Шотландска права котка

Шотландска права котка

До 2004 г., експертите отказват да признаят съществуването на шотландски Прав Те смятали, че един вид британската порода котки. Подобно на британците с къси коси, които имат, но има много съществени различия. Те са по-грациозни и грациозни, докато съседите им изглеждат по-масивни. В Шотландия повече заоблен профил лица, удължено тяло, дълга опашка и се стеснява към върха. Оцветете представителите на тази порода котки могат да бъдат различни - черно, сребристо, лилаво, пъстър, таби, костенурка. Шотландците с прав океан се привързаха с блудници, за да получат пълноценно потомство. Сгъване на котки между тях не се препоръчва. Котените получават много чести аномалии. Обикновено се правят женска раса и хлебарка. Такъв съюз дава добър здрав потомък.

Природата на шотландските pryamouhih котки

Тези балансирани и спокойни животни изглеждат страхотно, като забавни играчки. През повечето време домашните любимци търсят домашни любимци сред членовете на приемното семейство и се опитват да прекарат почти цялото време с него. Техният глас мек и досадно мяу няма да чуете, с изключение на това, че котката не огладнява и започва да се хранят гласа му. Тяхната отличителна черта е лесно адаптиране към различни условия на живот. Те свикват както за шумно голямо общество, така и за самотни майстори. Ако в младостта си шотландците са игриви, тогава тяхното забавление обикновено не е агресивно. Шотландски Прав шотландски pryamouhie котка има добро настроение и проблеми с тях хората почти никога не се случва.

Шотландска грижа за котки

Косата им е достатъчно дебела и трябва да се пени няколко пъти седмично. За да си шотландски Прав изглеждаше най-впечатляващата използване по време на къпане на вашия домашен любимец за качество шампоан и го добавете към храната витамин добавки. Много собственици отбелязват, че техните домашни любимци не изпитват дискомфорт, когато почесат вълната си. Използвайте специална четка. Тя ще ви помогне не само да се отървете от мъртва коса, но и да направите домашния любимец добър масаж.

Периодично проверявайте котката си. В ураганите понякога се натрупват мръсотия, една неприятна плака. Намокрете памучен тампон във водата и отстранете тези слоеве. С един и същ тампон, но напоен с накисване на чай, промийте с Scotch очите, за да премахнете изхвърлянето. Ножовете отрязват няколко пъти в месеца, а след това вашите мебели ще бъдат в покой, и котката, когато ходи, ще се чувстват много по-комфортно.

Болести на шотландски котки

Шотландските права са силни същества. Най-честите заболявания за тях са артрит, артроза, различни възпалителни процеси, свързани с пикочо-половата система. Но такива общи болести могат да бъдат открити при представители на други породи. Навременните ваксинации и добрата грижа обикновено спасяват домашния любимец от повечето проблеми.

Какво да се храни с шотландски pryamouhuyu котка?

Обикновено собственикът на такъв домашен любимец има две възможности - фабрична суха храна и естествена храна. Най-добре е да се намери първокласни продукти за специализиран магазин за домашни любимци или добра ветеринарна аптека, където е постоянно отглеждане на пресни стоки. Те вече разполагат с всички необходими добавки и витамини. Трябва да се уверите, че храната съответства на пола и теглото на Вашия шотландец. Пакетът посочва за кого е предназначен - бебе, възрастен котарак или стар домашен любимец. Не презареждайте домашния си любимец, не давайте суха храна толкова, колкото производителят препоръчва този продукт. Не забравяйте, че шотландците, които ядат сухи храни, се нуждаят от повече вода.

Естественото хранене трябва да бъде направено от следното изчисление за 1 килограм от теглото на котката ви:

Шотландска права котка 1

  • въглехидрати - до 15 g;
  • протеини - 3-4 g;
  • мазнини - 1-2 g.

Диетата на котката ще се състои от около 45% каша, 35% месо и зеленчуци. Месото трябва да се вари за няколко минути или да се натопи с вряла вода. Подходящо пиле и говеждо месо. Карантия и яйца могат да осигурят котката веднъж седмично, и рибата е по-добре да си купите морето и се вари внимателно и го обслужват без кости. От зеленчуци, моркови, тиквички, цвекло и др. Пресни млечни продукти е по-добре да не се даде, но мандрата (сирене, ферментирали печени мляко, кисело мляко, извара), за да ви е необходимо да се моля на шотландеца.