Ретро стил в интериора – идеи за жилище в духа на античността

Ретро стил в интериора

За да пресъздадете помещенията на стария антураж изберете най-характерните неща от епохата на определено време. В този случай декорните елементи не е задължително да изглеждат много стари. Основната задача е да създадем усещане за време, в което живеят нашите родители, или дори техните родители. Такива помещения напомнят, че всички нови са добре забравени стари.

Contents

Ретро стая в ретро стил

При декорирането на стаи всеки дизайнер се опитва да създаде удобна и уютна обстановка. Оформяйки дизайна на стаята в ретро стил, трябва да вземете под внимание много нюанси, така че тези произведения се смятат за един от най-трудните. Вниманието е съсредоточено върху материалите, използвани за довършване, формата и дизайна на мебелите, цветовата схема и допълнителните декоративни елементи. Важен елемент е и рисуването на стаята в ретро стил.

Насоките от различни епохи съчетават общи характеристики. Декорът трябва да има ясни геометрични линии и шарки. Основните материали, използвани за довършване на помещенията, са стъкло, пластмаса и дърво с хромирани елементи. Мебелите имат ясни форми. Като допълващи детайли на дизайна са използвани стари предмети – кристални ястия, възглавници със следи от изхабявания, стари снимки и др.

Ретро стил в интериора 1

Интериорът на дневната в ретро стил

Дневната е стая, която е по-често от останалите, изработена в ретро дизайн. Използването на древни неща, които имат семейна стойност, ви позволява да създадете уютна атмосфера за прекарване на свободното си време с роднини и приятели. В допълнение към редките неща, можете да стилизирате античния комплект и детайлите на интериора. Типични елементи са рафтовете с отворени рафтове за поставяне на антики и фотографии.

На стените на тази всекидневна е най-добре да изглеждате тапети от плат, чиято цветна палитра може да бъде ярка, наситена или дори тъмна. Подът е покрит с ламинат за дърво и допълва композицията с кръгъл килим. В хола трябва да има масичка за кафе и кафе. За да допълнят образа по стените, дизайнерите предлагат да поставят семейни снимки в дървени рамки, както и на открити рафтове – статуи и старо оборудване.

Ретро стил в интериора 2

Ретро стил във вътрешността на кухнята

Кухнята, декорирана в духа на миналото, ще укаже, че семейните ценности са уважавани в къщата, както и важността на спокойната и измерена атмосфера. Ретровият интериор на кухнята има много посоки, но всички от тях имат характеристики, които трябва да бъдат пресъздадени при проектирането на такъв дизайн. Мебелите трябва да бъдат пресъздадена ера или да имат ефект на стареене. Съвременните домакински уреди и електрически уреди са скрити зад декоративните елементи в стария стил.

Възстановяването на ерата на кухнята от отдавна изминали дни е невъзможно без подходящо подбрани мебели. Най-добрият вариант е да се използват антики, които ще трябва да дадат ярък и изразителен външен вид. При липса на финансови ресурси, можете да поставите кухнята в апартамент, чиято повърхност остарява по време на производствения процес чрез патиниране, разбиване или нанасяне на лак лак.

Ретро стил в интериора 3

Спалня в ретро стил

В спалнята можете да реализирате всички свои собствени идеи и фантазии и да създадете уникален дизайн в стария стил. Основното нещо е да запомните, че всяка епоха има свои собствени материали, цветове, символи и декори. В същото време, такива интериори на стаята в ретро стил може да има някакви цветови решения, които особено ярко отразяват духа на избраното време.

Комплектът в такава спалня не трябва да е античен. След като разгледахте различни източници, можете да определите най-важните елементи от дизайна, които ще определят спалнята с избраната епоха. Взимането на правилните неща може да бъде по ваше желание, съчетайте ги дори с модерна среда, за да създадете реколта стая. Също така добре дошли са наличието на различни украсени ръчно изработени статуетки, дизайна на огледалото в дървена рамка от дърво и античния часовник на стената.

Ретро стил в интериора 4

Интериорът на коридора ретро

Декорирането на коридора в ретро стил е един от най-успешните варианти на стилистична декорация на стаята. Чрез комбиниране на изображения от различни интервали от време можете да създадете невероятна комфортна и уютна обстановка. Основното значение се отделя на мебелите, които могат да бъдат направени по това време и възстановени, или стилизирани за реконструиран период.

Подходящо ще бъде и тапет с малък флорален шаблон или модел в клетка или лента. Като допълнителни елементи можете да използвате дървени панели, направени по старите дни. Декорирането на интериорния дизайн в ретро стил, таванът може да бъде просто боядисан в светъл цвят и да допълва изображението за прилагане на полиуретанова мазилка. Тъй като мебелите използват скринчета, малки маси, поставете дивана и окачването на пода.

Ретро стил в интериора 5

Баня в ретро стил

За банята можете да използвате съвременни елементи от дизайна и да създадете ретро образ с нестандартни решения. Самата вана може да бъде изработена от различни материали, но нейният дизайн трябва да подчертае цялостната стилистична посока. Подходящ вариант е овална конструкция с гладки линии. В идеалния случай, ако банята е инсталирана в средата на стаята на къдрава крака, които имат стар вид.

Въпреки това, в допълнение към това, ретро баня, трябва да има и други подробности, идентифициращи избраната ера. Те трябва да присъстват във всички компоненти на смесителя. Съответните елементи се допълват от мивка. Повърхностите за подове и стени предпочитат да използват светлокафяви или бежови тонове. За осветление се използват уреди, изработени за свещ, керосинови лампи или антични лампи.

Ретро стил в интериора 6

Ретро стая за тийнейджъри

Когато украсявате спалня за тийнейджър, родителите трябва да вземат предвид желанията на детето и ако техните желания съвпадат, тогава можете да осъзнаете най-смелите идеи. Предимството на стария дизайн в неговата универсалност. Той винаги остава популярен и модерен. Нещата и предметите в това изпълнение изглеждат масивни и скъпи. В стаята за момичето, различни фрески от минали години, тапети с абстрактни модели ще изглеждат страхотно. За едно момче можете да създадете модерен ретро в интериора, комбинирайки нови мебели с антични декоративни елементи.

Ретро стил в интериора 7

Вътрешни елементи в ретро стил

Пълната картина на всеки дизайн не може да бъде създадена без допълнителни елементи и елементи и реколта не е изключение. Взимайки мебели, материали за довършване на стените и тавана, трябва да се грижите за наличието на детайли, допълващи изображението. За да направите това, използвайте кристални чинии, декантери на цветно стъкло, фотографии, поставени в дървени рамки, сетове от онази епоха и стари картини.

Създаване на интериора на стаите в ретро стил, можете да използвате старите мебели, наследени от техните предци. Ретро лампите в интериора ще изглеждат страхотно с абажури, украсени с ресни или четки. Всички избрани елементи могат да се комбинират в различни версии, за да се създаде функционална и уютна стая. В някои случаи може да се даде старата форма на съвременните предмети, покривайки ги със специални решения и импрегнации.

Ретро стил в интериора 8

Ретро мебели в интериора

Античните мебели се характеризират с необичайни форми. Тя най-добре трябва да съвпадне с възстановената ера, независимо дали е пещерен ретро стил в интериора или изображението на светските шейсетте години. Всяка част от слушалките трябва да бъде представена като основен компонент на дизайна, да привлича вниманието и да замъглява околното пространство. Най-добре е да се даде вторият живот на стари, оригинални мебели – боядисвайте, създайте триене с шкурка и отворете с лак.

Ретро стил в интериора 9

Картини във вътрешността на ретро

Дизайнът на всяка стая може да бъде подчертан от различни декоративни елементи и аксесоари. Изготвяне на ретро интериор на апартамента, не забравяйте за възможността да украсят стаята с помощта на картини. В това изображение можете да комбинирате стари и модерни обекти. Най-успешният вариант е използването на репродукции на стари картини на платно. Този метод ви позволява да използвате най-подходящото изображение за този дизайн. В този случай размерът на картината зависи само от желанието и възможностите ви. Състав от няколко рисунки също ще изглежда страхотно.

Ретро стил в интериора 10

Ретро плакати за интериора

Vintage плакати ще изглеждат чудесно във всяка стая. Но те ще дадат специален шик на ретро изображението в дизайна на стаята, допълвайки цялостната картина и превръщайки я в цяло. Тези плакати са редки, скъпи елементи, така че е по-добре да използвате висококачествени репродукции. Това могат да бъдат не само образи, характерни за пресъздадената ера, но и цифровизирани стари снимки.

Ретро стил в интериора 11

Ретро хладилник в интериора

В кухнята можете да пресъздадете всеки ретро ретро, ​​модерен и т.н. В този случай ретро хладилниците ще изглеждат грандиозно. Завършените в тази форма на модерни модели имат пълна функционалност и допълват цялостния дизайн на кухнята. Ако желаете, можете също да възстановите и поправите стари модели, създаващи необичаен елемент от интериора на кухнята.

Ретро стил във вътрешността 12

Повечето съвременни дизайнерски решения за проектирането на ретро стаи са ограничени до теми от определен период от време – от 50-те години на ХХ век до края на 70-те години. В същото време се обръща внимание на цветовия спектър на избрания период, структурата на мебелите и внимателното подбиране на отделните елементи за точната реконструкция на стария антураж.