Ultra all-inclusive – какво е това?

ултра всичко включване какво е това

Отивайки на почивка, всеки се опитва да получи колкото е възможно повече за по-малко пари и често пътува до хотели с All inclusive услуга. Сега все по-често се появява новото име на системата за услуги - Ultra all inclusive ("Ultra all inclusive") и много хора все още не знаят какво е то.

Как да разберем какво означава системата Ultra All Inclusive? За да направите това, трябва да знаете какво е включено в системата на хотелски услуги "All inclusive".
Системата All Inclusive е комплексът от услуги, които хотелът предоставя на своите гости безплатно, т.е. те вече се считат за платени, всички останали услуги се заплащат отделно в края на престоя. Такава система беше предложена и въведена от френската компания Club Med.

Цената на системата "All inclusive" включва:

 • настаняване в стая с определено ниво;
 • храна през деня (закуска, обяд и вечеря);
 • местни напитки (безалкохолни и алкохолни);
 • някои допълнителни услуги, във всеки хотел са различни.

Това означава, че системата "Ultra All Inclusive" е всички услуги, които се предоставят в рамките на разширената система "All Inclusive", плюс безплатни напитки от внесена продукция стават достъпни и броят на допълнителните услуги се увеличава.

В зависимост от прибавянето на определени услуги, има много разновидности на системата "Ultra All Inclusive": Елегантност, най-висок клас, VIP, супер лукс, Перфектна, премия, кралски клас, ултра луксозен, макси, имперски и др. Естествено, цената на всички тези видове ще бъде различна и тя се определя на базата на това, което включва, най-често плащането за такава система е по-малко от тогава да плащате за всички тези услуги поотделно.

Захранване в системата "Ultra all inclusive":

 1. Три хранения на ден на принципа на шведска маса, където в зависимост от нивото на хотела можете да получите избор от 3-10 ястия от всякакъв вид. А също и безплатно посещение на ресторанти с кухни от различни страни.
 2. Закуски и бързо хранене в баровете на плажовете и близо до басейните през целия ден.
 3. Голямо разнообразие от печене и сладък следобед, леки вечерни закуски.
 4. Асортимент на местни и вносни алкохолни напитки (предварително е необходимо да се посочи времето за безплатно подаване, тъй като те могат да обслужват само до 24 часа през нощта).
 5. Безалкохолни напитки: газирани, прясно изцедени сокове за закуска, топла и студена.

В системата "Ultra All Inclusive", вида на храната зависи от вас, тъй като сте избрали свои собствени ястия. Тази храна е изгодна и удобна, когато се планира да остане постоянно на територията на хотела, но ако планирате пълноценна почивка, ще бъде по-изгодно да предприемете обиколка само със закуска.

Допълнителни услуги в системата "Ultra all inclusive"

Във всеки хотел списъкът на тези услуги е различен, но приблизително може да бъде както следва:

 • водни немоторизирани спортове (катамаран);
 • фитнес клуб, сауна, джакузи и турска баня;
 • билярд, тенис на маса, дартс, тенис кортове и игрище за мини футбол;
 • басейни и водни паркове;
 • шезлонги, чадъри, кърпи;
 • използване на сейф в стаята;
 • Участие във всички дейности по програмата в хотела.
 • кетъринг ултра all-inclusive

Най-често с "всички включени" и "ултра ол инклузив" хотели на разположение в Турция и Египет, но и в други страни, заинтересовани от развитието на туризма: Испания, Китай, Тайланд, Тунис започват да се движат по тях, въз основа на опита на турските хотели. Но определен стандартен набор от услуги не съществува, така че списъкът на услугите в различните хотели може да варира много.

Преди да отидете на почивка, не забравяйте да проверите в туристическата агенция, коя система се използва в избрания от вас хотел и какви услуги се предоставят там. И при пристигането си в хотела е по-добре да го изясним още веднъж.