6 пъти на ден. Броят на вливания на ден и продължителност на лечението се определя само от лекаря, като се съсредоточава върху вида на заболяването, тежестта на симптомите, възрастта на пациента и общото състояние на неговото здраве. Самолечението е неприемливо.

Албуцид: противопоказания

Лекарството не трябва да се използва, ако пациентът:

  • алергия към сулфаниламиди;
  • непоносимост или свръхчувствителност към сулфонилурейни лекарства, тиазидни диуретици или инхибитори karbangidrazy - в тези случаи, повишава вероятността от реакции на непоносимост към сулфацетамид.

Albucid не може да се използва заедно с агенти, които съдържат сребърни йони.

Използването на лекарството по време на бременност и кърмене е възможно, но само под внимателно лекарско наблюдение и то само в случаите, когато очакваната полза за майката надвишава потенциалния риск за детето.

албуцидно приложение

В случай на контакт с албуцид с меки контактни лещи е възможно нарушаване на прозрачността на вторите.

Случаите на алергични реакции са изключително редки, но ако забележите зачервяване, сърбеж, обрив, подуване след прилагане albutsida - незабавно да спрете използването на оборудването и се свържете с Вашия лекар. Невъзможно е да се възстанови употребата на албуцид, докато всички симптоми на непоносимост напълно изчезнат.

Лекарството трябва да се съхранява на тъмно и сухо място, недостъпно за деца, при температура на въздуха не по-висока от 15 ° С. Срокът на годност на отворения флакон (ако се наблюдават условия на съхранение) е 28 дни.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: